Τελευταία Νέα
Σεπ 13

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ:

«Το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στον ελληνικό λαό το μείζον: Όταν η οικονομία, οι επιχειρήσεις, οι επενδύσεις, οι εξαγωγές πηγαίνουν καλύτερα του αναμενομένου δεν θα κερδίζει μόνο ο επιχειρηματίας αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες θα εισπράττουν το δικό τους μερίδιο».

«Επειδή τρέξαμε τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και οτουρισμός μας πήγε καλύτερα του αναμενομένου,από αυτά τα χρήματα δίνουμε. Από αυτά που μας περισσεύουνε. Και γιατί τα δίνουμε; Γιατί έχει σημασία ο κόσμος πρώτα απ’ όλα να έχει μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα για να αντιμετωπίσει την εισβολή της ακρίβειας που έρχεται από το εξωτερικό και δεύτερον, γιατί πρέπει να χτίσουμε στην Ελλάδα την αλλαγή νοοτροπίας. Οι Έλληνες πρέπει στο σύνολο να υποστηρίζουν τις επενδύσεις, να υποστηρίζουν τις δουλειές».

«Ό,τι ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ είναι αυτό που θα ισχύσει μέχρι τέλος του χρόνου. Οι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης θα πάρουν διπλάσιο από πέρσι. Άρα, οι αδύναμοι συμπολίτες μας θα προστατευτούν ακόμα καλύτερα».

«Η κατάργηση της γονικής παροχής είναι έως 800.000 ευρώ και αφορά όλους τους Έλληνες ή εν πάση περιπτώσει, το 98%. Είναι εξαιρετικά καλό και κοινωνικό μέτρο γιατί στην ουσία λέει στην ελληνική οικογένεια: την περιουσία σου που την έχεις πληρώσει, δεν την ξαναπληρώνεις για να τη δώσεις στα παιδιά σου».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«Εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε το εξής συνήθειο. Το μισό χρόνο μιλάτε για ανασχηματισμό και αφού γίνεται ο ανασχηματισμός, μετά αρχίζει η εκλογολογία. Και μόλις κλείσει η εκλογολογία, θα αρχίσετε πάλι να μιλάτε για ανασχηματισμό. Να μιλήσουμε επιτέλους λίγο σοβαρά; Δεν θα γίνουν εκλογές».

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει επιτέλους μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα.  Αυτό είναι το στοίχημα αυτής της κυβερνήσεως.  Για να γίνουμε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα πρέπει το πολιτικό μας περιβάλλον να είναι προβλέψιμο και σταθερό όπως όλες οι σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες».

Για το ενδεχόμενο συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Για να έχεις συναίνεση και συνεργασία πρέπει να θέλουν και τα δύο μέρη. Όπως απέδειξε η ελάχιστη περίπτωση του ναυάρχου Αποστολάκη, τέτοιου είδους πρόθεση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ούτε στα μείζονα. Άρα δεν υπάρχει και θέμα συζήτησης. Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να υπάρχει κανενός τέτοιου είδους συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι είναι πολιτικά τοξικοί. Δεν έχουν αντιπάλους, έχουν εχθρούς. Με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να συνεργαστείς».

Για τους ανεμβολίαστους:

«Πονάω που πεθαίνουν άνθρωποι κάθε μέρα, ξέροντας ότι οι άνθρωποι αυτοί θα ζούσαν και πεθαίνουν γιατί έχουν πέσει θύμα μιας συνωμοσιολογίας ή ενός φόβου. Το ερώτημα είναι πόσοι ακόμα θα πεθάνουν; Και πόσοι ακόμα θα ταλαιπωρηθούν επειδή αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν νομίζοντας ότι με το να μην εμβολιαστούν κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη.

«Θέλω να πω στους συμπολίτες μας αυτούς ότι πραγματικά κάνουν μεγάλο λάθος που μετατρέπουν ένα ιατρικό ζήτημα σε πολιτικό ζήτημα. Πρέπει να αφήνουμε την πολιτική έξω από το κομμάτι των εμβολιασμών. Δεν εμβολιαζόμαστε για να δείξουμε ποιο κόμμα προτιμάμε.  Εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε τη δική μας ζωή και τη ζωή των συμπολιτών μας».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=8_6-Rnr_W1g