Τελευταία Νέα
Ιούν 07

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

  • Από τη μία υπάρχει μία κοινωνία που αδημονεί να λήξουν όλα τώρα και να επιστρέψουμε αυτόματα στην παλιά μας ζωή και από την άλλη, υπάρχει η Επιτροπή των Ειδικών που έχει μια μεγάλη ανησυχία για ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα τον χειμώνα. Η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει την κοινωνία από ένα 4ο κύμα, που αν έρθει, θα είναι πάρα πολύ επιζήμιο και καταστρεπτικό.
  • Σε μια κοινωνία που ακόμα υφίσταται στερήσεις και απαγορεύσεις, το να διασκεδάζουν κάποιοι κατά αυτόν τον τρόπο είναι προκλητικό. Η εικόνα αυτή είναι εξαιρετικά προβληματική. Είναι προκλητική για την κοινωνία, πέραν του κινδύνου που προφανώς έχουν οι άνθρωποι αυτοί, ειδικά αν είναι ανεμβολίαστοι.
  • Τα μέτρα αποτροπής του Covid, έχουν ένα τεράστιο στοιχείο ατομικής συμπεριφοράς και ευθύνης. Τρόπος να διατηρήσεις τις συνταγματικές ελευθερίες των ανθρώπων και την αγάπη σου στην ελευθερία, με την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων και με μια αστυνομία που θα είναι από πίσω και θα συλλαμβάνει όποιον τα παραβιάζει, δεν υπάρχει.
  • Θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους όταν θα είμαστε σε θέση να έχουμε προσφέρει σε όλους εμβόλια. Δεν έχει γίνει αυτό ακόμα. Απέχουμε περίπου 2 με 3 εβδομάδες. Όταν θα φτάσουμε στο σημείο που θα είναι απολύτως βέβαιον ότι όποιος δεν έχει κάνει εμβόλιο, δεν το έχει κάνει από προσωπική επιλογή και όχι γιατί δεν βρήκε εμβόλιο. Όλα χρειάζονται τον χρόνο τους.
  • Στην επιτροπή θα αποφασίσουμε το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα αρθεί το όριο των 100 ατόμων. Κατά τη γνώμη μας, στα κτήματα πρέπει να εφαρμοστούν οι κανόνες που ισχύουν στην εστίαση, δηλαδή οι ροτόντες των 6 ατόμων και οι αποστάσεις του 1,80 μεταξύ των τραπεζιών. Νομίζω είμαστε κοντά στο να ανοίξει σιγά – σιγά και η μουσική.
  • Τα φροντιστήρια είναι στην πρότασή μας να ανοίξουν. Πρέπει να δουλέψουν. Θα καταστραφούν αλλιώς.
  • Οι ανατιμήσεις είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο πολύ μεγάλο, διότι μετά την πανδημία έχουμε τεράστια αύξηση στα ναύλα. Για ένα container τα ναύλα έχουν ανέβει περίπου 500%. Και έχουμε και αύξηση σχεδόν σε όλες τις πρώτες ύλες σε όλο τον πλανήτη.
  • Ως Ελλάδα δεν μπορούμε να εξαιρεθούμε των ανατιμήσεων που γίνονται στον πλανήτη. Δεν είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης. Είναι πιθανό ενδεχόμενο να υπάρχουν πληθωριστικές πιέσεις σε όλη την ευρωζώνη.
  • Παρά τα γελάκια και τις ειρωνείες διαφόρων Συριζαίων, είχαμε το καλύτερο τρίμηνο σε επενδύσεις, εν μέσω καραντίνας. Σας διαβεβαιώ ότι τους επόμενους μήνες θα πάμε εξαιρετικά καλύτερα.

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=X1ewgJIi218