Τελευταία Νέα
Αυγ 08

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του διυπουργικού ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών

«Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει και την αρμοδιότητα πάταξης του παρεμπορίου. Και αναρωτιέμαι, όσοι συνάδελφοι δεν ψηφίσετε την τροπολογία της υπουργού Παιδείας για το άσυλο, τι ακριβώς προτείνετε να κάνουμε με το παρεμπόριο; Είναι απολύτως προφανές ότι όταν ένα κρατικό όργανο πηγαίνει να ελέγξει το παρεμπόριο, θα πρέπει να μπορεί να μπει μέσα στο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει αυτούς οι οποίοι κάνουν παρεμπόριο. Εκτός αν θέλετε να προστατεύετε τους λαθρέμπορους. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή σας κατά της καταργήσεως του ασύλου».
«Το να μιλάμε στα αλήθεια για ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σχεδόν αστείο. Δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο πανεπιστήμιο σήμερα. Υπάρχει η βία της άκρας Αριστεράς που όταν κάποιος δεν είναι αρεστός τον καίνε και τον σπάνε στο ξύλο. Αυτό δεν είναι άσυλο ιδεών. Αυτό είναι άσυλο βίας».
«Δεν επελέγησαν όλοι οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου από τη θέση 9 στη θέση 1. Η κ. Θάνου είχε την προκλητική εύνοια του Αλέξη Τσίπρα και προσπέρασε 8 άξιους συναδέλφους της για να πάρει αυτήν τη θέση. Ακριβώς διότι την ήθελε ο κύριος Τσίπρας. Η εύνοιά της συνεχίστηκε όταν η κυβέρνηση προσπάθησε αντισυνταγματικά να αλλάξει και τα όρια ηλικίας, ώστε να παραμείνει Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Κι όταν ήταν βέβαιο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφευγε, τη διόρισαν με την καθολική αντίδραση της Βουλής στη θέση της Προέδρου Επιτροπής Ανταγωνισμού».
«Είναι αξιοθρήνητο η κ. Θάνου να δηλώνει ότι δεν παραιτείται όσοι νόμοι και να ψηφιστούν. Μόνο ένας άνθρωπος που αγαπά τόσο πολύ την καρέκλα του θα εξέφραζε αυτή την άποψη, η οποία θα έπρεπε να είναι απολύτως καταδικαστέα. Εκτός αν θέλετε να μας πείτε ότι χωρίς την κ. Θάνου δεν λειτουργεί το ελληνικό κράτος και ότι είναι η μόνη αναντικατάστατη σε όλη την ελληνική Δημόσια Διοίκηση».
«Η διάταξη δεν είναι φωτογραφική. Φωτογραφικός ήταν ο κομματικός διορισμός της κ. Θάνου. Εσείς παραβιάσατε και την Ευρωπαϊκή Οδηγία και το Σύνταγμα, γιατί ενώ σας ζητούσαν μια κομματικά αμερόληπτη επιτροπή διορίσατε όχι μόνο την κυρία Θάνου, αλλά τη μισή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ».
«Η τροπολογία αυτή και θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί. Και επειδή η κυρία Θάνου είπε ότι δεν παραιτείται, σας δηλώνω ότι μόλις δημοσιευτεί ο νόμος στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αμέσως θα εκδοθεί Διαπιστωτική Πράξη για να πάει σπίτι της. Και ως πολίτης ας διεκδικήσει όσα δικαιώματα νομίζει ότι έχει».

Ολόκληρη η ομιλία στο ακόλουθο link: