Τελευταία Νέα
Οκτ 11

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή, για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην επιτροπή της Βουλής, για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις“.

 

  • «Μπορείτε να είστε περήφανοι διότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται, όπως λέει και η έκθεση της ΤτΕ, να προσθέσει στην ελληνική οικονομία 0,5% του ΑΕΠ το χρόνο, για την επόμενη δεκαετία. Από αυτό το νομοσχέδιο ο κόσμος θα βρει δουλειά. Επιχειρήσεις θα στηθούν και θα ιδρυθούν. Θα γίνει τζίρος και θα βγουν κέρδη».
  • «Είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό νομοσχέδιο. Καταγράψαμε όλα τα εμπόδια που δυσκόλευαν μια επιχείρηση και προχωρήσαμε ώστε να διορθωθούν προβλήματα που λειτουργούσαν ενάντια στην επιχειρηματικότητα».
  • «Αυτό το νομοσχέδιο προσπαθεί να κάνει τη ζωή των επιχειρηματιών και των επενδυτών ευκολότερη. Γιατί δουλειά του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ, στο να προσελκύσουμε επενδύσεις. Δεν θα προσελκύσουμε επενδύσεις αν κάνουμε τη ζωή του επενδυτή δυσκολότερη. Πρέπει να σεβαστούμε και τα χρήματά του και τον χρόνο του».
  • «Κύριε Παππά, οι εποχές έχουν πια αλλάξει και το δεν το έχετε συνειδητοποιήσει. Επειδή κυβερνήσατε τεσσεράμισι χρόνια δεν μπορείτε να υποδύεστε το ρόλο που είχατε πριν. Αν θέλετε να προκόψετε, θα πρέπει να σοβαρευτείτε».
  • «Ο κ. Παππάς μας είπε ότι καταπατάμε εργασιακούς και περιβαλλοντικούς νόμους. Όποιος στοιχειωδώς γνωρίζει πως δουλεύει η Ε.Ε., ξέρει πως και να ήθελε μια κυβέρνηση να το κάνει αυτό, δεν θα μπορούσε. Διότι ως μέλος της Ε.Ε., έχει να κινηθεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και για τα εργασιακά και για τα περιβαλλοντικά».
  • «Είμαστε η πρώτη Κυβέρνηση που δανείστηκε με αρνητικά επιτόκια στην ιστορία της Ελλάδας, όταν εσείς το καλύτερο που πετύχατε ήταν 3,5%. Στο ερώτημα “αν ρέει”, η απάντηση είναι “ρέει”. Το λένε οι αγορές, κύριε Παππά».
  • «Εμείς σε αντίθεση με εσάς θα τιμήσουμε τις υποσχέσεις μας στον ελληνικό λαό και θα εφαρμόσουμε ακριβώς το πρόγραμμά μας, όπως το είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Και η υπόσχεση που δώσαμε στους Έλληνες πολίτες ήταν ότι θα πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα φτιάξουμε νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, θα γίνουμε επιχειρηματικά φιλική χώρα και θα πάει η Ελλάδα επιτέλους μπροστά. Αυτό ακριβώς κάνουμε».
  • «Είστε η Κυβέρνηση που καταπάτησε κάθε κοινοβουλευτική διαδικασία και έρχεστε τώρα να μας κάνετε μαθήματα. Μαθήματα από εσάς δεν δεχόμαστε».
  • «Το άρθρο περί πόθεν έσχες δεν λέει τίποτα από όσα είπατε. Θα το εξηγήσει σε λίγο ο κ. Πέτσας. Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω: αυτή η εσωτερική ανάγκη του κ. Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ να μαθαίνουν πάντα τον τελευταίο μέτοχο στα ΜΜΕ, που είναι από βαθιά εσωτερική ανάγκη, δεν υπήρχε όταν επί 4,5 χρόνια ρωτούσαμε ποιος είναι ο μέτοχος αυτής της off shore της Αυγής; Έχετε την ευκαιρία να μας πείτε και τώρα ποιος είναι ο μέτοχος της Αυγής. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
  • «Τελειώνοντας, μια είδηση μόνο λυπηρή εν μέρει. Χάσαμε το Νόμπελ Ειρήνης. Το πήρε ο Πρωθυπουργός της Αιθιοπίας. Την επόμενη φορά».