Τελευταία Νέα
Σεπ 15

Πιστοποίηση ορκωτών ελεγκτών λογιστών και ελεγκτικών εταιρειών για την υλοποίηση των επενδύσεων

 

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΛΤΕ Καθηγητή κ. Παναγιώτη Παπαδέα και τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΤΕ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση της διαδικασίας υλοποίησης των επενδύσεων σε εφαρμογή του ν. 4635/2019 (Α΄167).

 

Η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην Πιστοποίηση ορκωτών ελεγκτών λογιστών και ελεγκτικών εταιρειών για την υλοποίηση των επενδύσεων των Αναπτυξιακών Νόμων.

 

Πλέον, ο έλεγχος υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των νόμων 4399/2016, 3908/2011, 3299/2004 και 2601/1998, δύναται, κατ’ επιλογήν του φορέα της επένδυσης, να διενεργείται από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 του ν. 4635/2019.

 

Έως σήμερα, έχουν πιστοποιηθεί ενενήντα τέσσερις (94)  ορκωτοί ελεγκτές λογιστές από είκοσι οκτώ (28) ελεγκτικές εταιρείες, με βάση την προβλεπόμενη στον νόμο διαδικασία που διενεργείται από την Γενική Δ/νση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την  Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

 

Επισημαίνεται ότι με τον κωδικό πρόσβασης που αποκτούν οι πιστοποιημένοι ορκωτοί ελεγκτές – λογιστές και οι ελεγκτικές εταιρείες, σε εφαρμογή της ανωτέρω διαδικασίας, έχουν ελεγχθεί σειρά επενδυτικών σχεδίων και τίθεται το πλαίσιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής τους.