Τελευταία Νέα
Μάι 12

Ο Γ.Γ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση του ΟΣΕΠ στη Κωνσταντινούπολη

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην συνάντηση Υπουργών Οικονομίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της Τουρκικής Προεδρίας.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) αποτελεί σημαντικό διεθνή περιφερειακό φορέα ανάληψης πολιτικών και οικονομικών πρωτοβουλιών με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας και τη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας, όχι μόνο μεταξύ των μελών του αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Στον ΟΣΕΠ συμμετέχουν 12 κράτη της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία).

Η ατζέντα της υπουργικής συνάντησης περιλάμβανε την υιοθέτηση της κοινής Διακήρυξης για τη Διευκόλυνση του Εμπορίου στις χώρες του ΟΣΕΠ, η οποία περιλαμβάνει αναφορές, προτροπές και συστάσεις, που έχουν ως βασικό στόχο την αναβάθμιση και εμπέδωση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των κ-μ του Οργανισμού στον τομέα του εμπορίου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο Διακήρυξης διαμορφώνεται κατά το πρότυπο της Trade Facilitation Agreement του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των κ-μ του ΟΣΕΠ και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών που ισχύουν στο διασυνοριακό εμπόριο μεταξύ των κ-μ του.

Από το Γραφείο Τύπου