Τελευταία Νέα
Ιαν 25

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης

 

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ομολογώ ότι εντυπωσιάζομαι κάθε φορά που ακούω έναν ομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τζανακόπουλος μάς μίλησε για την προσβολή κατά των συνταγματολόγων μεταξύ αυτών και του εγκρίτου κ. Βενιζέλου. Ο κ. Φίλης προ ολίγου μας είπε ότι το 2015 αποκαταστήσανε και διευρύνανε τη δημοκρατία. Όμως ο προηγούμενος του 2015 κυβερνήτης ήταν ο κ. Βενιζέλος. Άρα τι έγινε; Ο έγκριτος συνταγματολόγος Βενιζέλος έπληττε τη δημοκρατία την οποία αποκαταστήσατε εσείς, κύριε Φίλη; Δηλαδή συμβουλεύεστε ανθρώπους οι οποίοι έπληξαν τη δημοκρατία την οποία αποκαταστήσατε;

Είπατε δε και το αμίμητο, ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Κύριε Φίλη, θα σας πω κάτι, αλλά μην εκπλαγείτε. Όσο πιθανό είναι να βρείτε τον τάφο της μικρής Μαρίας στον Έβρο τόσο πιθανό είναι να γίνει Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ξανά στην Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο σκοπός της σημερινής μου ομιλίας είναι να εξηγήσω όσο μπορώ πιο απλά στον ελληνικό λαό ότι όλη η στάση του κ. Τσίπρα το τελευταίο εξάμηνο και η ομιλία του, που παρακολουθήσαμε το μεσημέρι εδώ, δεν είναι παρά άλλο ένα θέατρο ενός εκ των μεγαλύτερων υποκριτών της ελληνικής πολιτικής σκηνής καθόσον τίποτα απ’ όσα λέει δεν πιστεύει ούτε προφανώς τον ενοχλούν οι υποκλοπές, ούτε τις θεωρεί κίνδυνο δημοκρατίας, ούτε οτιδήποτε άλλο. Και έχει σημασία ο ελληνικός λαός να καταλάβει τι συμβαίνει ώστε στις κάλπες, που δεν αργούν πια να έρθουν, να πάει με καθαρή κρίση.

Εντυπωσιάζομαι γιατί ο κ. Φίλης έκανε εκ νέου επίθεση στον κ. Φλώρο με ψέματα, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, το οποίον όλοι τιμούμε και όλοι οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε. Διότι, κύριε Φίλη, αναφέρατε ότι ο κ. Φλώρος ερευνάτο για οικονομικά ζητήματα όταν ξεκίναγε, είπατε, η υπόθεση των εξοπλισμών. Όμως ακόμα και η αγαπημένη σας εφημερίδα «Documento», εάν τη διαβάζατε, στο εξώφυλλο έγραφε «Φλώρος για οικονομικά εγκλήματα», αλλά στο άρθρο μέσα τα γύρναγε και έλεγε ότι αυτό δεν αφορούσε στον Φλώρο. Φυσικά ο πολύς κόσμος είδε το πρωτοσέλιδο του κ. Βαξεβάνη και δεν διάβασε το άρθρο μέσα στο οποίο τα γύρναγε ο ίδιος ο κ. Βαξεβάνης.

Το να έρχεστε λοιπόν εσείς εδώ και να υιοθετείτε από το ιερό βήμα της Βουλής αυτή τη λάσπη κατά του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, είναι πραγματική ντροπή σας, κύριε Φίλη. Θα έπρεπε να ντρέπεστε!

Αλλά έχετε βρει στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα ωραίο σύνθημα «δικαιοσύνη παντού». Αυτό είναι το σύνθημα σας, λέει, για τις εκλογές. «Δικαιοσύνη παντού» ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ! Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Κύριε Φίλη και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όταν κάποιος πράγματι ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη μόνο όταν τον συμφέρει, μόνο έναντι των πολιτικών του φίλων και συνοδοιπόρων ή ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη καθ’ ολοκληρίαν, ακόμα και εκεί που δεν τον συμφέρει, ακόμα και στους αντιπάλους του;

Χθες, κύριε Τσακαλώτε, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπερσκευωρίας Novartis, τον κ. Φιλίστορα Δεστεμπασίδη.

Ξέρετε, κύριε Φίλη, που κόπτεστε και εσείς εσχάτως για τον κ. Βενιζέλο, ότι χάρη στις κατάθεσεις του κ. Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, που του παρείχατε προστασία με την κυρία Τουλουπάκη, ο κ. Βενιζέλος και άλλοι εννέα μεταξύ των οποίων και εγώ βρέθηκαν στα μανταλάκια; «Σώπα», λέει η κ. Φωτίου. Τόσο δεν τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη.

Μας στήσατε στα μανταλάκια με τρεις μάρτυρες. Ο ένας, ο κ. Μανιαδάκης, του κάνατε δίωξη για κακούργημα επί θητείας σας. Ο δεύτερος, ο κ. Δεστεμπασίδης, συνελήφθη χθες έχοντας φάει τα λεφτά των ανθρώπων. Και οι δέκα αθωωθήκαμε, αλλά μία συγνώμη ακούσαμε από έναν από εσάς;

Κοιτάξτε πόσο τους αρέσει η δικαιοσύνη και πόσο τους πονάει. Ο κ. Λοβέρδος αθωώθηκε με βούλευμα δέκα-μηδέν. Οι υπόλοιποι εννέα δεν πήγαμε καν στο δικαστήριο γιατί οι εισαγγελικές αρχές δε βρήκαν ούτε αποχρώσες ενδείξεις για να μας πάνε να μας ελέγξουν. Άρα, και οι δέκα αθωωθήκαμε.

Το ότι δεν ζητάτε ακόμα συγνώμη δείχνει ότι όχι μόνο δεν πιστεύετε στη δικαιοσύνη, αλλά παραμένετε το ίδια άθλια υποκείμενα, οι σκευωροί που πλήξατε τη δημοκρατία και έχετε τα μούτρα και μιλάτε στην Αίθουσα αυτή εσείς για δημοκρατία, οι ψεύτες, οι συκοφάντες, οι λασπολόγοι!

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό το κόμμα των λασπολόγων, που ούτε τώρα, που συνέλαβαν τον Δεστεμπασίδη, δεν έρχεται να ζητήσει συγνώμη έχει τα μούτρα να μιλάει σε μας για τη δημοκρατία!

Πάμε λοιπόν να δούμε. Ας υποθέσουμε, κύριε Πρόεδρε, ότι πράγματι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, όπως διαρκώς λένε, τεράστιο ζήτημα δημοκρατίας το θέμα των υποκλοπών. Ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια, ότι το πιστεύουν στα αλήθεια. Πώς εξηγείται όμως ότι όταν κυβέρνησαν συνέβησαν τα εξής γεγονότα; Γεγονός πρώτο: Άλλαξαν το νόμο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και από εκεί που χρειάζονταν δύο υπογραφές εισαγγελέων για να γίνει νόμιμη επισύνδεση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, το έκανε με μία υπογραφή.

Ερώτηση: Όταν κάποιος θεωρεί ότι αυτό είναι τεράστιο ζήτημα δημοκρατίας κάνει την παρακολούθηση του τηλεφώνου ευκολότερη ή δυσκολότερη; Προφανώς δυσκολότερη.

Ακούστε όμως το ακόμα καλύτερο. Ήρθε η ώρα του ποινικού κώδικα και μιλάω για αυτή την αλλαγή του ποινικού κώδικα που ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής, τα είχε πει πριν από τις υποκλοπές. Προσέξτε, κύριοι συνάδελφοι, το λέω για τους νεότερους συναδέλφους. Πότε έγινε αυτή η αλλαγή του ποινικού κώδικα; Χάνουν τις ευρωεκλογές με δέκα μονάδες και πριν τις εθνικές εκλογές έναν νόμο πρόλαβαν να ψηφίσουν άρον-άρον, την αλλαγή του ποινικού κώδικα. Προσέξτε όμως μια λεπτομέρεια -θα έρθω και σε αυτό που σας ενδιαφέρει για τις σακούλες με τα μετρητά, γιατί άλλαξαν και αυτό το άρθρο οι ευαίσθητοι συριζαίοι. Τι άλλη αλλαγή είχε ο ποινικός κώδικας αυτός, ξέρετε; Είχε την αλλαγή του αδικήματος της υποκλοπής του τηλεφώνου από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Δεν μου λέτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι δυνατόν κάποιος να πιστεύει ταυτόχρονα, όπως ωρυόσασταν πριν, ότι το ζήτημα των υποκλοπών είναι κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας και όλα τα άλλα που έλεγε ο Τσίπρας και την ίδια στιγμή να μετατρέπει το κακούργημα σε πλημμέλημα;

Καταθέτω από την «Εφημερίδα Συντακτών», για να μην πείτε ότι το λέω δικό μου, τι κατέθεσε στην Επιτροπή πριν από λίγες μέρες για την έρευνα για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος επί ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο κ. Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης. Ανέφερε: «Όσον αφορά την εξέλιξη της δικογραφίας μεσολάβησε η από 1/7/2019» -Κυβέρνηση Τσίπρα- «γενναία τροποποίηση του ποινικού κώδικα και για όσους γνωρίζουν τι είπε ο εισαγγελέας νομικά η πορεία της δικογραφίας έχει πλέον λάβει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Λόγω της τροποποίησης του ποινικού κώδικα το αδίκημα πλέον έχει καταστεί πλημμέλημα και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί».

Τόσο σας ένοιαζε και τον Τσίπρα η παρακολούθηση τηλεφώνου από τη ΕΥΠ ή η γενικότερη παρακολούθηση τηλεφώνων ως ζήτημα δημοκρατίας, που φροντίσατε να παραγραφούν όλες οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων που έγιναν επί θητείας σας.

Ξέρετε γιατί; Επειδή άκουσα τον κ. Φίλη με διαπρύσια τη φωνή να λέει για τον Λαβράνο, τον Μπίτζιο, τον Φέλιξ, ξέρετε ότι αυτή η εταιρεία, η Intellexa, πήρε την πρώτη άδεια λειτουργίας της επί ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρετε ποιος Υπουργός έδωσε το πρώτο μεγάλο έργο; Ο κ. Τόσκας. Ξέρετε ποιανού Υπουργού σας ο γιος δούλευε στην εταιρεία; Του κ. Τόσκα και δεν ντρέπεστε κιόλας να κουνάτε το δάχτυλο στη Νέα Δημοκρατία;

Άρα, λοιπόν, είναι αδύνατο να πείσει ο κ. Τσίπρας τον οποιονδήποτε Έλληνα, πρώτον, ότι τον ενδιαφέρει η δικαιοσύνη καθόσον ακόμα και σήμερα μια συγγνώμη για τη σκευωρία Novartis δεν μπορούν να πουν και δεύτερον, ότι δήθεν τον ενοχλούσαν οι υποκλοπές, τις οποίες επί θητείας τους τις κάνανε πολύ ευκολότερες και όχι δυσκολότερες.

Και βεβαίως θυμίζω την απάντηση του κ. Τσίπρα, επειδή ο κ. Φίλης είπε ότι για να παρακολουθείται ένας Υπουργός, πάει  να πει ότι είχαν στοιχεία εναντίον του. Γιατί έμεινε στη θέση του; Κύριε Φίλη, έτσι είναι;

Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την ερώτηση για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα επί ΣΥΡΙΖΑ. Τον θυμάστε τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα ή και αυτόν τον έχετε ξεχάσει, κύριε Φίλη; Ακούστε, λοιπόν, τι είπε ο κ. Τσίπρας. «Η ΕΥΠ, λοιπόν, τότε αποφάσισε για λόγους που είχαν να κάνουν με οικονομικό έγκλημα να διευρύνει την έρευνα, περιλαμβάνοντας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή. Ενημερώθηκα και πιστεύω πως έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε Πρωθυπουργός που σέβεται τους νόμους. Ζήτησα ένα πράγμα από τον διοικητή της ΕΥΠ, αν υπάρξει οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο, να με ενημερώσει. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε ενημέρωση. Χθες ενημερώθηκα ότι υπήρξε ποινική δίωξη για εκείνη την υπόθεση σε επτά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών δεν ήταν ο κ. Πιτσιόρλας, άρα ορθώς δεν ενημερώθηκα».

Δεν μου λέτε, κύριε Φίλη: Αν και μόνο η απόφαση της υπηρεσίας να παρακολουθήσει κάποιον τον καθιστά όχι ικανό για να είναι Υπουργός, ο κ. Πιτσιόρλας πώς έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης από τον κ. Τσίπρα, την ώρα που τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, κατά δήλωση του κυρίου Τσίπρα; Αυτό το λέω για να καταλάβετε πόσο ψεύτες και υποκριτές είστε.

Έρχομαι τώρα στο τελευταίο, στο μείζον και κλείνω, κύριε Πρόεδρε, στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έλεγα προηγουμένως και που κατήγγειλε ο κ. Κοντονής.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Είναι η αλλαγή –προσέξτε, κύριε Φίλη, που είστε ηθικότατο στοιχείο και δεν το λέω ειρωνικά- του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα σε ανύποπτο πολιτικό χρόνο.

Τι κάνετε λίγο πριν φύγετε; Εσείς μας κυνηγάγατε για τη Novartis, που μιλάγατε για το «μαύρο» χρήμα, για τις μίζες, για τις τροχήλατες βαλίτσες κ.λπ. Τι κάνατε; Μια εβδομάδα πριν φύγετε κάνατε το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα πλημμέλημα. Γιατί; Σε όλους έκανε εντύπωση πώς ταυτόχρονα ο κ. Πολάκης ήθελε να βάλει τους πάντες φυλακή και ταυτόχρονα αλλάξατε τον Ποινικό Κώδικα. Νομίζω πια ότι όλοι έχουμε καταλάβει γιατί.

Στο Ειδικό Δικαστήριο, εκεί που δικάζεται ο κ. Παππάς, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα –και μην κάνετε ορισμένοι ότι δεν ξέρετε τον κ. Καλογρίτσα, ο κ. Καλογρίτσας ήταν κουμπάρος του κ. Σπίρτζη, ο κ. Σπίρτζης ήταν Υπουργός Υποδομών επί ΣΥΡΙΖΑ και του δώσατε το έργο Πάτρα-Πύργος σπασμένο σε επτά κομμάτια για να βγάλει λεφτά και να σας φτιάξει κανάλι. Η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ότι οι άνθρωποι από το κόμμα σας πήγαιναν συχνά και έπαιρναν φακέλους και σακούλες με «μαύρο» χρήμα και σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αυτή η κατάθεση της κυρίας γραμματέως του Καλογρίτσα να πάει στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα για να ξεκινήσει έρευνα για το αν πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε «μαύρα» λεφτά από τον κ. Καλογρίτσα, σακούλες δηλαδή.

Με τη διαφορά ότι όπως ο εισαγγελέας για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του ΚΚΕ είπε «δεν μπορώ να ψάξω περαιτέρω, γιατί η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το έκανε να έχει παραγραφεί, καθώς από κακούργημα έγινε πλημμέλημα», το ίδιο θα αναγκαστεί να πει για τα λεφτά Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πριν φύγετε εσείς οι ηθικοί, εσείς οι τίμιοι, εσείς οι άνθρωποι κατά της διαφθοράς κάνατε και αυτήν την ατιμία. Για ποιον λόγο; Για να καλύψετε τα «μαύρα» λεφτά που παίρνατε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ήλθε ο κ. Πολάκης μια φορά να μιλήσει στον Καλογρίτσα και του είπε ο Καλογρίτσας: «Βούλωσ’το, Πολάκη. Εσύ είσαι Βουλευτής με τα λεφτά μου». Ξέρετε τι έκανε αυτός ο ψηλός, αυτός ο λεβέντης που κατηγορεί τους πάντες; Έβγαλε τον σκασμό και το βούλωσε στα «μαύρα» λεφτά του Καλογρίτσα!

Αυτοί είστε, λοιπόν, και μην τολμάτε ποτέ εσείς, άθλιοι συκοφάντες, λασπολόγοι, να κουνάτε το δάχτυλο στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με τον ελληνικό λαό».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η ομιλία στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=KtrCqwRCcec