Τελευταία Νέα
Δεκ 16

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την “Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023”

 

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023».

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε ένα πράγμα είχε δίκιο ο κύριος Βίτσας. Αυτός είναι  ο τελευταίος προϋπολογισμός της παρούσης κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθόσον από αυτόν τον προϋπολογισμό, αν όχι τον επόμενο, μεσολαβούν οι εθνικές εκλογές, όπου εκεί το μεγάλο αφεντικό, που είναι  ο ελληνικός λαός, θα αποφασίσει ποια θέλει να είναι  η επόμενη κυβέρνησή του.

Αντί να αντιδικούμε τώρα σαν μωρά παιδιά “όχι εμείς θα κερδίσουμε, όχι εσείς θα κερδίσετε”, θα αφήσουμε το μεγάλο αφεντικό να μιλήσει και θα δούμε μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές ποια θα είναι  η επόμενη κυβέρνηση.

Προφανώς οι εκτιμήσεις μας και οι δικές σας διαφέρουν, αλλά μια και προηγούμενοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκαν τις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον ας τις διαβάσουν ολόκληρες, κάποιου είδους πρόβλεψη για το που πάει το πράγμα η αλήθεια είναι  πως τις κάνουν.

Κλείνω με αυτό. Θα αφήσουμε το λαό να μιλήσει. Όμως δεν μπορώ να μη σχολιάσω κάτι άλλο που είπε ο κύριος Βίτσας και είναι  πολύ λυπηρό.

Ο κύριος Βίτσας είναι  ένας σοβαρός άνθρωπος, τον εκτιμώ και είναι  κρίμα ένας άνθρωπος που έχει κυβερνήσει, να λέει στον κόσμο από το βήμα της Βουλής τέτοια ψέματα.

Είπε, “είναι  δυνατόν οι τράπεζες να είναι  πάνω από την κυβέρνησή σας, ακόμα και από τη δική σας κυβέρνηση”; Λοιπόν ακούστε, αυτό μπορεί να το πει στην αίθουσα μόνο το ΚΚΕ.  Κανένα άλλο κόμμα και να εξηγήσω αμέσως και το γιατί.

Και εμείς η Νέα Δημοκρατία και εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ και εσείς το ΠΑΣΟΚ, ίσως και το ΜέΡα25 για να μην τους αδικήσω έχουμε αποδεχθεί την Ευρωπαϊκή  πορεία της χώρας. Σε Ευρωπαϊκές συνθήκες κύριε Ραγκούση, προφανώς καλώς γνωρίζετε και εσείς υπήρξατε Υπουργός, έστω και επί ΠΑΣΟΚ, αλλά το ξέρετε, ότι οι τραπεζικές αρχές είναι  απολύτως ανεξάρτητες από τις κυβερνήσεις.

Δεν είναι  ούτε πάνω από τις κυβερνήσεις ούτε κάτω από τις κυβερνήσεις. Είναι  ανεξάρτητες. Οι τράπεζες στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι  υποχρεωτικά απολύτως ανεξάρτητες από τις κυβερνήσεις. Ο μόνος ο οποίος  ελέγχει τις τράπεζες είναι  ο SSM και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με τις κεντρικές τράπεζες της κάθε χώρας.

Εάν μία χώρα της Ευρώπης πει, θα πάω να νομοθετήσω για την εμπορική πολιτική των τραπεζών, αυτομάτως η χώρα αυτή είναι  εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τελεία και παύλα.

Όποιος αυτό δεν το εξηγεί ήρεμα και καθαρά στον κόσμο, είναι  ψεύτης. Και ο κύριος Βίτσας δεν είναι  ψεύτης.

Ο κύριος Σταϊκούρας και η κυβέρνησή μας πέτυχαν σήμερα κάτι μοναδικό. Πριν από λίγο βγήκε ανακοίνωση από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, όπου οι τράπεζες ανακοίνωσαν το πρόγραμμα που κάνουν μόνες τους εθελοντικά, όχι με νόμο της κυβερνήσεως, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν κάποια δικά τους χρήματα για να επιδοτήσουν κάποια δάνεια και την εμπορική τους πολιτική και τα λοιπά.

Και είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται λόγω κυβερνητικής πίεσης χωρίς χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά επαναλαμβάνω αυτό δεν είναι νομοθέτηση, γιατί οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να νομοθετήσουν για τις τράπεζες, παρά μόνον με άδεια του SSM, αλλιώς δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα.

Αυτά είναι τόσο αυτονόητα, μα τόσο αυτονόητα, που να ανεβαίνετε στη Βουλή και να υποκρίνεστε ότι δεν τα έχετε καταλάβει, είναι πραγματική ντροπή. Αυτά κύριε Φίλη, τα αποφασίσατε το καλοκαίρι του 2015, κάνατε δημοψήφισμα, κερδίσατε, είχατε την ευκαιρία να βγάλετε την Ελλάδα από την Ευρώπη, να πάτε στη δραχμή, να κρατικοποιήσετε τις τράπεζες, να κάνετε όλα αυτά που λέγατε στα νιάτα σας.

Κατά τη γνώμη μου καλώς αποφασίσατε ότι αυτά δεν πρέπει να τα κάνετε και κάνατε την περίφημη κολοτούμπα. Από την ώρα που κάνατε αυτή την κολοτούμπα όλη αυτή η ατζέντα που είπε ο κύριος Βίτσας, με συγχωρείτε είναι κοροϊδία.

Θα μου επιτρέψετε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι τώρα που είμαστε στον τελευταίο προϋπολογισμό αυτής της κυβερνήσεως, να κάνω κι ένα μικρό απολογισμό των αποτελεσμάτων ως προς την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ως προς τις επενδύσεις της ελληνικής οικονομίας, την οποίαν πετύχαμε σε αυτή τη μεσολαβήσασα περίοδο.

Όπως είχα πει στις προγραμματικές δηλώσεις αυτής της κυβερνήσεως πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια,η δουλειά που έχω να κάνω στο Υπουργείο αυτό, καλώς ή κακώς για μένα, όπως θα δείτε σε λίγοπολύ καλώς, είναι απολύτως μετρήσιμη.

Και δεν έχει να κάνει από το αν η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου έχει συμπάθεια στη φωνή μου ή στην έντασή της ή όχι, ούτε αν ο κύριος Ραγκούσηςμε συμπαθεί ή όχι. Έχει να κάνει με το τι λένε τα στοιχεία και τα στοιχεία ξέρετε είναι απλά μαθηματικά, δεν έχουν να κάνουν ούτε με τη Δεξιά, ούτε με την Αριστερά, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Ο διαιτητής είναι ουδέτερος, είναι η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT, κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και βγαίνει ένα αποτέλεσμα που λέει τι έχει κάνει ο καθένας μας.

Πάμε λοιπόν. Συνολική ανάπτυξη του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος της χώρας κατά τα έτη 2015-2016-2017-2018, σας βάζω και το μισό 2019: 4,5 δηλαδή χρόνια ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη του κυβέρνηση και τη δεύτερή του κυβέρνηση, συνολική ανάπτυξη +3,05%.

Προσέξτε, τα χρόνια αυτά τα πέντε του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα καλύτερα και τα πιο ευνοϊκά για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας χρόνια. Ο μέσος όρος ανάπτυξης της ευρωζώνης κατά την πενταετία αυτή ήταν πάνω από 3%.

Δηλαδή, όταν οι άλλοι είχαν μέσο όρο στα 5 χρόνια 15 μονάδες του ΑΕΠ ανάπτυξη, εμείς είχαμε 3 μονάδες του ΑΕΠ ανάπτυξη. Ήμασταν δηλαδή 12 μονάδες του ΑΕΠ σε ανάπτυξη λιγότερο από τους άλλους.

Προσέξτε ότι, και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, λόγω αυτού του πολύ καλού οικονομικού κύκλου που απολάμβανε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την πενταετία για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, προσέξτε μην μας πουν ότι κυβερνάγαμε με μνημόνιο, το μνημόνιο είχε να κάνει με δημοσιονομικού τύπου μέτρα.

Αυτά δεν αφορούν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Αυτά αφορούν τα εισοδήματα. Ως προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις το μνημόνιο ουδεμία αρνητική επίδραση είχε ούτε μπορούσε να τις εμποδίσει σε κάτι.

Αντιθέτως, τα 5 χρόνια είχαν μέσο όρο πετρέλαιο στα 40 δολάρια, επιτόκια 0 και κάτω του μηδενός σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και μέσο όρο ανάπτυξης, επαναλαμβάνω, της ευρωζώνης 3% το χρόνο. Άρα, είχαν ούριο άνεμο, όλα θετικά.

Πάμε τώρα, τα 3,5 χρόνια Νέας Δημοκρατίας δηλαδή το μισό 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.  Προσέξτε το 2020 ήταν το χειρότερο οικονομικό έτος στην παγκόσμια ιστορία λόγω της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού της, δηλαδή της καραντίνας.

Ως αποτέλεσμα αυτού όλες οι χώρες και εμείς είχαμε τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ύφεση σε ειρηνική περίοδο. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα η ύφεση είναι 9%.

Με το 9% του 2020 υπολογιζόμενο, προσέξτε, ο ΣΥΡΙΖΑ πέντε χρόνια 3,05%. Η Νέα Δημοκρατία μέχρι σήμερα στα 3,5 χρόνια, δεν μετράω καθόλου το ’23, 6,35%.  Δηλαδή με το 9% του ’20 υπολογιζόμενο, τους ρίχνουμε σε ανάπτυξη doublescore στα 3,5 χρόνια.

Και προσέξτε τώρα, εμείς είμαστε με πανδημία, με πόλεμο, με το πετρέλαιο στα 80 δολάρια, με το ρεύμα εκεί που είναι και με τα επιτόκια να ανεβαίνουν. Δηλαδή με κόντρα τον άνεμο τους ρίχνουμε double score. Αν είχαμε και ούριο τον άνεμο θα τους ρίχναμε 3, 4, 5 φορές.  Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είναι απλά νούμερα. Είναι τι λεφτά έφερε ο καθένας μας.

Πάμε όμως, για να καταλάβετε και ένα τελευταίο στοιχείο. 2021 και 2022 η Ελλάδα είναι μέσα στις τρεις πρώτες χώρες σε ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα πέντε χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν τα 4 χρόνια τελευταίοι και τον ένα χρόνο προτελευταίοι. Δηλαδή με Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία πρωταθλητές, με Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ πάτος. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης.

Πάμε τώρα, επενδύσεις. Ακαθάριστος αριθμός παγίου κεφαλαίου. Αυτές είναι οι συνολικές επενδύσεις. Μετά θα σας μιλήσω και για τις άμεσες ξένες επενδύσεις. 2015 +0.2%, 2016 +2,3%, 2017 +8,5%, 2018 -4,3% και κυβέρνηση 2019 -2,2%. Αυτό το βάζω μισό, -1,1% σε εμάς -1,1% σε εσάς.

Πάμε τώρα. 2020 με την πανδημία. Το -2,2%, επαναλαμβάνω, το ’19 γίνεται +1,1%. Το 2020 η αύξηση είναι 20% και το 2022 γίνεται 10%. Δηλαδή συνολική αύξηση επενδύσεων παγίου κεφαλαίου όλη την πενταετία ΣΥΡΙΖΑ +6,7%. Συνολική αύξηση επί Νέας Δημοκρατίας στα 3 χρόνια, χωρίς να βάζω μέσα καθόλου το ’23, +31,1%. Το 6% με 31,1.% δεν είναι double score, είναι triple score και πολύ περισσότερο κ.λπ. Γιατί είναι αστείο να σηκώνεται ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και να έχει το θράσος να κοιτάει στα μάτια τη δικιά μας κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις.

Ήμουν σήμερα το πρωί στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου με τον κ. Δελλατόλα. Και προσπάθησε ο φίλος μου Αντώνης να υπερασπιστεί λίγο τον Τσίπρα. Είναι και φίλοι, τι να κάνει. Του λέω πες μου μία επένδυση ΣΥΡΙΖΑ, μία. Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό. Και μετά από πάρα πολύ μεγάλη πίεση είπε το Ελληνικό. Κύριοι του ΚΚΕ, δεν σας πιάνουν τα γέλια; Το Ελληνικό ήταν μία επένδυση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον κ. Δελλατόλα. Το Ελληνικό που όταν το ψηφίσαμε σε αυτή τη Βουλή εγώ ήμουν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, είχαν βάλει τον Δήμαρχο με μία αλυσίδα και τον πηγαίναν λες και ήταν σκύλος. Είχε πάει ο Τσίπρας εκεί και είχε κάνει ομιλία με την ΑΥΓΗ «Το Ελληνικό είναι η ψυχή μας». Και αυτή είναι η μία επένδυση που είχε να πει ο Δελλατόλας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία άλλη εκπομπή είχα βγει με τον κ. Νάσο Ηλιόπουλο και όταν του έκανα την ίδια ερώτηση μου είχε πει την Fraport. Η Fraport υπερψηφίστηκε από τον Σαμαρά. Είχε πει ο μέγας Πολάκης ότι θα δέσει το κορμί του στο αεροδρόμιο των Χανίων για να μην το πάρουν οι Γερμανοί. Μετά βέβαια ψήφισε κανονικά την Fraport.

Άρα, ας μιλήσουμε για επενδύσεις επί Νέα Δημοκρατία, χωρίς να χάνουμε χρόνο. Τι κάναμε εμείς, τα 3,5 χρόνια; Microsoft, Pfizer, Deloit, Amazon Web Services, Google, Ελληνικό, Ναυπηγεία Ελευσίνας, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ούτω καθεξής.  Και ο ΣΥΡΙΖΑ την FRAPORT και το Ελληνικό. Δηλαδή, δικές μας.

Αλλά αυτό αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία. Προσέξτε, επενδύσεις ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ. Επί ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν τελευταίοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτω από το 10%. Τώρα είμαστε στο 13,5%. Έχουμε αύξηση κατά 35% και το πιο σημαντικό, το 2022 και είμαι πολύ περήφανος ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για αυτό, είναι  η πρώτη χρονιά μετά το 2019 που οι νέες επενδύσεις υπερβαίνουν τις αποσβέσεις. Δηλαδή είναι  η πρώτη χρονιά από το 2009 που οι επενδύσεις στην Ελλάδα αυξάνονται σε ρητό αριθμό, δηλαδή μειώνεται το επενδυτικό κενό.

Έχουμε βεβαίως πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά αυτά είναι  τα στοιχεία. Για να καταλάβετε. Προσέξτε, έχει ενδιαφέρον. Το 2ο τρίμηνο του 2019 παραλάβαμε το ρυθμό των επενδύσεων 18,8% σε ετήσια βάση. Αυτό παρέλαβα εγώ ως Υπουργός από τον κύριο Δραγασάκη και τον κύριο Πιτσιόρλα. Προσέξτε τώρα. Στα 13 τρίμηνα της κυβερνήσεώς μας υπάρχει τρίμηνο με αύξηση 29,7% και μάλιστα ειδικά στα 7 τελευταία  τρίμηνα οι επενδύσεις πια αυξάνονται σε κάθε τρίμηνο σταθερά με διψήφιο ποσοστό.

Σε νούμερα οι ξένες άμεσες επενδύσεις τώρα για να το καταλάβετε σε λεφτά. Το 2015,  1.143.000.000.  Το 2016,  2.498.000.000. Το 2017,  3.085.000.000.  Το 2018  3.364.000.000 και το 2019,  4.484.000.000.

Δηλαδή τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να μαζέψουν από άμεσες ξένες  επενδύσεις 12.331.000.000. Πάμε τώρα, εμείς, 2020, 2.813.000.000, μέσα στην πανδημία με 9%. 2021, ρεκόρ 30 ετών, 5.350.000.000.

Με το 2022 όπου θα φτάσουμε περίπου τα 7 δις, θα έχουμε 3,5 χρόνια Νέας Δημοκρατίας 17,5 δις,  5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ 12 δις.

Εδώ δεν είναι  τώρα κάποιος αν μας συμπαθεί ή δεν μας συμπαθεί. Έχουμε φέρει σε 3,5 χρόνια 5 δις περισσότερα. 5  χιλιάδες εκατομμύρια ευρώ και τι είναι  αυτά τα λεφτά; Είναι  οι 400.000 νέες θέσεις εργασίας. Είναι  η αύξηση των εσόδων του κράτους. Είναι  οι άνθρωποι γύρω σας που βρήκανε δουλειά και  δεν είχανε. Είναι  αυτοί που φύγανε στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια και άρχισαν να γυρίζουν. Πλέον δεν μιλάμε για brain drain, πλέον μιλάμε για brain gain.

Άρα λοιπόν, η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων επί Νέας Δημοκρατίας, είναι 100% παραπάνω από ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, double score και εδώ. Και επαναλαμβάνω, με όλο τον άνεμο αντίθετο, ενώ εκείνοι με όλο τον άνεμο ούριο.

Κλείνω κύριε Πρόεδρε, μόνο λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτοί υποτίθεται είναι αριστεροί και θέλουν να κάνουν ανάπτυξη με χρήματα του κράτους, με το να επεκτείνουν το ΠΔΕ. Μόνο αυτά θα πω τα στοιχεία και κλείνω.

Πάμε λοιπόν Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τι κάνανε αυτοί που το θέλανε, που τους άρεσε. Το 2015 κατάφεραν να δαπανήσουν 6 δισεκατομμύρια 400 εκατομμύρια, το 2016 6 δισεκατομμύρια 300 εκατομμύρια, το 2017 5 δισεκατομμύρια 950 εκατομμύρια, το 2018 6 δισεκατομμύρια 200 εκατομμύρια, το 2019 πάτος, μας παρέδωσαν το ΠΔΕ πάτο, 5 δισεκατομμύρια 600 εκατομμύρια, δενδούλευε τίποτα.

Πάμε τώρα στο 2020, την πρώτη μας χρονιά που κυβερνάμε ολόκληρη σε πανδημία 10 δισεκατομμύρια 347 εκατομμύρια. Το 2021 9 δισεκατομμύρια, το 2022 σήμερα είμαστε στα 11 δισεκατομμύρια 616 εκατομμύρια.

Δηλαδή, στην τριετία είμαστε double score από τα πέντε χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Το καταλαβαίνετε τι σας λέω; Και αυτοί υποτίθεται πιστεύανε στις δημόσιες επενδύσεις. Γιατί; Γιατί όταν είσαι αριστερός δεν ξέρεις πώς να βγάλεις λεφτά, ξέρεις μόνο πώς να τρως τα λεφτά των άλλων, αυτή είναι η διαφορά και είναι λογικό το ζήτημα.

Άρα λοιπόν για να κλείσω, στο κλείσιμο αυτής της κυβερνήσεως στον τελευταίο μας προϋπολογισμό μέχρι τις εθνικές εκλογές που ο ελληνικός λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς, το μήνυμα που έχω να μεταφέρω στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό μας είναι μόνο ένα.

Θα τον υπερψηφίσουμε με υπερηφάνεια και θα πάμε στις εκλογικές μας περιφέρειες για να δώσουμε την εκλογική μάχη με υπερηφάνεια, όχι προσέξτε για να μας ψηφίσουν για να μην ξανάρθει ο Τσίπρας, το ακούω αυτό και τρελαίνομαι. Αδιάφορο. Δεν μπορεί να θεωρούμε εμείς τον Τσίπρα αντίπαλό μας, δεν μπορεί  να συγκρινόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ που εμείς κάναμε double και triple score σε όλους τους δείκτες.

Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα του ελληνικού λαού και ζητάμε να πάρουμε ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού και να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του, γιατί δουλέψαμε σκληρά για να φέρουμε αυτά τα αποτελέσματα. Και αν ο ελληνικός λαός ανανεώσει την εμπιστοσύνη του την επόμενη τετραετία που πιστεύω να μην έχουμε τόσες μαζεμένες ατυχίες θα μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων.

Και επαναλαμβάνω, κύριε Πρόεδρε ότι σας είπα είναι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, δεν σηκώνουν αμφισβήτηση από κανέναν. Και επειδή εμένα με λέγανε Υπουργό Υπανάπτυξης και κάτι τέτοια, θα ήθελα να σκεφτείτε όλοι σας ποιος είναι τώρα Υπουργός Yπανάπτυξης;  Ο Γεωργιάδης που τους έχει ρίξει triple score ή αυτοί που δεν καταφέρανε να φέρουν μια επένδυση σε πέντε χρόνια; Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η ομιλία στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=V3MM-Tmgi0U