Τελευταία Νέα
Ιούλ 22

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βουλή, για την ψήφιση του πορίσματος της Προανακριτικής για τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής,  για την ψήφιση του πορίσματος της Προανακριτικής για τον κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, είπε:

 

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για εμένα σήμερα. Θα προσπαθήσω να μιλήσω ήρεμα για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι περάσαμε όλοι εμείς αυτά τα τρία χρόνια, γιατί δυστυχώς αυτό το οποίο σας κατηγορούμε, είμαι προσωπικά απολύτως βέβαιος ότι στο τέλος της δικαστικής διαδικασίας θα αποδειχθεί πέραν της παραμικρής αμφιβολίας. Ότι δηλαδή στήσατε, ορισμένοι όχι όλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς, αλλά ο κύριος Παπαγγελόπουλος σίγουρα και σίγουρα όχι μόνος του, τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε η Ελλάδα από την ίδρυση του νεοτέρου ελληνικού κράτους.

Μια σκευωρία που είχε ως στόχο να καταστρέψει την ελληνική δημοκρατία και που κατά τη γνώμη μου οφείλω να το πω αυτό, για εμένα το αδίκημα είναι  πολύ βαρύτερο της απλής καταχρήσεως εξουσίας. Συμφωνώ δηλαδή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τεκμηρίωση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.

Πριν μπω στα γεγονότα οφείλω μερικές απαντήσεις όμως στα συγκεκριμένα που ακούστηκαν. Πρώτα στον κύριο Γκιόλα θα του δώσω την ευκαιρία μετά την ομιλία μου να πάρει τον λόγο και να διορθώσει αυτό το οποίο είπε. Με χαρακτήρισε υπόδικο εκ λάθους, εφόσον διορθώνετε όλα καλά.

Φυσικά και δεν είμαι υπόδικος. Η κυρία Τουλουπάκη μετά από τρία χρόνια ερεύνης εναντίον μου δεν μου επέδωσε καν τον χαρακτηρισμό του υπόπτου.  Εγώ βρίσκομαι επί τρία χρόνια εγκλωβισμένος σε μια προκαταρκτική έρευνα χωρίς να αποφαίνεται η εισαγγελεύς εάν είμαι καν ύποπτος.  Δεν έχει βρει δηλαδή ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις.  Γιατί αν είχε βρει θα μπορούσε να ζητήσει την άσκηση της διώξεώς μου.  Αλλά θα έρθω σε αυτά όμως μετά.

Ο κύριος Λάππας, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό ότι μίλησε 25 λεπτά, η συζήτηση αφορά την υπερψήφιση της προτάσεως για την παραπομπή του κυρίου Παπαγγελόπουλου. Σε 25 λεπτά ο κύριος Λάππας δεν ανέφερε το όνομα Παπαγγελόπουλος ούτε μια φορά. Κύριε Λάππα, η ομιλία σας ήταν εκτός θέματος. Ωραία ομιλία, εκτός θέματος. Προφανώς έχει και πολιτική ουσία το γιατί δεν ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Παπαγγελόπουλο.  Αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να ανησυχεί κυρίως τον κ. Παπαγγελόπουλο, όχι εμάς.

Όμως, ο κύριος Λάππας έκανε πολύ μεγάλη αναφορά στην εξεταστική για την υγεία και στο πόσο φοβερά πράγματα ανακάλυψε.  Με συγχωρείτε κύριοι συνάδελφοι, κάνατε εξεταστική για την υγεία στην οποία είχα την τιμή να καταθέσω δυο φορές η οποία κράτησε περισσότερο από όλες τις εξεταστικές σε όλη την ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου. Για να καταλάβει ο κόσμος, εγώ ήμουν ένα χρόνο Υπουργός Υγείας και η εξεταστική -που κατά 85% του χρόνου της ερεύνησε τη δική μου θητεία- κράτησε δυο χρόνια. 

Μπορείτε να μου πείτε, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πότε φέρατε στην Ολομέλεια προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής για την υγεία; Το παραδώσατε στον τότε Πρόεδρο της Βουλής τον κύριο Βούτση και σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία θα έπρεπε ο κύριος Βούτσης να το βάλει στη συζήτηση για να πληροφορηθεί η Ολομέλεια τι κάνατε δυο χρόνια ως μέλη αυτής της εξεταστικής επιτροπής. Καλό είναι λοιπόν να μάθει ο ελληνικός λαός για το πόσο φοβερά ευρήματα βρήκατε, ότι δεν βρήκατε το χρόνο μιας συζητήσεως στην Ολομέλεια για να συζητήσουμε τι κάνατε δυο χρόνια στην εξεταστική.Τελειώσατε την εξεταστική και τη θάψατε σε ένα συρτάρι γιατί δεν θέλατε να συνεχιστεί η συζήτηση στην Ολομέλεια. 

Επειδή όμως είχατε και το θράσος, κύριε Λάππα, να μιλήσετε για τη φαρμακευτική δαπάνη, θα μπορούσατε μετά να μας πείτε από τα πρακτικά της εξεταστικής πόσο καιρό στα δυο χρόνια λειτουργίας της ασχολήθηκε η εξεταστική με τη διερεύνηση του φαρμάκου; Θέλετε να ακούσετε πόσο στα δυο χρόνια;  45 δευτερόλεπτα.  Ναι, δεν έχουμε αρμοδιότητα, το εξετάζει η δικαιοσύνη και το κλείσαμε.  Δυο χρόνια ασχολούσασταν με το ΚΕΕΛΠΝΟ, με το Ερρίκος Ντυνάν, με τις διάφορες κατηγορίες, αλλά για το φάρμακο που μας έχετε πρήξει για τα δισεκατομμύρια που χάσαμε μιλήσατε στην εξεταστική στα δυο χρόνια μόλις 45 δευτερόλεπτα.  Τόσο σας ενδιέφερε το φάρμακο. Είστε ψεύτες, φαρισαίοι και υποκριτές, δυστυχώς, κύριε Λάππα.

Πάμε όμως τώρα και στα συγκεκριμένα. Τόσο ο κύριος Λάππας και μάλιστα με στεντόρεια τη φωνή, όσο και ο κύριος Τσίπρας, όσο και η κυρία Γεροβασίλη στο εξώδικο που μου έστειλε και στο οποίο θα έρθω στη συνέχεια, όσο και όλοι εσείς στα κανάλια, έχετε βρει τώρα μία καινούρια κασέτα. Τι λέτε; Ζούμε στην εποχή της κασέτας και η δημοκρατία μας κινδυνεύει από την εποχή της κασέτας.  Το λέτε όλοι τώρα, ναι. Καινούριο.

Για να δούμε λοιπόν λίγο, γιατί ο λαός μας λέει, «πρόσεχε όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου, μην πέσεις ο ίδιος μέσα». Ο κύριος Παπαγγελόπουλος είχε το θράσος να μας μιλήσει για την εποχή της κασέτας. Καταθέτω για τα πρακτικά το άρθρο 65 του Ν. 4356/2015, εισηγητής του Νόμου ήταν ο κύριος Δημήτριος Παπαγγελόπουλος. Ήταν η αλλαγή του ποινικού κώδικα τότε που έκανε νόμιμη τη χρήση της κασέτας.

Προσέξτε, μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η χρήση της κασέτας ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο. Ποιο κόμμα έκανε νόμιμη τη χρήση της κασέτας; Το κόμμα που σήμερα λέει ότι κινδυνεύει η δημοκρατία από τη κασέτα. Τόσο γελοίοι είστε.

Πάμε όμως τώρα για να θυμηθούμε και λίγο την ιστορία. Δεν είναι  εδώ η κυρία Γεροβασίλη. Την περίμενα, αφού μου έκανε την τιμή να μου στείλει και το εξώδικο, να της απαντήσω, αλλά δεν πειράζει. Θα τα δει από τα πρακτικά.

Κύριε Παππά, ο κύριος Καλογρίτσας έχει καταθέσει ότι πήρε 3 εκατομμύρια από την εταιρεία CCC με δική σας παρέμβαση και τελικά αυτά τα 3 εκατομμύρια αφού δεν πήγανε στις άδειες γιατί απέτυχε αυτό σας το σχέδιο, κατά δική σας υπόδειξη, αυτό λέει ο κύριος Καλογρίτσας, πήγανε για να εκδοθεί η εφημερίδα «Documento», η οποία λέει φτιάχτηκε για να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι  η κατάθεση του κυρίου Καλογρίτσα. Ο κύριος Βαξεβάνης δεν έχει αμφισβητήσει όλη αυτήν την κατάθεση. Το μόνο που είπε είναι, ότι δεν είχε ο ίδιος εμπλοκή, γιατί στην πρώτη περίοδο ήταν υπάλληλος, ενώ μετά από κάποιο διάστημα έγινε εκδότης.

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Documento», αυτό  το φύλλο έχει εκδοθεί με τα 3 εκατομμύρια της CCC από τον εκδότη Καλογρίτσα καθ’ υπόδειξη Νικολάου Παππά, σύμφωνα με δήλωσή του. Έτσι λέει ο κύριος Καλογρίτσας. Αν θέλετε, σας το έχω πει πολλές φορές, κάντε μήνυση στον κύριο Καλογρίτσα, αλλά σας βλέπω κύριε  Παππά που γελάτε, έχετε κάποιο  σφυξιματάκι να κάνετε μήνυση στον κύριο Καλογρίτσα. Μάλλον καταλαβαίνουμε γιατί κύριε Παππά και κόψτε τα γελάκια.

Πάμε λοιπόν τώρα. Στο πρώτο φύλλο που εξεδόθη λοιπόν, δαπάνες ΣΥΡΙΖΑ και Παππά κατά Καλογρίτσα, ξέρετε τι έχει; Βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια, και στο βάθος κοριοί. Και παρουσιάζει ένα ηχητικό ντοκουμέντο, μια κασέτα κατά τη σημερινή προσφιλή σας συζήτηση, που έφτασε εις χείρας του κυρίου Πολάκη και την κατέθεσε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα για να με ελέγξουν για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Φυσικά, μετά από τέσσερα χρόνια δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα για μένα και ούτε καν μου ασκήθηκε δίωξη. Όμως, κύριε Λάππα, μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί ήσασταν και εσείς από την εξεταστική, όταν μιλάγαμε για αυτό το ηχητικό, το οποίο σας ενημερώνω ότι από την ανακριτική διαδικασία απορρίφθηκε ως πλαστό, είναι εξέλιξη καινούργια.

Ερωτώ λοιπόν: τότε που στέλνατε την κασέτα κατά Γεωργιάδη, ΚΕΕΛΠΝΟ, Πουλή και των λοιπών, ήταν καλές οι κασέτες; Τότε σας αρέσαν οι κασέτες; Τώρα σας πειράζουν οι κασέτες; Λίγο αργά δεν το θυμηθήκατε όλο αυτό, κύριε Λάππα, που δακρύσατε το πρωί για την δημοκρατία της κασέτας; Γιατί θυμάμαι εσάς προσωπικά στην εξεταστική να μου λέτε, όχι. Αν τα ηχητικά συμβάλλουνε δεν πειράζει να τα χρησιμοποιούμε. Εσείς το λέγατε στα πρακτικά. Τώρα, σήμερα, τα ηχητικά δεν σας αρέσουν. Είδατε, λοιπόν, κύριε Λάππα, πως την πατήσατε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί σκευωροί μεν ήσασταν, ικανοί δεν ήσασταν. Ευτυχώς για τη δημοκρατία.

Άρα, λοιπόν, τις κασέτες τις νομιμοποίησε ο Παπαγγελόπουλος, ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Τις κασέτες τις χρησιμοποιήσατε εσείς, ως κόμμα στη Βουλή, εναντίον μου στην εξεταστική για την υγεία. Η εξεταστική για την υγεία ήταν μια τρύπα στο νερό, μια μπούρδα. Για αυτό και δεν την φέρατε ποτέ στην Ολομέλεια.

Και επειδή είχατε το θράσος, κύριε Λάππα, να πείτε και για αυτά που λέει η ΕΛΣΤΑΤ, καταθέτω δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ, το 2015, με τις δαπάνες για την υγεία.

Θα διαπιστώσετε ότι το έτος 2014 είναι το έτος με τις χαμηλότερες δαπάνες υγείας, τα τελευταία 20 χρόνια. Για την δημόσια, φυσικά. Αντίθετα, μπορώ να σας πω ότι στην ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε όπως είδατε το clawback από τα 200.000.000 στο 1.000.000.000. Αυτό τι σημαίνει; Ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη και τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών λόγω της συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα. Δεν ανέβαινε η δημόσια γιατί είχαμε ψηφίσει ο Λοβέρδος και εγώ το clawback, αλλά η ιδιωτική, σωστά το είπατε, επί ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στα προ μνημονίου επίπεδα.

Αν, λοιπόν, η ρεμούλα στα φάρμακα ήτανε στην φαρμακευτική δαπάνη η κυρίως εποχή που πρέπει να ψαχτεί είναι μεταξύ ’15-’19, όπου ξανανέβηκε η φαρμακευτική δαπάνη στα προ μνημονίου επίπεδα. Το λέω γιατί ούτε αυτά δεν ξέρετε.

Η κυρία Γεροβασίλη με κατηγόρησε στο εξώδικό της ότι υιοθέτησα, λέει, άκριτα το ηχητικό που παρουσίασε η «Καθημερινή» και ότι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι επειδή ο κύριος Ματθαιόπουλος λέει αυτά που λέει στο γνωστό ηχητικό ότι αυτό αποδεικνύει τη δική της ευθύνη. Και τι φταίει η κυρία Γεροβασίλη που κάποιος τρίτος -κάποιος βέβαια που η ίδια μετά επέλεξε για αρχηγό της πυροσβεστικής, άρα αν αυτός ο τρίτος είναι συκοφάντης και τιποτένιος προφανώς έχει μια  πολιτική ευθύνη που τον επέλεξε μετά για αρχηγό της πυροσβεστικής, αλλά αυτή είναι πολιτική ευθύνη- λέει η κυρία Γεροβασίλη στο εξώδικό της δεν μπορείτε να το υιοθετείτε.

Δεν μου λέτε, κύριοι συνάδελφοι, όταν ψηφίσατε την παραπομπή μας στην προκαταρκτική επιτροπή με καταθέσεις αποκλειστικά του είδους «άκουσα ότι», «μου φαίνεται ότι», «υποθέτω ότι», εκεί πως καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι αναγκαστικό και είναι αποδεδειγμένο και πρέπει να πάμε στο ειδικό δικαστήριο ή στη δικαιοσύνη, ενώ τώρα που είναι ο Ματθαιόπουλος ο αρχηγός της πυροσβεστικής και το λέει εκεί πρέπει να δώσουμε στη κυρία Γεροβασίλη το δικαίωμα της αμφιβολίας; Αυτό το δικαίωμα της αμφιβολίας που αξιώνει η κυρία Γεροβασίλη και δια εξωδίκου σήμερα από εμένα αναρωτήθηκε ποτέ η κυρία Γεροβασίλη και όλοι εσείς αν το δώσατε σε εμάς; Η απάντηση είναι όχι.  Πήγατε όλοι σαν πρόβατα και ακολουθήσατε τον Παπαγγελόπουλο στη σκευωρία. 

Και επειδή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο εξώδικό της μου κάνει και την κριτική γιατί χρησιμοποιώ πολύ βαριές εκφράσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και την άθλια Κυβέρνηση και συμμορία όπως τη λέω και θεωρεί ότι αυτά θίγουν την πολιτική της διαδρομή και με απειλεί και με μηνύσεις και αγωγές, έκανα μια σταχυολόγηση Google search απλώς και μόνο για  να τα ακούσει ο ελληνικός λαός.

Αείμνηστος Μανώλης Γλέζος: «Ντρέπομαι για τον Τσίπρα, ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί τον εμπιστεύτηκα». 

Πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος: «Υβριστής των αγώνων της Αριστεράς ο Τσίπρας, το κόμμα επί των ημερών του  έγινε ανώνυμη εταιρία».

Ζωή Κωνσταντοπούλου πρώην Πρόεδρος της Βουλής υποδειχθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμα και η μαφία έχει κανόνες, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι».

Αλέκος Αλαβάνος πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού: «Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς σαπίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αείμνηστος Περικλής Κοροβέσης: «Αριστερά από το καπνισμένο τσουκάλι στον καπνιστό σολομό και στο μαύρο χαβιάρι.  Η χειρότερη μνημονιακή Κυβέρνηση είχε αρχηγό τον Τσίπρα. Η κλίκα του διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Διψασμένοι για εξουσία και τακτικιστές».

Παναγιώτης Λαφαζάνης πρώην σύντροφός σας της αριστερής πλατφόρμας και Υπουργός σας : «Ο Πρωθυπουργός της πιο εξευτελιστικής κολοτούμπας ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.  Είναι τραγικό αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται και τώρα στην αντιπολίτευση ακόμα πιο αλαζονικά από ότι όταν ήταν στην Κυβέρνηση».  Και θα πρόσθετα, αρκετά πιο καθεστωτικά και συστημικά.

Να πείτε στην κυρία Γεροβασίλη, αν εθίγη από τις εκφράσεις μου και θέλει να με πάει στα δικαστήρια να κάνει μερικές μηνύσεις και αγωγές στους πρώην συντρόφους σας που σας έχουν σούρει τα εξ αμάξης. Εγώ δεν έχω τολμήσει να πω ούτε το 1/10 από όσα σας κατηγορούν όσοι σας γνώρισαν από κοντά. Δηλαδή, ως την χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από την κυβέρνηση του ελληνικού κράτους.

Και έρχομαι τώρα στα πραγματικά περιστατικά. Με κατηγορείτε διαρκώς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ασταμάτητα, ότι η δήλωση μου στον ΑΝΤ1 ότι θα πρέπει να καταδικαστεί η κυρία Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, είναι παρέμβαση στην εξουσία. Μην σας ενοχλούν αυτά που λέω. Λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακούστε εδώ τον παραλογισμό.

Ήρθε και ο κύριος Λάππας, ο κύριος Παπαγγελόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ και είπε, «ντροπή στον Γεωργιάδη. Παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη. Τι είναι αυτά τα πράγματα;».

Σήμερα εδώ ακούσαμε από τον κύριο Παπαγγελόπουλο και από πολλούς ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ «το εξαίρετο και δεμένο πόρισμα Σοφουλάκη» και «το άχρηστο πόρισμα Ζαχαρή». Και μάλιστα με την ιδεολογία ότι του Ζαχαρή είναι λέει, 60 σελίδες ενώ του Σοφουλάκη είναι 210.  Με συγχωρείτε, όταν εσείς στη Βουλή λέτε ότι είναι άχρηστο το ένα πόρισμα και καλό το άλλο, δεν κάνετε παρέμβαση στην Δικαιοσύνη;

Προσέξτε το ακόμα καλύτερο. Είναι παράνομη η δίωξη κατά της κυρίας Τουλουπάκη μας είπε ο κύριος Παπαγγελόπουλος. Ο κύριος Παπαγγελόπουλος από το βήμα. Είναι παράνομη, λέει, η δίωξη της. Περίπου το ίδιο έχει πει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με τόσο μεγάλη ένταση.

Δηλαδή, με συγχωρείτε, όταν εν εξελίξει δικάζεται η προσφυγή της κυρίας Τουλουπάκη, μάλιστα την ώρα που το έλεγε διάβαζα την είδηση ότι ο εισαγγελέας στην προσφυγή που έχει καταθέσει η κυρία Τουλουπάκη έκανε πρόταση να απορριφθεί η προσφυγή της κυρίας Τουλουπάκη ως νομικά αβάσιμη και ότι είναι νόμιμη η δίωξη της. Το λέω για την αξία των επιχειρημάτων του Παπαγγελόπουλου. Αλλά όταν από του βήματος της Βουλής ο πρώην υπουργός Διαφθοράς και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι είναι παράνομη η δίωξη Τουλουπάκη αυτό δεν είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη; Τι είναι; Πάμε βόλτα για τσάι;

Δεν μου λέτε, λοιπόν, λέτε, είναι απαράδεκτο να μιλάει ο Γεωργιάδης έτσι για μια εισαγγελέα. Εδώ ακούσαμε ο κύριος Αθανασίου, είπε ο κύριος Παπαχριστόπουλος, ο οποίος έφυγε, λέει, και πήγε για προσωπική του υπόθεση στη Χάγη και έλεγε ψέματα σε όλο το Δικαστικό Σώμα. Δεν μου λέτε, όταν τα λέει αυτά ο Παπαχριστόπουλος για τον εισαγγελέα Αθανασίου δεν είναι προσβλητικό για έναν εισαγγελέα; Ο κύριος Παπαγγελόπουλος πήρε έναν- έναν τους εισαγγελείς που τον κατηγορούν και είπε, η μια που το παιδί της είπε ψέματα, δεν σπουδάζει στην Αμερική. Ο άλλος που έλεγε ψέματα γιατί ήθελε να κλείσει υποθέσεις. Αυτό δεν είναι παρέμβαση στην Δικαιοσύνη;

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Για να καταδείξω στον ελληνικό λαό πόσο ψεύτες και υποκριτές είστε. Ούτε σας πειράζει η παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Άλλωστε εσείς είστε οι κατ’ εξοχήν παρεμβαίνοντες, ούτε τίποτα.

Ξέρετε τι σας πειράζει;  Ότι τώρα αποκαλύφθηκε η σκευωρία και πλησιάζει η ώρα της τιμωρίας. Και εξηγώ κλείνοντας που έγκειται η σκευωρία και θα λέω και μερικά πραγματικά περιστατικά για να τα ακούσει ο ελληνικός λαός.

Εγώ όταν πρωτακούστηκε η υπόθεση Novartis και άρχισε να διαρρέεται από τους δημοσιογράφους, προφανώς από την Εισαγγελία διαφθοράς, γιατί από αλλού δεν μπορούσε να κυκλοφορούν αυτές οι ειδήσεις, ότι επίκειται να έρθει στη Βουλή η υπόθεση με 7 πολιτικούς στην αρχή, μετά γίνανε 10, βάσει των καταθέσεων τριών προστατευόμενων μαρτύρων, πήγα και βρήκα το δικηγόρο μου. Του λέω: Λένε αυτά και μπλέκουν εμένα που δεν έχω καμία σχέση. Μου είπε εκείνος, «πρέπει Άδωνι να πας να βρεις τον Παπαγγελόπουλο. Αυτός ελέγχει την Τουλουπάκη και αυτός κάνει διάφορα λένε στη δικαιοσύνη και παρεμβαίνουν στους δικαστές και στους εισαγγελείς».

Εγώ πράγματι πήρα τηλέφωνο τον κύριο Παπαγγελόπουλο και τον συνάντησα και αξίζει τον κόπο να σας μεταφέρω τον διάλογό μας. Πήγα τον είδα λοιπόν, του λέω, κύριε Παπαγγελόπουλε λένε οι δημοσιογράφοι κάτι περίεργα πράγματα, ότι πρόκειται λέει να έρθει φάκελος στη Βουλή όπου θα έχει καταγγελίες κατά πολιτικών από τρία προστατευόμενα πρόσωπα. Και του είπα μάλιστα επί λέξει, αν μου έχετε βρει κάτι, να με «σκίσετε». Αλλά, σας παρακαλώ πάρα πολύ, μην αρχίσουμε τώρα με προστατευόμενους μάρτυρες να κάνουμε τέτοια ο ένας στον άλλον, γιατί στο τέλος η δημοκρατία θα τιναχτεί στον αέρα. Φαντάζεστε αύριο που θα είμαστε εμείς εξουσία να βάλουμε άλλους προστατευόμενους και να λένε, ότι πήγα και έδωσα μία βαλίτσα στον Τσίπρα; Τι έχει να γίνει; Εν τιμής σας λέω την αντίδρασή του. Παπαγγελόπουλος σε εμένα: «Τι είναι  αυτά που λες παιδί μου; Είναι  δυνατόν ποτέ να γίνουν αυτά στην Ελλάδα; Αυτά εγώ θα τα αποτρέψω πρώτος. Αποκλείεται».

Δύο εβδομάδες μετά, ακούω τον ίδιο άνθρωπο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με τρεις προστατευόμενους μάρτυρες να λέει: είναι  το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτος. Μου ερχόταν να σπάσω την τηλεόραση. Για τέτοιο ψεύτη μιλάμε και έχει τα μούτρα να έρχεται και στη Βουλή των Ελλήνων, ο άθλιος.

Πάμε λοιπόν να δούμε που είναι  η κατάχρηση εξουσίας μπας και μάθουμε λίγο πρωτόλεια νομικά εδώ πέρα μέσα. Καταθέτω στη  Βουλή, τα πρακτικά τα έχετε ούτως ή άλλως και από την Ολομέλεια και από την Επιτροπή για τη συζήτηση του συντάγματος. Πρόταση Κατρούγκαλου και πρόταση Τσίπρα και στην προηγουμένη Βουλή και σε αυτήν την Βουλή. Τι προτείνατε; Να ψηφιστεί στην αναθεώρηση του συντάγματος μία ερμηνευτική εγκύκλιος για το άρθρο 86, το οποίο θα ξεκαθαρίζει, αυτή είναι  η πρότασή σας, ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας δεν ανήκει στα λεγόμενα υπουργικά αδικήματα.

Και τι λέει στα πρακτικά που σας κατέθεσε και ο κύριος Κατρούγκαλος και ο κύριος Τσίπρας; Ότι αν δεν ψηφιστεί αυτή η ερμηνευτική εγκύκλιος, όπως σας τη δίνουμε, τότε το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας μένει στα υπουργικά αδικήματα και άρα θα βοηθήσετε και θα τη γλιτώσουν οι δικοί σας και τα λοιπά και τα λοιπά.

Άρα ο ίδιος ο  κύριος Τσίπρας  και ο εισηγητής σας στο σύνταγμα μέχρι και τώρα καλώς εγνώριζε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας ως έχει σήμερα χωρίς την ερμηνευτική εγκύκλιο που προτείνατε ανήκει στα υπουργικά λεγόμενα αδικήματα. Άλλωστε για αυτό έχει νομολογήσει ο Άρειος Πάγος και το δηλώνει η κυρία Τουλουπάκη στην απολογία της, η οποία όταν τη ρωτάει ο κύριος Ζαχαρής, «γιατί κυρία εισαγγελεύς στείλατε στην αρχή στη Βουλή τα αδικήματα και μέσα σε αυτά συμπεριλάβατε την παθητική δωροδοκία αλλά μετά ασκήσατε δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο για την παθητική δωροδοκία;». Ακούστε τι είπε η κυρία Τουλουπάκη για να καταλάβει ο ελληνικός λαός πως αποδεικνύετε τώρα η σκευωρία. Τουλουπάκη: «Διότι βάσει της νομολογίας του Αρείου Πάγου ήξερα ότι η παθητική δωροδοκία ανήκει στα υπουργικά λεγόμενα αδικήματα.  Για αυτό και έστειλα στη Βουλή το φάκελο για την παθητική δωροδοκία.  Όταν όμως μετά μου έδωσε η Βουλή την άδεια τότε αποφάσισα να ασκήσω την έρευνά μου και τη δίωξή μου για την παθητική δωροδοκία».

Για να έρθουμε λίγο να πούμε τα νομικά μας τώρα.  Μια απλή πλειοψηφία της Βουλής, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δύναται να αλλάξει το σύνταγμα;  Προφανώς και όχι, το σύνταγμα αλλάζει μόνο μέσα από τη γνωστή αναθεωρητική διαδικασία. Είναι δυνατόν αυτό να μην το γνώριζε η εισαγγελεύς Διαφθοράς, κυρία Τουλουπάκη; Βεβαίως και το εγνώριζε.  Άρα η κυρία Τουλουπάκη είπε ταυτόχρονα στην απολογία της ότι ήξερα ότι η νομολογία του Αρείου Πάγου εντάσσει αυτό το αδίκημα στα υπουργικά αδικήματα αλλά πήρα άδεια, δηλαδή εντολή από τη Βουλή.

Από πότε οι εισαγγελείς παίρνουν άδεια και εντολή από τη Βουλή; Οι εισαγγελείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, παίρνουν εντολή μόνο από τον Άρειο Πάγο.  Για αυτό έχουμε διάκριση των εξουσιών.  Η Βουλή τους είναι αδιάφορη, μόνο ο Άρειος Πάγος μπορεί να αλλάξει τη νομολογία και όχι φυσικά η Βουλή.

Είναι δυνατόν αυτό να μην το ξέρει η κυρία Τουλουπάκη;  Το ήξερε.  Γιατί το έκανε; Ήταν το αντάλλαγμά της, Ανδρέα Λοβέρδο, για να υπερψηφιστεί. Το αντάλλαγμά της για να της ανανεώσουν τη θητεία της ήταν η άσκηση διώξεως κατά του Ανδρέα Λοβέρδου. 

Την ώρα όμως που έκανε την άσκηση διώξεως κατά του Ανδρέα Λοβέρδου δήθεν πειθαρχώντας στην άδεια της Βουλής, η οποία ήταν νομικά αδιάφορη, έκανε κατάχρηση εξουσίας. Την ώρα που προσπαθούσε να ψάξει εμένα και τους άλλους 9 για αυτό το αδίκημα έκανε κατάχρηση εξουσίας.  Εγώ στην ομιλία μου στη Novartis εδώ, την πρώτη μέρα είπα, παραιτούμαι της παραγραφής που προβλέπει το άρθρο 86.  Και εφόσον το επιθυμεί η πλειοψηφία τους προκαλώ να με πάνε στο ειδικό δικαστήριο κατά το άρθρο 86 και να δικαστώ επί της ουσίας για την υπόθεση. Φυσικά και δεν το κάνατε. Γιατί δεν το κάνατε;  Γιατί αν το είχατε κάνει η υπόθεση η δική μου θα είχε λήξει σε έξι μήνες.  Σε έξι μήνες θα ήξερε ο ελληνικός λαός από το Ειδικό Δικαστήριο αν ήμουν αθώος ή ένοχος.

Εσείς, όμως, δεν θέλατε να βρείτε αθώο ή ένοχο. Εσείς θέλατε να κερδίσετε τις εκλογές. Και για να κερδίσετε τις εκλογές βρήκατε έναν συνεργό, την κυρία Τουλουπάκη, τους δυο επίκουρους εισαγγελείς, Τζούρα και Μανώλη – το ξεκαθαρίζω, για μένα είναι και αυτοί συνεργοί στο κακούργημα- και αυτό λέει και το  πόρισμα της πλειοψηφίας-  ότι και οι τρεις εισαγγελείς το κάνανε.

Ο κύριος Ζαχαρής είχε τη δική του γνώμη. Η Βουλή ως προκαταρκτική επιτροπή είναι κυρίαρχο Σώμα σε αυτή την διαδικασία, κύριε πρόεδρε της επιτροπής. Το ξεκαθαρίζω. Το πόρισμα μας λέει και για τους τρεις εισαγγελείς.

Και μετά την δήλωση του κυρίου Σαλάτα προχτές, ως μέλος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι πρέπει να ελεγχθεί και ο ρόλος της κυρίας Δημητρίου και της κυρίας Θάνου, οφείλω να σας πω ότι είμαι προσωπικά πεπεισμένος ότι χωρίς την ενεργό συμμετοχή τουλάχιστον της κυρίας Δημητρίου ήταν αδύνατον η κυρία Τουλουπάκη να μπορέσει να φέρει σε πέρας όλη αυτή την σκευωρία.

Διότι, και κλείνω αμέσως, όταν έγινε η επανεκλογή της κυρίας Τουλουπάκη η κυρία Δημητρίου μετά δόλου απέκρυψε από τους δικαστές ότι υπάρχει η αναφορά Αγγελή. Και το απέκρυψε για να ανανεωθεί η θητεία της και να γίνει δίωξη στον Λοβέρδο και να κερδίσουν τις εκλογές. Έτσι, Αντρέα, μας την στήσανε, αυτοί οι άθλιοι.

Τώρα, λοιπόν, που όλη αυτή η αθλιότητα αποκαλύπτεται ήρθε ο κύριος Τσίπρας σήμερα στη Βουλή και μας είπε, «αν θέλεις ενότητα στα εθνικά θέματα πρέπει να κουκουλώσεις την Νοβάρτις».

Λοιπόν, κύριε Τσίπρα, είστε βαθιά γελασμένος. Η σκευωρία της  Νοβάρτις θα ερευνηθεί μέχρι τέλος. Οι ένοχοι θα πάνε στην φυλακή. Όχι για λόγους, προσέξτε, προσωπικής εκδίκησης. Όχι. Αλλά διότι είμαστε υποχρεωμένοι από την πίστη μας στο Σύνταγμα της Ελλάδος και στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία να γνωρίζει κάθε επόμενος που θα πάρει την εξουσία ότι όποιος διανοηθεί να χρησιμοποιήσει δόλια μέσα για να στήσει παραδικαστικό κύκλωμα, για να κλείσει τους πολιτικούς του αντιπάλους στην φυλακή, στο τέλος θα καταλήξει στη φυλακή.

Έτσι προστατεύεται η Δημοκρατία και αυτό που κάνουμε σήμερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι η ύψιστη προστασία της ελληνικής δημοκρατίας από μια οργανωμένη συμμορία που δυστυχώς πήρε την εξουσία με σκοπό να αλλοιώσει το πολίτευμα. Ευχαριστώ πολύ».

 

Στην επί προσωπικού απάντησή του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλο Πολάκη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

 

«Είπε ο κύριος Πολάκης ότι τη γλύτωσα εγώ και οι άλλοι λόγω της απιστίας και της παραγραφής του άρθρου 86.  Υπενθυμίζω ότι απιστία διέπραξε η πρώτη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη μη έκδοση δελτίου τιμών το 2015. Και η κυρία Τουλουπάκη, η οποία με το πόρισμα της επιτροπής παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο ήταν εκείνη η οποία κράτησε στο συρτάρι της το φάκελο μέχρις ότου παρέλθει η προθεσμία για την αποσβεστική προθεσμία της απιστίας της πρώτης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πάμε όμως στο δεύτερο.  Με κατηγόρησε ο κύριος Πολάκης και μάλιστα με ένα άθλιο υπονοούμενο λέγοντας «για την ψυχή της μάνας του το έκανε 850 το Lucentis;». Μάλιστα πρώτα το Lucentis τιμολογήθηκε με αυτή τη νέα υπουργική απόφαση επί του επόμενου υπουργού και όχι επί των ημερών μου.

Θέλω να υπενθυμίσω στο Σώμα ότι κατέθεσα και γραπτή ερώτηση και στον κύριο Πολάκη η οποία ουδέποτε απαντήθηκε, διότι η τιμή του Lucentis επί 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε μειώθηκε και ουδέποτε άλλαξε ο τρόπος τιμολόγησης.

Αν λοιπόν είναι απιστία η δική μας του ενός έτους, έχετε 4 χρόνια απιστίας εσείς.  Και όχι παραγραφείσα και άρα και εσύ για την ψυχή της μάνας σου την άφησες την τιμή, κλέφτη Πολάκη.

Πάμε, λοιπόν τώρα, στο επόμενο, στα 90.000.000 του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάπου έβλεπα στην αίθουσα, χάθηκε τώρα, την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κύριε Πολάκη, σας το έχω πει εκατό φορές ουδέποτε καμία έρευνα έδειξε τρύπα 90.000.000 στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για αυτό και ήδη η ελληνική δικαιοσύνη που δεν πάει τόσο αργά όσο νομίζετε, σας έχει καταδικάσει σε αγωγή του Σταμάτη Πουλή για όσα λέτε πρωτοδίκως σε πρόστιμο, σας έχω καταδικάσει εγώ πρωτοδίκως σε πρόστιμο για όσα λέτε για το ΚΕΕΛΠΝΟ και εξακολουθείτε να τα λέτε απλώς για να αυξήσετε την ποινή σας στο Εφετείο.  Καλά κάνετε.

Όμως ουδέποτε βρέθηκε σε καμία έρευνα τρύπα 90.000.000.  Εάν όμως έχετε απορίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ, επί ένα χρόνο και κάτι στην περίοδο που αναφέρετε υπεύθυνη Υπουργός για το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η συνάδελφός σας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Κλειστείτε σε ένα δωμάτιο και ρωτήστε την: «Που πήγαν, Μαριλίζα μου, τα λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ;». Γιατί είναι περίεργο, κύριε Ραγκούση, να ευθύνεται για το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Γεωργιάδης το ’13-’14 αλλά να μην ευθύνεται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το ’10-’11, όταν τα 90 εκατομμύρια λείπουν κατά πολλά και από το 2008.

Αυτό σας το λέω για να καταλάβει ο ελληνικός λαός για άλλη μία φορά πόσο ψεύτες και υποκριτές είστε. Είστε ανθρωπάκια.

Ως προς τον κύριο Φρουζή. Επειδή εμένα δεν μου αρέσει να κατηγορούνται στην αίθουσα αθώοι. Ο κύριος Φρουζής για να γνωρίζετε – κύριε Τζανακόπουλε, είστε δικηγόρος, μου κάνει εντύπωση- μέχρι στιγμής έχει κριθεί αθώος από ελληνικό δικαστήριο σε α’ και β’ βαθμό. Ο λόγος που κρίθηκε αθώος είναι ότι δεν βρέθηκαν λεφτά στους λογαριασμούς του. Εδώ είπε ο κύριος Πολάκης ότι βρέθηκαν 40 εκατομμύρια. Παρακαλώ πολύ να μας φέρετε το χαρτί με τα 40 εκατομμύρια για να πάω εγώ πρώτος και να κατηγορήσω τον Φρουζή.

Εάν όμως στο Κοινοβούλιο, ένας πρώην Υπουργός λέει ένα τόσο χονδροειδές ψέμα για έναν οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας που ένα Πρωτοδικείο και ένα Εφετείο έχουν κρίνει ότι δεν ισχύει, με συγχωρείτε, κύριε Πολάκη, αλλά αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Εμείς δεν θαυμάζουμε φυσικά ούτε τον Παττακό, δεν θαυμάζουμε ούτε τον Βελουχιώτη. Εμείς θαυμάζουμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Δεν είμαστε με τους κατσαπλιάδες, κύριε Πολάκη. Καταλάβετέ το επιτέλους».

 

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=3CRb1uHOcm0

 

Η επί προσωπικού απάντηση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=ySmK-HvuByo