Τελευταία Νέα
Ιούν 08

Ομιλία στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση με θέμα «Νότιο Αιγαίο: Οι Κυκλάδες στην Πρώτη Γραμμή»

Φίλες και φίλοι,
Πολίτες της φιλόξενης Σύρου,
Πολίτες των Κυκλάδων,

Ολοκληρώνουμε σήμερα το 15ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο. Άρχισε, όπως είναι γνωστό, το Παρασκευή με μια ευρεία και παραγωγική σύσκεψη στη Νάξο, όπου συζητήθηκαν τα αγροτικά θέματα, και συνεχίσθηκε εδώ με 6 θεματικές συνεδρίες στις οποίες πήραν μέρος δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Η συμμετοχή, μάλιστα, σε ορισμένες ήταν τέτοια που διάρκεσαν αρκετές ώρες.
Σίγουρα δεν ήταν μια «φιέστα» όπως λένε οι απόντες από τα Συνέδρια αυτά. Ήταν αντίθετα ένα βήμα ανοιχτού διαλόγου, ένα εργαστήρι δημιουργικού προβληματισμού για την ανάπτυξη, την απασχόληση, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, ό,τι αφορά στη ζωή των ανθρώπων και στις προοπτικές των Κυκλάδων.
Η άμεση παρουσία υπουργών και κυβερνητικών στελεχών έδωσε τη δυνατότητα να διευκρινιστούν ζητήματα και να επιλυθούν πολλά προβλήματα.
Εκπρόσωποι φορέων και πολίτες είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν απόψεις, αιτήματα και προτάσεις, να ασκήσουν έλεγχο και κριτική. Ήταν μια ανοικτή, δημοκρατική διαδικασία. Και αυτό έγινε σε όλα τα Συνέδρια.
Κλικ εδώ για όλη την ομιλία.