Τελευταία Νέα
Ιούν 07

Η οικολογική διάσταση στο κέντρο του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού – συμμετέχουμε ενεργά στην εξυγίανση του Ασωπού με όλα τα χρηματοδοτικά και θεσμικά μέσα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός για την εξυγίανση της ζώνης του Ασωπού και τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στα Οινόφυτα, τον οποίο το Υπουργείο Οικονομίας στηρίζει τόσο θεσμικά όσο και χρηματοδοτικά.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε στην ομιλία του ότι:

«Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ένα δευτερεύον θέμα, δεν είναι κάτι που μπορούμε να μεταθέσουμε στις επόμενες γενιές. Η οικολογική διάσταση πρέπει να είναι βασικός πυλώνας μίας σύγχρονης αναπτυξιακής πολιτικής. Στο Υπουργείο Οικονομίας υπηρετούμε αυτή την κατεύθυνση με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με ένα εύρος από χρηματοδοτικά προγράμματα. Από την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιομηχανίας, μέχρι την οργάνωση της παραγωγικής δραστηριότητας σε κατάλληλα επιχειρηματικά πάρκα και την στήριξη ενεργοβόρων βιομηχανικών μονάδων για τη μείωση των ενεργειακών τους αναγκών και τον περιορισμό των ρύπων. Στόχος μας είναι μία οικολογικά βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, που θα προστατεύει το περιβάλλον και θα διασφαλίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός εστίασε την ομιλία του στο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού επισημαίνοντας ότι:

«Το Υπουργείο Οικονομίας, όπως και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αποτελεί βασικό εταίρο του σχεδίου για την εξυγίανση του Ασωπού και τη συγκρότηση επιχειρηματικού πάρκου στα Οινόφυτα. Ενισχύουμε τις προσπάθειες με όλα τα χρηματοδοτικά και θεσμικά μέσα που διαθέτουμε, απλοποιώντας και επιταχύνοντας τις διαδικασίες και κινητοποιώντας τους απαραίτητους δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους για την υλοποίηση του. Είναι μία πρωτοβουλία που βασίζεται στη στενή και ισότιμη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αποτελεί παράδειγμα δημοκρατικού διαλόγου που εμπλέκει ουσιαστικά τους πολίτες και εξασφαλίζει τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, στοιχεία που είναι κεντρικά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που υλοποιούμε».

Από το Γραφείο Τύπου