Τελευταία Νέα
Οκτ 24

Η απάντηση επί προσωπικού του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα

Η απάντηση επί προσωπικού του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.  Άδωνι Γεωργιάδη στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι πολύ λογικό μετά από αυτή την παράσταση να φεύγει ο κύριος Τσίπρας, γιατί είναι προφανές ότι έχει μάθει, όπως κάνει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς να δηλώνει τι θέλει να πουν οι από κάτω και αν κάνουν κανένα λάθος και ψηφίσουν ανάποδα να τους βάζει να αλλάζουν και την ψήφο τους. Οφείλουμε, όμως, μερικές απαντήσεις όχι στον κύριο Τσίπρα αλλά στον ελληνικό λαό που ακούει.
Επιχείρημα πρώτο: είπε ο κύριος Τσίπρας «τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κύριο Στουρνάρα». Το «τρεις εισαγγελείς» το είπε ως τεκμήριο σοβαρής κατηγορίας.
Ακούστε, λοιπόν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα τριών εισαγγελέων: Γιάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου και Γεωργία Τσατάνη. Τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κύριο Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο του. Δεν κατάλαβα, γιατί οι τρεις εισαγγελείς, στη μία περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο, ενώ οι τρεις εισαγγελείς στην άλλη δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη από τη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι απλή: γιατί είναι οι εισαγγελείς που μας βολεύουν. Γιατί όλα τα κρίνετε, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σας βολεύουν.
Ε, λοιπόν, ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου, που πράγματι βλέπει και κρίνει και άκουγε επί 4,5 χρόνια να μας κατηγορείτε για όσα μας κατηγορούσατε, έδωσε την πλειοψηφία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία και σε όσους από εμάς κατηγορούσατε προσωπικά μάς επανεξέλεξε πανηγυρικά με δεκάδες χιλιάδες σταυρούς. Άρα πράγματι ο ελληνικός λαός και βλέπει και κρίνει. Και κρίνει σωστά, όπως απεδείχθη στις 7 Ιουλίου.
Οφείλω, όμως, να πω ορισμένα πράγματα που μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση. Εξέφρασε ο κύριος Τσίπρας ένα συλλογισμό που θέλω λίγο να τον παρακολουθήσουμε.
Ανέφερε διάφορα άρθρα του αναπτυξιακού νόμου, δράσεις και δραστηριότητες που εντάσσονται και τις ταίριαξε με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, εν προκειμένω τον κύριο Μαρινάκη. Σε δύο, τρία διαφορετικά άρθρα είπε: αφού ο κύριος Μαρινάκης κάνει αυτή τη δραστηριότητα και αφού εσείς εντάξατε αυτή τη δραστηριότητα στον αναπτυξιακό νόμο, άρα δουλεύετε για το, πώς το είπε; Για το «μεγάλο αφεντικό».
Διαβάζω: επιλέξιμες δραστηριότητες του νόμου 4399/2016, του ΣΥΡΙΖΑ. Αν εμείς κάναμε τα χατίρια του μεγάλου αφεντικού Μαρινάκη, δεν μου λέτε, η επιλέξιμη δαπάνη παραγωγή online περιεχομένου για ενήλικες ποιανού το αφεντικό είναι; Ποιος είναι το αφεντικό σας; Δεν μου λέτε, όταν εντάξατε τους ντεκορατέρ και τις μοντελίστ μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η ακριβής αναπτυξιακή διάσταση που εντάξατε στις δαπάνες του αναπτυξιακού νόμου και τώρα σας έπιασε ο πόνος για τις εξορύξεις; Άρα, λοιπόν, αν ξεκινήσουμε έτσι θα είστε πάρα πολύ χαμένοι.  Θα σας πρότεινα να σταματήσετε αυτό το τροπάριο.
Ο κύριος Τσίπρας νομίζει ότι θα μπορεί να κατηγορεί εμάς με εικασίες και υποθέσεις αλλά δεν θα μπορούμε να τον κατηγορούμε εμείς με εικασίες και υποθέσεις. Πού το είδατε γραμμένο αυτό ακριβώς; Σε ποιον κώδικα το είδατε;
Λοιπόν, για να ξέρει ο ελληνικός λαός και από το βήμα της Βουλής, όπως το λέγαμε και πέρσι: νόμος περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα από τον τελευταίο νόμο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφιστεί. Είναι ο πρώτος νόμος στην ιστορία του ελληνικού κράτους που επέτρεψε αυξήσεις τιμών στα φάρμακα και που φυσικά βοήθησε τη Novartis, όπως και τις άλλες πολυεθνικές,  να διασώσει τις τιμές της δια των αυξήσεων στον υπόλοιπο πλανήτη.
Άρα, μαθήματα σε εμάς, που ρίξαμε τη δαπάνη, δεν δεχόμαστε. Εμείς παραδώσαμε, για να ξέρει ο ελληνικός λαός, μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη 189 εκατομμύρια. Και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί του κυρίου Πολάκη, έτρεχε επί 4,5 χρόνια με 260 και 270 εκατομμύρια. Κάντε τον υπολογισμό. 70 εκατομμύρια το μήνα επί 12 μήνες επί 4,5 χρόνια. Ποια κυβέρνηση ωφέλησε τη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα; Αυτά τα νούμερα δεν αμφισβητούνται, είναι τα νούμερα του ΕΟΠΥΥ. Ο μόνος στην αίθουσα που δεν μπορεί να μιλάει για αυτά είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Παύλος Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Να απαντήσω όμως και σε αυτό που νομίζει ο κύριος Τσίπρας ότι μας έφερε σε δύσκολη θέση. Γιατί φέραμε την τροπολογία για την Golden Visa. Ήλπιζα να μην το κάνει, αλλά αφού το έκανε είμαι αναγκασμένος να εξηγήσω στο Σώμα πώς «τα έκαναν θάλασσα».
Ο νόμος για την Golden Visa είναι νόμος που ψήφισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Ψηφίστηκε στο τέλος του 2014, δεν πρόλαβε όμως να εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε μόνο επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα και άρχισε να πηγαίνει και πάρα πολύ καλά.
Πάνω από 5.000 Golden Visa, εκ των οποίων οι 4.600 σε Κινέζους υπηκόους, εδόθησαν μέχρι την ημέρα που έγινε η εμπλοκή με τα POS, που ανέφερε ο κύριος Τσίπρας. Προσέξτε, η ελληνική οικονομία εισέπραξε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ από αυτές τις Golden Visa μέσω POS.
Όταν πήγα στο Υπουργείο, βρήκα ένα πρόγραμμα περίπου «παγωμένο», γιατί οι καλύτεροι πελάτες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το μόνο μέσο που έχουν στην διάθεσή τους για να αγοράσουν, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Και βρήκα κάτι πολύ χειρότερο.
Καταθέτω στο Σώμα τρεις- έχουν βγει δυστυχώς δεκάδες- αποφάσεις ανακλήσεως των αδειών παραμονής που εξασφάλισαν με την Golden Visa λόγω της χρήσεως POS. Λογικά οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, που είχαν δώσει την άδεια παραμονής, αφού είδαν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να νομοθετήσει την απαγόρευση του POS, όχι μόνο δεν έβγαζαν τις επόμενες άδειες παραμονής, αλλά ανακαλούσαν και τις προηγούμενες.
Φαντάζεστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τι θα σήμαινε για το ελληνικό κράτος όλοι αυτοί οι άνθρωποι που η Ελληνική Δημοκρατία τούς πούλησε Golden Visa να πηγαίνουν στο δικαστήριο, να ζητάνε τα λεφτά τους πίσω και να έχουν ατέρμονη δικαστική διαμάχη με αυτούς που τους πούλησαν διαμερίσματα; Θα είχαμε καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και τεράστια ζημία στο brand της χώρας.
Γιατί το κάνατε, κύριοι; Εγώ έχω μεγάλη υποψία γιατί το κάνατε. Ξέρετε γιατί; Γιατί παρέλαβα ως Υπουργός Ανάπτυξης κάτι που είχε και ο προηγούμενος Υπουργός. Θα το καταθέσω στα πρακτικά του Σώματος, είναι το πρακτικό συνεδριάσεως του Νομικού Συμβουλίου της Τραπέζης Ελλάδος. Συνεδρία της 22ας Φεβρουαρίου 2019. Δηλαδή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράφοντες: Ευάγγελος Περράκης, Νικόλαος Αλιβιζάτος, Δημήτριος Τζουγανάτος, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Βασίλειος Κωτσοβίλης, Ιωάννης Καράκωστας. Όλοι διακεκριμένοι νομικοί και ορισμένοι και πάρα πολύ διάσημοι. Πώς καταλήγει το συμπέρασμα της γνωμοδοτήσεως που ο κύριος Τσίπρας έφυγε για να μην την ακούσει;
«Και στις περιπτώσεις που η εισαγωγή κεφαλαίων από το εξωτερικό, τα οποία επανέρχονται στη συνέχεια από την Ελλάδα, έχει διενεργηθεί μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, POS, επομένως παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας περί ελέγχων κίνησης κεφαλαίων δεν στοιχειοθετείται».
Σας εδόθη αυτή η γνωμοδότηση αλλά δεν ήρθατε στη Βουλή να διορθώσετε το πρόβλημα που είχατε δημιουργήσει. Γιατί; Ερευνητέον και αυτό γιατί. Για να αφήσετε σε εμάς ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα; Για να τρέχουν όλοι στα δικαστήρια και να βρίζουν την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι τους κοροϊδέψαμε; Για να τρέχουν οι ιδιοκτήτες που είχαν πουλήσει τα ακίνητα και να ζητάνε από το ελληνικό δημόσιο αστική αποζημίωση που επέτρεψε τη συναλλαγή και μετά την ακύρωσε εκ των υστέρων; Ουδείς γνωρίζει. Μόνο εσείς γνωρίζετε.
Αλλά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, το να ερχόμαστε να διορθώσουμε άλλη μία παταγώδη αποτυχία σας και να τα ακούμε και από πάνω πάει πολύ, ας έχετε επιτέλους και λίγη σεμνότητα.
Λοιπόν, για να το κλείσουμε. Το νομοσχέδιο ασφαλώς και δεν κάνει καμία εξυπηρέτηση σε κανέναν χορηγό. Και δείτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για άλλη μία φορά την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ.
Με κατηγορούν από χθες για το ότι τους κατηγόρησα, λέει, χωρίς στοιχεία. Και ήρθε εδώ ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως και είπε ότι νομοθετούμε φωτογραφικά άρθρα για τους χορηγούς μας.  Πού είναι τα στοιχεία του κυρίου Τσίπρα; Για να καταλάβετε πώς τα θέλουν μονά – ζυγά δικά τους και παρασύρουν και ορισμένους εις τον δήθεν καθωσπρεπισμό.
Λοιπόν, η εποχή πράγματι άλλαξε. Ποια εποχή όμως; Όχι αυτή που είπε ο κύριος Τσίπρας. Η εποχή που πουλάγατε μαγκιά στην ελληνική κοινωνία και κουνάγατε το δάχτυλο. Αυτή  η εποχή έχει προ πολλού περάσει. Την τελείωσε ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου εκλέγοντας Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από εδώ και μπρος θα τα ακούτε όπως σας αξίζει. Ευχαριστώ πολύ».

Ολόκληρη η απάντηση στο ακόλουθο link:
www.youtube.com/watch?v=K5flLFJPfT0

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό