Τελευταία Νέα
Φεβ 23

Επισκέψεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Παπαθανάση στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών και σε δύο καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ

 

 

 

 

 

 

 

 

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης, επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου την Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών στην Βαρβάκειο, και παρουσία του Προέδρου της Ιχθυαγοράς κ. Βασίλη Σίμου, παρουσίασαν το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για σαρακοστιανά είδη, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής.

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε (on camera):

«Είμαστε πρώτη μέρα στην Ιχθυαγορά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο τον κύριο Σίμο και όλους τους επαγγελματίες της Ιχθυαγοράς που παίρνουν την πρωτοβουλία να κάνουμε καλύτερες τιμές από πέρυσι στα Σαρακοστιανά.

Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία της Ιχθυαγοράς θα έχει δύο οφέλη στους καταναλωτές: πρώτον, όσοι καταναλωτές μπορέσουν και έρθουν να ψωνίσουν από εδώ – και καλά θα κάνουν, να το κάνουν διότι έχει φρέσκα και φθηνά προϊόντα-, θα κερδίσουν χρήματα και δεύτερον, με τις τιμές που ανακοινώθηκαν εδώ, όλη η υπόλοιπη αγορά στην Ελλάδα θα έχει ένα μέτρο σύγκρισης για να μην μπορεί το κάθε σούπερ μάρκετ και το κάθε μαγαζί να χρεώνει «ό,τι τους κατεβαίνει στο κεφάλι». Άρα, έτσι θα μπορούμε να πιέσουμε συνολικά τις τιμές στο Σαρακοστιανό τραπέζι προς τα κάτω.

Το λέω γιατί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε διάφορες πηγές παραπληροφόρησης.

Άκουσα, χθες, σε ένα δελτίο ειδήσεων κάτι τιμές που μετά ψάχναμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ να δούμε που βρέθηκαν αυτές οι τιμές και δεν υπήρχαν πουθενά.

Σήμερα θα βγάλει το Υπουργείο Ανάπτυξης ενδεικτικές τιμές σε σαρακοστιανά είδη από ολόκληρη την Ελλάδα, ακριβώς για να μην μπορεί κανένας να εξαπατήσει τον καταναλωτή και να του βάλει υπερβολικά υψηλές τιμές».

 

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών κ. Βασίλης Σίμος δήλωσε (on camera):

«Στηρίζουμε την προσπάθεια να κάνουμε πιλοτικά ένα Καλάθι για την Ιχθυαγορά. Θέλουμε να είμαστε κοντά στον καταναλωτή. Να πούμε ενδεικτικά τις τιμές. Η κόκκινη γαρίδα είναι από τα 12 ως τα 14 ευρώ. Πέρυσι ξεκίναγε από τα 13 και έφτανε μέχρι τα 16 ευρώ. Καλαμάρια από 9 ευρώ μέχρι 12 ευρώ. Είναι μια πάρα πολύ καλή τιμή, πέρυσι ήταν 2 με 3 ευρώ παραπάνω. Θράψαλα από 5 έως 6 ευρώ, πέρυσι ήταν από 6 ως 7 ευρώ. Σουπιές από 10 ως 13 ευρώ, πέρυσι έφταναν μέχρι 14 -15 ευρώ. Γενικά είμαστε 1 με 2 ευρώ κάτω σε όλα τα προϊόντα».

 

Στη συνέχεια, οι κύριοι Γεωργιάδης και Παπαθανάσης επισκέφθηκαν δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Lidl» και «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», καθώς την εβδομάδα  που πέρασε κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των προϊόντων του «Καλαθιού του Νοικοκυριού».

 

Μετά την επίσκεψή τους στο σούπερ μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», οι κύριοι Γεωργιάδης και Παπαθανάσης δήλωσαν:

 

Άδωνις Γεωργιάδης:

«Το σούπερ μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» έχει ένα από τα πιο φτηνά σε συνολική αξία καλάθια με πολλά επώνυμα προϊόντα. Δηλαδή χαμηλές τιμές, αλλά υψηλή ποιότητα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, θέλω να συγχαρώ τον «ΚΡΗΤΙΚΟ» για την προσπάθεια που κάνει και για το ευγενικό του προσωπικό. Έχει βάλει μεγάλη πλάτη στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» και τον ευχαριστούμε πολύ».

 

Νίκος Παπαθανάσης:

«Βρήκαμε πολύ καλές τιμές. Βρήκαμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο με 5,30 το λίτρο. Βρήκαμε μακαρόνια με 0,55. Γενικά οι τιμές που είχαν στο Καλάθι είναι πολύ καλές. Συνεχίζουμε, συγκρατώντας τις τιμές».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό