Τελευταία Νέα
Ιούλ 17

Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-toolsmarket.com

 

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μετά από καταγγελίες καταναλωτών και Ενώσεων Καταναλωτών και στο πλαίσιο της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων τους, ενημερώνει ότι κατόπιν εκτεταμένης έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών της για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, έχει ήδη επιβάλει στην ατομική επιχείρηση του Σιακαβάρα Χαράλαμπου που διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-toolsmarket.com, χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 75.000,00 ευρώ με την έκδοση τριών σχετικών αποφάσεών της.
Οι κυρωθείσες παραβάσεις αφορούσαν τη μη τήρηση των διατάξεων του Ν. 2251/94 για τις συναλλαγές από απόσταση (προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος στην υπαναχώρηση, επιστροφή αντιτίμου), τη μη παράδοση των προϊόντων για τα οποία καταβλήθηκε το τίμημα από τους συναλλασσόμενους καθώς και σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (παραπλάνηση ως προς τα δικαιώματα που διατηρούν οι καταναλωτές).
Υπενθυμίζουμε ότι η γραμμή καταναλωτή 1520 βρίσκεται πάντα στην διάθεση των καταναλωτών για ενημέρωση και παροχή κατευθύνσεων σε θέματα που αφορούν τόσο στα αγαθά όσο και στην παροχή υπηρεσιών.
Από το Γραφείο Τύπου