Τελευταία Νέα
Μαρ 22

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη κατά την επίσκεψή του στην Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου, την Βαρβάκειο – Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αθηνών της Βαρβακείου, κ. Βασίλη Σίμο. Κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους πάγκους και να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές, προκειμένου να διαμορφώσει μια ασφαλή εικόνα για το που κυμαίνονται οι τιμές στον μπακαλιάρο αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι της Σαρακοστής», μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε (on camera):

«Ήρθαμε σήμερα εδώ στη Βαρβάκειο για να δείτε με τα μάτια σας ότι κατόπιν της συμφωνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με την Κεντρική Βαρβάκειο Ιχθυαγορά Αθηνών μπορείτε να αγοράσετε για το παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου δυο διαφορετικές ποικιλίες μπακαλιάρου όχι του παστού, το τονίζω, αλλά του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου.Την ποιότητα Pollock στα 4,98 και την ποιότητα Codστα 7,98.

Η συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Εμπορίου με την Κεντρική Βαρβάκειο Ιχθυαγορά πέραν του χαρακτήρα να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που έρχεται και ψωνίζει από εδώ και είναι πολλές χιλιάδες και τους ευχαριστούμε, έχει και το χαρακτήρα να στείλει σε όλη την ελληνική αγορά και σε όλη την επικράτεια ένα εύρος τιμής, όταν ξέρεις ότι στη Βαρβάκειο το βρίσκεις 5 ευρώ. Ο άνθρωπος που πιέζεται οικονομικά και το κριτήριο του είναι η τιμή, θα πάρει από εδώ, 1 ευρώ κάτω από πέρσι και άρα, γλιτώνει λεφτά».

Από την πλευρά του, ο κ. Σίμος τόνισε (oncamera):

«Αν θέλει κάποιος για να τηρήσει το έθιμο της 25ηςΜαρτίου μια οικονομική και πολύ καλή επιλογήμπακαλιάρου, μπορεί να τα επιλέξει. Έχουμε για όλα τα βαλάντια».

Δημοσιογράφος: Τα ζητάει ο κόσμος από εχθές που έμαθε ότι έχουν αυτή τη τιμή;

Βασίλης Σίμος:

«Βεβαίως και τα ζητάει. Και την Καθαρά Δευτέρα ο κόσμος τίμησε την αγορά γιατί το Καλάθι λειτούργησε. Ήταν οι πιο οικονομικές λύσεις που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή και ευχαριστούμε τον Υπουργό που μας στήριξε και ήταν άμεση η αντίδρασή του».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό