Τελευταία Νέα
Μάι 19

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά την επίσκεψή του στη Νέα Μηχανιώνα


 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα τη Νέα Μηχανιώνα στον Δήμο Θερμαϊκού, όπου και ανακοίνωσε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΜΟΔ ΑΕ και του Δήμου Θερμαϊκού για την εκπόνηση της μελέτης και την κατάρτιση των τεχνικών δελτίων για την κατασκευή μαρίνας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΜΟΔ, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιώργος Τσαμασλής, παρουσία μεταξύ άλλων και του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, πρ. Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θόδωρου Καράογλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε:

«Κατ’ αρχάς, είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι πάλι στο Δήμο Θερμαϊκού, τον οποίο πράγματι επισκέπτομαι συχνά.

Η Ελλάδα είναι, όπως θα διαβάσετε σήμερα σε όλα τα διεθνή μέσα, η χώρα που αναμένεται να είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω μας την πανδημία και προχωράμε για να κατακτήσουμε ένα λαμπρό μέλλον.

Στα πλαίσια αυτά και σε πολλά έργα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια, θεώρησα ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδος, ότι θα ήταν αδικία αυτός ο υπέροχος Δήμος, ο Δήμος Θερμαϊκού να μείνει πίσω και να μην απολαύσει ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει τελείως το παραλιακό μέτωπο εδώ και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου.

Άλλωστε, είναι ένα όραμα το οποίο ο κύριος Δήμαρχος μου το είχε εξηγήσει και εδώ και στο γραφείο μου στην Αθήνα και με είχε ενθουσιάσει με το ζήλο με τον οποίο το υποστήριζε μαζί και φυσικά τον κύριο Καράογλου, ακόμα και από το προηγούμενο αξίωμα του ως Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

Έτσι λοιπόν σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και τηςΜΟΔ.

Η ΜΟΔ θα αναλάβει πλήρως την κατάρτιση των μελετών και των τεχνικών δελτίων για τη μελέτη, έτσι ώστε να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στο διαγωνισμό με εξασφαλισμένη χρηματοδότησηκαι να προχωρήσουμε αυτό το έργο ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε το πρώτο βήμα και σε λίγα χρόνια, κύριε Δήμαρχε, θα είμαστε εδώ για να το εγκαινιάσουμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

Για τη χρηματοδότηση της μελέτης:

«Έχουμε εξασφαλίσει ένα ποσό που είναι ως 2 εκατομμύρια. Θα χρησιμοποιήσουμε εδώ αυτό που χρειάζεται».

-Για τη χρηματοδότηση του έργου από αναπτυξιακά προγράμματα:

«Πρώτα από όλα, όπως ξέρετε, σε ένα έργο το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι μελέτη για να ξέρουμε για πόσα λεφτά μιλάμε. Αυτή τη διαδικασία ξεκινάμε από σήμερα. Την Δευτέρα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της ΜΟΔ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκπόνηση αυτής της μελέτης. Όταν σε λίγο καιρό θα την έχουμε στα χέρια μας και θα ξέρουμε γιατί ποσό πρόκειται, θα το εντάξουμε είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Περιφέρειας, είτε στο νέο ΕΣΠΑ το οποίο σχεδιάζουμε και από το τέλος του χρόνου θα αρχίσει να υλοποιείται.

Σήμερα ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το πρώτο βήμα. Να το θυμάστε και να το σημειώνετε γιατί εμένα μου αρέσει το αποτέλεσμα και από την ώρα που το ξεκινάμε θα τελειώσει».

Για τη μαρίνα Καλαμαριάς:

«Είμαστε υπέρ του να γίνει το έργο αυτό και να προχωρήσει και πιστεύω ότι είναι αναπτυξιακό. Ξέρω ότι υπάρχουν και διάφορες άλλες γνώμες στην τοπική κοινωνία. Δεν θέλω εγώ να εμπλακώ σε μία τοπική διαμάχη. Εφόσον η τοπική κοινωνία θέλει να το κάνει και ο Δήμαρχος το υποστηρίζει, πιστεύω θα είναι καλό για την πόλη. Άρα είμαστε σε αυτή την πλευρά».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό