Τελευταία Νέα
Οκτ 19

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την δήθεν ρύθμιση-«δώρο» στις ασφαλιστικές εταιρείες

 

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη  με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την δήθεν ρύθμιση-«δώρο» στις ασφαλιστικές εταιρείες (Άρθρο 268 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας»):

 

«Δεν παραχωρούμε στις ασφαλιστικές εταιρείες το μονομερές δικαίωμα της αναπροσαρμογής. Η διάταξη αναφέρεται μόνο σε εκείνα τα συμβόλαια που ήδη έχουν το μονομερές δικαίωμα αναπροσαρμογής. Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα δώρο, ούτε σκανδαλώδες, ούτε μη σκανδαλώδες, σε κάποιον εφόσον ήδη το έχει.

Τα συμβόλαια για τα οποία προβλέπεται συγκεκριμένη αναπροσαρμογή με ποσοστό ετήσιο ή κλειδωμένο ασφαλιστήριο, δεν επιλαμβάνονται της παρούσης διάταξης.

Παρ’ όλο που σήμερα ξεκαθαρίστηκε στη Βουλή αυτό ακριβώς το θέμα, μετά από τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κι ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν διατύπωσαν κανένα αντίλογο, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αυτήν την άθλια ανακοίνωση.

Τόσο σοβαρή αντιπολίτευση έχουμε!»