Τελευταία Νέα
Ιούν 01

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά την επίσκεψή του σήμερα στην παραγωγική μονάδα της Creta Farms στο Ρέθυμνο

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα την παραγωγική μονάδα της Creta Farms στο Ρέθυμνο όπου ξεναγήθηκε στους χώρους της παραγωγής και είχε συνάντηση με τον στρατηγικό επενδυτή, κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε (on camera):

 

«Ήταν στο πρώτο δεκαπενθήμερο της υπουργικής μου θητείας τον Ιούλιο του 2019 όταν πληροφορήθηκα, Σάββατο μεσημέρι στο Υπουργείο, ότι η Creta Farms  τα επόμενα 24ωρα επρόκειτο να κλείσει, να διαλυθεί το εργοστάσιο και να πουληθεί κομμάτι-κομμάτι ο εξοπλισμός του.

Αποφάσισα να δράσω καίτοι δεν ήταν στα άμεσα καθήκοντά μου, να καλέσω τις τράπεζες Σάββατο μεσημέρι στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στη συνέχεια τα δύο αδέλφια Δομαζάκη που τότε είχαν μια τεράστια μεταξύ τους σύγκρουση που είχε οδηγήσει την εταιρεία στο χείλος του γκρεμού.

Πολλοί τότε μου είπαν να μην ανακατευτώ, ότι  αυτή η εταιρεία  πια δεν σωζόταν και ότι θα μου έκανε πολιτική ζημία η ενασχόλησή μου με αυτό το θέμα.

Επειδή είμαι επίμονος χαρακτήρας, αποφάσισα ότι αυτό δεν είναι σωστό, δεν μπορούσαμε να αδιαφορήσουμε ως Κυβέρνηση για 500 ανθρώπους που θα έμεναν χωρίς δουλειά και το κυριότερο για τα τόσο καταπληκτικά προϊόντα της Creta Farms που έδινε τόσο μεγάλη υπεραξία στην ελληνική οικονομία.

Προχώρησα το σχέδιο εξυγίανσης όχι εύκολα, γιατί είχε αρκετά προβλήματα στην πορεία που έπρεπε να διευκρινιστούν, έγινε ο διαγωνισμός. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κύριο Βιντζηλαίο ο οποίος έκανε την καλή του πρόταση τότε και θέλησε να πάρει την Creta Farms. Να τον ευχαριστήσω και για το ότι έκανε την πρόταση αλλά κυρίως για το ότι έχει φτάσει σήμερα η επιχείρηση σε αυτό το εξαιρετικά καλό σημείο.

Η Creta Farms σήμερα έχει ανακτήσει το μερίδιο της αγοράς που είχε χάσει την εποχή της κρίσης της.  Έχει αυξήσει τις θέσεις εργασίας. Διέσωσε όλες τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων οι οποίοι κινδύνευαν να μείνουν όλοι στο δρόμο.

Κάνει καινούργιες επενδύσεις, κάνει εξαγωγές και γενικά προοιωνίζεται ένα λαμπρό μέλλον για τα προϊόντα αυτά τόσο στην ελληνική αγορά όσο και εν γένει στη βαλκανική και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, της πρωτοπορίας, της καινοτομίας -τα προϊόντα της Creta Farms είναι καινοτόμα-, της ποιότητας – τα προϊόντα είναι  ποιοτικά για αυτό και κερδίζουν τις αγορές- και ανθρώπων εργατικών.

Θέλω να συγχαρώ και τον πρόεδρο των εργαζομένων για όλη την καλή του συνεργασία όλο αυτό το διάστημα για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το μικρό θαύμα.

Δεν θα είναι υπερβολή να σας πω, κάποτε θα τα πω σε μια συνέντευξή μου αναλυτικά, η εταιρεία σώθηκε κυριολεκτικά στο ένα 24ωρο. 

Κύριε Βιντζηλαίο, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό