Τελευταία Νέα
Μαρ 16

Βελτίωση του προγράμματος Golden Visa

Σε συνέχεια της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τη συλλογή προτάσεων από φορείς της εγχώριας αγοράς για τη βελτίωση του προγράμματος Greece My Residence: Golden Visa Program, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με το συντονισμό του Υφυπουργού κ. Στέργιου Πιτσιόρλα προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιώργος Τσίπρας, εκπρόσωπος από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Μεταναστευτικής Πολιτικής και Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και στελέχη του Οργανισμού Enterprise Greece, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τη διεξαγωγή της διαβούλευσης και την καταγραφή των σχετικών προτάσεων.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης και λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:

  1. Να μην μεταβληθεί το κόστος του προγράμματος και να διατηρηθεί στο επίπεδο των 250.000 ευρώ, όπως ισχύει αυτή τη στιγμή.
  2. Να βελτιστοποιηθεί και να καταγραφεί η διαδικασία λήψης βιομετρικών στοιχείων βήμα προς βήμα και να διαμορφωθεί ενημερωτικό υλικό που θα είναι άμεσα διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους στα προξενεία της χώρας μας.
  3. Να συζητηθούν με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία ζητήματα ιθαγένειας και να εξετασθούν τόσο η διαμόρφωση σχετικού προγράμματος, όσο και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησής της.
  4. Να εξετασθεί η επέκταση του προγράμματος και σε άλλες μορφές επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ (π.χ. αγορά ομολόγων, αγορά μετοχών επενδυτικών ταμείων κτλ.).
  5. Να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών webinar με σκοπό την ενημέρωση των Γραφείων Οικονομικών Εμπορικών Υποθέσεων των κατά τόπους Πρεσβειών μας για το πρόγραμμα.
  6. Να μελετηθεί το σύνολο των προτάσεων της διαβούλευσης από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και να κατατεθούν άμεσα σχετικές εισηγήσεις.

Από το Γραφείο Τύπου