Τελευταία Νέα
Μαρ 30

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια της Βουλής

 

 

 

 

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια της Βουλής:

 

«Όπως είπα και πριν, θεωρώ ότι ο σεβασμός μας στη μνήμη των θυμάτων αλλά και ο σεβασμός μας στον πόνο των συγγενών, δεν επιτρέπει έναν καυγά και εργαλειοποίηση αυτού του φοβερού δυστυχήματος για πολιτικούς λόγους. Οφείλω όμως τρεις απαντήσεις στον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης, κύριε Πρόεδρε. 

 

Πρώτα από όλα, το να μιλάει ο κύριος Τσίπρας για σόου μετά από τα θύματα, επαναλαμβάνω  να μιλάει ο κύριος Τσίπρας για σόου μετά από τα θύματα, ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από αμνησία. 

 

Δεν έχουν περάσει ούτε πια και τόσα πολλά χρόνια από την προηγούμενη φοβερή τραγωδία στο Μάτι και το σόου που έκανε ο κύριος Τσίπρας το ίδιο βράδυ και το σόου που έκαναν οι υπουργοί του λίγες μέρες μετά.

 

Το να έρχεται ο κύριος Τσίπρας και να λέει αυτό στη Βουλή ενώ έχουμε νεκρούς στα Τέμπη δείχνει όχι μόνο την υποκρισία του, αλλά δείχνει το μέγεθος της υποτίμησης της νοημοσύνης του ελληνικού λαού και της μνήμης του.

 

Το να κατηγορεί δε ο κύριος Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για έλλειψη ενσυναίσθησης, με συγχωρείτε είναι εξωφρενικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός ζήτησε αμέσως συγγνώμη για αυτό που συνέβη.  Ο αρμόδιος Υπουργός παραιτήθηκε σε λίγες ώρες από την ώρα του δυστυχήματος.

 

Ο κύριος Τσίπρας στην τραγωδία στο Μάτι μέχρι σήμερα συγγνώμη δεν έχει ζητήσει από κανέναν. Κανένας Υπουργός του δεν παραιτήθηκε και στις σχετικές συνεντεύξεις τύπου μας έλεγαν ότι όλα τα έκαναν τέλεια και οι μόνοι που έφταιγαν ήταν οι κάτοικοι.

 

Είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για έλλειψη ενσυναίσθησης; Ακόμα και το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα, κύριε Πρόεδρε, δεν είναι μια έμπρακτη έκφραση συγγνώμης του κράτους που είπα πολλές φορές και το ξαναλέω, κανένας μας προς Θεού δεν πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα που ψηφίζουμε σήμερα -γενναία μέτρα από πλευράς του κράτους- μπορούν να ισοφαρίσουν τον πόνο των ανθρώπων, αν είναι δυνατόν. Όλοι μας είμαστε γονείς και καταλαβαίνουμε. Τίποτα δεν μπορεί να ισοφαρίσει την απώλεια του παιδιού σου, τίποτα, σας το λέω και ανατριχιάζω.

 

Όμως από την άλλη το κράτος δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω, μακάρι να μπορούσαμε. Αυτό είναι το μέγιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα σε ανθρώπινο επίπεδο για να δείξουμε ότι έχουμε πλήρη ενσυναίσθηση του τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι. Και όλα αυτά θέλει ο κύριος Τσίπρας να τα υποβιβάσει σε ένα θλιβερό κοινοβουλευτικό σόου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει των εθνικών εκλογών.

 

Για εμάς, κύριε Πρόεδρε είναι ντροπή και δίνω και δύο χαρτιά για τα πρακτικά για να καταλάβει ο κόσμος. Στην αρχή της ομιλίας του ο κύριος Τσίπρας πολύ ειρωνικά αναφέρθηκε στη λέξη «θυσία» και είπε “πως γίνεται ο θάνατος να είναι θυσία”, για να πλήξει τον Πρωθυπουργό.

 

Καταθέτω στα πρακτικά tweet του κυρίου Τσίπρα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής: «Με θυσία της ζωής του ο Παύλος Φύσσας ξεσκέπασε το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Αλέξης Τσίπρας». Εκεί ο θάνατος του μοιάζει για θυσία, λες και ο Παύλος Φύσσας ήθελε να πεθάνει εκείνο το βράδυ.

 

Αλλά χρησιμοποίησε και τη λέξη «ευκαιρία» και είπε με στόμφο: «Είναι δυνατόν μία τραγωδία να είναι μία ευκαιρία»; Καταθέτω για τα πρακτικά: Ο κύριος Ξανθός είπε: «Η τραγωδία στο Μάτι είναι ευκαιρία αναστοχασμού». Πάρτε και τη «θυσία», πάρτε και την «ευκαιρία», πάρτε και την «υποκρισία». Διότι τελικά αυτό είναι όλο.

 

Εγώ ισχυρίζομαι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι καθόλου δεν έχουν πονέσει τελικά για τα Τέμπη. Γιατί αν είχαν πονέσει όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι, θα ντρεπόταν να ψάχνουν την παραμικρή φράση για να κάνουν προπαγάνδα για να κερδίσουν ψήφους.

 

Κανένας άνθρωπος με αληθινή ευαισθησία και ενσυναίσθηση δεν τολμάει να χρησιμοποιήσει αυτή την τραγωδία για να κερδίσει ψήφους. Μόνον ο κύριος Τσίπρας, όπως το έκανε στο Μάτι εκείνο το βράδυ, χωρίς να έχει την παραμικρή ευαισθησία, όπου ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί και το έκρυβε από όλο τον ελληνικό λαό και σήμερα εδώ. Λίγη ντροπή λοιπόν, λίγη τσίπα.

 

Έζησε η Ελλάδα μία εθνική τραγωδία και η Κυβέρνηση και πιστεύω, όλα τα πολιτικά κόμματα, κάνουμε ότι μπορούμε για να μην ξαναγίνει ποτέ. Με μία θλιβερή εξαίρεση: Όλοι είπαμε ότι φταίμε, ότι εμείς φταίμε, ότι όσοι κυβέρνησαν φταίνε, ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί.

 

Ένας μόνο σε όλη την Ελλάδα ισχυρίζεται ότι δε φταίει: Ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο μόνος αμόλυντος και άσπιλος που τα έκανε όλα τέλεια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο μόνος που δεν φταίει. Κι όταν τους λες “καλά, δεν φταίτε αλλά είχατε τέσσερις νεκρούς στους σιδηροδρόμους” η απάντηση είναι “εκεί ήταν εκτροχιασμός, δεν ήταν σύγκρουση, άλλο πράγμα αυτό”. Αυτή είναι η δικαιολογία τους, λες και αυτοί οι τέσσερις δεν είχαν ψυχή.

 

Κι οφείλω να το πω, όλοι όσοι  χάνουν τη ζωή τους πρέπει να τιμώνται. Όλοι όσοι χάνουν τη ζωή τους τόσο άδικα πρέπει να τιμώνται εξίσου και προς τους ίδιους και τους συγγενείς τους πρέπει να δείχνουμε τον ίδιο σεβασμό.

 

Εσείς προτάσσετε τα Τέμπη γιατί νομίζετε ότι αυτό σας οδηγεί σε καλύτερα πολιτικά αποτελέσματα και ξεχνάτε τις δικές σας ευθύνες για όσα είχατε κάνει και είχατε υποστεί όταν κυβερνούσατε. Αυτό όμως είναι πολιτικά αναξιοπρεπές, φτηνό και δείχνει τελικά ότι δεν έχετε μάθει τίποτα για το για ποιο λόγο σας καταψήφισε ο ελληνικός λαός.

 

Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου και η απάντησή του θα είναι εκκωφαντική».

 

Ολόκληρη η απάντηση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=mnUh70uTeTY

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό