Τελευταία Νέα
Μάι 19

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Διαξιολόγησης του Εθνικού Οργανισμού Διαπίστευσης(Ε.ΣΥ.Δ.)

 

Με επιτυχία διενεργήθηκε η τακτική διαξιολόγηση του Ε.ΣΥ.Δ. από 10μελή ομάδα της Ευρωπαϊκής Διαπίστευσης, την περίοδο 8 – 12 Μαΐου 2023. Σύμφωνα με αυτήν, το αποτέλεσμα της διαξιολόγησης ήταν εξαιρετικό, επιβεβαιώνοντας το υψηλό τεχνικό επίπεδο και την αποτελεσματική λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Διαπίστευσης.

 

Η επιβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Αναγνώρισης του Ε.ΣΥ.Δ. σε όλα τα τεχνικά πεδία διασφαλίζει την αξιόπιστη λειτουργία της αλυσίδας Ποιότητας στη χώρα, προστατεύει τον Έλληνα καταναλωτή και αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Σημειώνεται ότι όταν ανέλαβε η Διοίκηση του Ε.ΣΥ.Δ., το 2019, παρέλαβε έναν οργανισμό για τον οποίο είχε αποφασισθεί έκτακτη διαξιολόγηση λόγω σημαντικών ευρημάτων. Η Διοίκηση και τα στελέχη του Ε.ΣΥ.Δ., με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Υπουργού  Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατάφεραν μέσα σε 4 χρόνια να επιλύσουν τα εν λόγω ευρήματα και να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα διαξιολόγησης στην ιστορία του οργανισμού.

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η τακτική Διαξιολόγηση του Ε.ΣΥ.Δ. από την Ευρωπαϊκή Διαπίστευση που διεξάγεται κάθε τέσσερα έτη ολοκληρώθηκε με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού η τελική έκθεση είχε τόσο χαμηλό αριθμό παρατηρήσεων και μάλιστα ήσσονος σημασίας. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της μεταξύ μας άριστης συνεργασίας και της αδιάκοπης και οργανωμένης προσπάθειας Διοίκησης και στελεχών του Ε.ΣΥ.Δ. Θερμά Συγχαρητήρια!».