Τελευταία Νέα
Σεπ 18

Έγκριση Διυπουργικής ΣΔΙΤ για κατασκευή οκτώ σχολικών μονάδων

Την έγκριση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ έλαβε το έργο της κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας και συντήρησης οκτώ σχολικών μονάδων και της αναβάθμισης ενός πάρκου στο Δήμο Χανίων. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ στις περιαστικές κυρίως περιοχές του Δήμου, όπου παρουσιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω της ανεπάρκειας των υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

Οι οκτώ νέες σχολικές μονάδες περιλαμβάνουν τέσσερα Νηπιαγωγεία, τρία Δημοτικά σχολεία και τρία Γυμνάσια. Φορέας του έργου που θα γίνει με τη μορφή της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι ο Δήμος Χανίων, ο οποίος εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσει τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία. Το έργο περιλαμβάνει εκτός από την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση, την καθαριότητα και τη φύλαξη για διάστημα 25 ετών.

Επίσης, μέρος του έργου ΣΔΙΤ αποτελεί η αναβάθμιση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης απέναντι από το Δημοτικό Κήπο Χανίων, προκειμένου να γίνει πόλος πρασίνου και αστικής αναβάθμισης.

Το εν λόγω έργο είναι το τρίτο έργο ΣΔΙΤ σχολείων μετά τα δύο έργα των συνολικά 24 σχολείων στην Αττική, τα οποία έχουν παραδοθεί και λειτουργούν. Τα αποτελέσματα ως προς την ποιότητα υποδομών και υπηρεσιών κρίνονται θετικά σύμφωνα με την πιστοποίηση των ίδιων των χρηστών, δηλαδή της μαθητικής και της διδακτικής κοινότητας.

Αυτή τη στιγμή, προετοιμάζονται και άλλα έργα σχολικών υποδομών στην Ελλάδα, που στόχο έχουν να δώσουν ποιοτικές υποδομές και να αναβαθμίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Από το Γραφείο Τύπου