Τελευταία Νέα
Δεκ 20

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη ναυπηγική βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο»

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

«Η αναγέννηση του ναυπηγικού κλάδου αποτελεί όραμα της Κυβέρνησης και εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα», επεσήμανε η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου στο 1ο Συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων, στο οποίο εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανέφερε επίσης ότι τα «τα σχέδια εξυγίανσης και αναβίωσης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς».

 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων μετατρέπει τη χώρα μας σε έναν σημαντικό ναυπηγικό κόμβο για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, επαναπροσδιορίζοντας την παραγωγική της δυναμική σε στρατηγικούς τομείς όπως η άμυνα, η ενέργεια και η ναυτιλία.

 

Όπως ανέφερε η κ. Μάνη, «η Ελλάδα, διαθέτοντας τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως, οφείλει να έχει ισχυρά και ανταγωνιστικά ναυπηγεία. Γι’ αυτό και η ενίσχυση και αναβάθμιση των ελληνικών ναυπηγείων αποτελεί ζωτικής σημασίας στόχο.

Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, οι ειδήσεις γύρω από τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας επικεντρώνονται σε νέα επενδυτικά σχέδια και πλοία που επισκευάζονται στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη αυτή συμβάλλει στην οικονομική μας ευημερία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

 

Κλείνοντας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Η ναυτοσύνη είναι μέρος της ψυχής μας. Η Ελλάδα, που πρωτοπορεί στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, οφείλει να έχει ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στο επίπεδο που της αξίζει. Ας μην ξεχνάμε τον σοφό και πάντα επίκαιρο χρησμό του Μαντείου Δελφών προς τους Αθηναίους το 480 π.Χ.: “τα ξύλινα τείχη είναι αυτά που θα σώσουν την πόλη”.

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103332974

Email επικοινωνίας: press@mnec.gr