Τελευταία Νέα
Μάι 05

Τηλεφωνική παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΣΚΑΪ

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στους εντατικούς ελέγχους στην αγορά για φαινόμενα αισχροκέρδειας λέγοντας:

«Η υπηρεσία της ΔΙΜΕΑ την οποία έχουμε συστήσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ασταμάτητους ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν μπει ποτέ στη ιστορία της. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε μεγάλες χονδρεμπορικές αλυσίδες και σε μεγάλες αποθήκες κυμαίνονται από 150.000 έως 600.000 και 700.000. Άρα, η υπηρεσία μας πηγαίνει κυρίως προς τους μεγάλους και δευτερευόντως προς τους μικρούς».

«Ως προς την αύξηση της τιμής του ψωμιού όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η πρώτη ύλη, δηλαδή το σιτάρι έχει υπέρτετραπλασιαστείπαγκοσμίως. Το στάρι δεν είναι εγχώριο παραγόμενο προϊόν, παρά σε μικρή ποσότητα.Η μεγαλύτερη ποσότητα είναι εισαγόμενη».

«Ο φούρνος είναι μία ενεργοβόρος επιχείρηση και άρα, η επιδότηση στο ρεύμα θα φτάσει και στο φούρνο».

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις από την πρώτη μέρα της πανδημίας και από την πρώτη μέρα του πολέμου».

Ολόκληρο το απόσπασμα στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=MUjk5kbDLc4