Τελευταία Νέα
Σεπ 27

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), στο Βερολίνο

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) Dr. Volker Treier και την επικεφαλής Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης του DIHK Dr. Sara Borella, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Βερολίνο, την οποία οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιπρόεδροι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ.κ. Γιώργος Πατεράκης και Βικτώρια Αλεξανδράτου – Κέρνερ  και ο Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Κελέμης.

 

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Eίχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τη συνεργασία της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου της Γερμανίας, ώστε να οργανώσουμε άμεσα στο επόμενο διάστημα αποστολές σε γερμανικά κρατίδια, για την ενημέρωση των μικρομεσαίων Γερμανικών επιχειρήσεων σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές για επενδύσεις που προσφέρει η Ελλάδα μέσα στο νέο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και με τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Πρόεδρος του DIHK  έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε στη στενή συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων και της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ώστε οι αποστολές αυτές να έχουν σύντομα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό