Τελευταία Νέα
Μάι 04

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φ. Σπανό για το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Α.Ε. (Ε.ΑΝ.Ε.Π. Ο.Α. Α.Ε.) κ. Φάνη Σπανό, μετά την κατάθεση στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του φακέλου για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, κ.  Πάνος Λώλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Αντιπρόεδρος β΄ και Αναπληρωτής της Ε.ΑΝ.Ε.Π. Ο.Α. Α.Ε., κ. Ανδρέας Λουκάτος.

 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Παραλάβαμε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό το φάκελο με την αίτηση και το σχέδιο για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων – Ασωπού, ένα από τα κορυφαία έργα της χώρας. Μόνο μέσω της αληθινής μετατροπής της μεγαλύτερης άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε πραγματικό επιχειρηματικό πάρκο, θα έχουμε όφελος για τις επιχειρήσεις και πραγματικό σεβασμό στο περιβάλλον».

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, κ. Φ. Σπανός δήλωσε:

«Δουλεύουμε εντατικά από την αρχή της προηγούμενής μας θητείας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ασωπού και τη μετατροπή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης των Οινοφύτων σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο. Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός οικονομικού θύλακα με δυναμικό ανάπτυξης χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Ο φάκελος που καταθέσαμε, ως Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, μας φέρνει προ των πυλών για μια παρέμβαση προϋπολογισμού 116 εκατ. ευρώ! Συντονισμένα και μεθοδικά, συνεργαζόμαστε με την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατόν, η ΚΥΑ για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου. Συγχαίρω και ευχαριστώ για τη συνεργασία μας όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, με τους οποίους υπηρετούμε αυτόν τον σημαντικό στόχο».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό