Τελευταία Νέα
Απρ 07

Συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη σε εκδήλωση του ΕΕΑ για την οικονομία


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συμμετείχε χθες, Τετάρτη 6 Απριλίου, σε εκδήλωση του Επαγγελματικoύ Επιμελητηρίου Αθηνών για την οικονομία.

Κύρια σημεία της τοποθέτησής του:

«Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με οριζόντιο τρόπο δεν γίνεται. Με τον εισοδηματικό τρόπο που το θεσπίσαμε, δηλαδή την επιδότηση ως 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, γίνεται. Ήδη τώρα εφαρμόζεται. Με την επιστροφή δηλαδή 20 – 22 λεπτών το λίτρο σε αυτούς, οι οποίοι έχουν ως 30.000 ευρώ εισόδημα».

«Δεν θυμάμαι κανείς να μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Θυμάμαι μόνο τον κ. Τσίπρα που τον αύξησε. Όταν είσαι αντιπολίτευση ζητάς να μειωθεί, όταν είσαι κυβέρνηση δεν το μειώνεις. Για ποιο λόγο; Γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού. Το κράτος είναι  σαν ένα κατάστημα. Έχει έσοδα και έξοδα. Αν διαρκώς αυξάνεις τα έξοδα και διαρκώς μειώνεις τα έσοδα, τι θα γίνει το κατάστημα; Θα φαλιρίσει».

«Εάν οι προτάσεις της Αντιπολίτευσης είναι δώστε όσο μπορείτε περισσότερα και κόψτε όσο μπορείτε περισσότερα, ωραία, πάμε όλοι μαζί να ξαναχρεοκοπήσουμε, να ξανακάνουμε μνημόνια, να ξανασυζητάμε αν θα πάμε στη δραχμή, να ξαναέχουμε δημοψηφίσματα και χορούς του Ζαλόγγου στο Σύνταγμα».

«Τι λέμε εμείς ως Κυβέρνηση; Θα στηρίζουμε όσο διαρκεί αυτή η κρίση και όσο αντέχει η τσέπη μας αλλά δεν θα πάμε πέρα από αυτήν γιατί δεν ρισκάρουμε να βάλουμε την Ελλάδα ξανά στο στόχαστρο των αγορών. Τώρα πια έχουμε πείρα τι θα πει να είσαι στο στόχαστρό τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι νταούλια και ζουρνάδες δεν υπάρχουν και αν οι αγορές θέλουν να σε χορέψουν, σε χορεύουν πολύ ωραία στο ταψί».

«Επιδοτούμε το ρεύμα αναλογικά περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη και από εχθές αυξάνουμε και επιπλέον την επιδότηση στο φυσικό αέριο. Προφανώς μας βλάπτει που αυξάνεται το ρεύμα αλλά η αγορά μας και η επιβίωσή μας δεν θα κριθεί μόνο από αυτό».

«Τα μέτρα που πήρε η ελληνική Κυβέρνηση στην πανδημία, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, ήταν πρωτοφανή, στοχευμένα και αποτελεσματικά. Αυτέςείναι οι ακριβείς φράσεις της εκθέσεως του ΔΝΤ. Όποιος λέει στα σοβαρά ότι δεν στηρίχθηκε εν μέσω πανδημίας από αυτή την Κυβέρνηση, κάτι δεν έχεικαταλάβει καλά».

«Είμαστε σε μία δύσκολη στιγμή  παγκοσμίως, άρα και στην Ελλάδα. Έχουμε ένα μεγάλο πληθωρισμό που μας βλάπτει όλους και που κάνει τους καταναλωτές περισσότερο διστακτικούς. Με σύνεση, πρόγραμμα και σωστή διακυβέρνηση θα περάσουμε και αυτόν τον κάβο, όπως περάσαμε και τον προηγούμενο».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

Ολόκληρη η συζήτηση στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=Og5JnMAtZLU