Τελευταία Νέα
Ιούλ 02

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στην 20η ετήσια Σύνοδο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (BSTDB)

Η 20η ετήσια Σύνοδος των Διοικητών (Governors) της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (BSTDB) πραγματοποιήθηκε στο Σότσι της Ρωσίας (στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου) την 1η Ιουλίου 2018.
Η Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος της BSTDB μαζί άλλες 10 χώρες (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία) και ένας από τους ισχυρότερους μετόχους μαζί με την Τουρκία και τη Ρωσία, εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και Αναπληρωτή Διοικητή της Τράπεζας, κ. Ηλία Ξανθάκο.
Στην Σύνοδο συζητήθηκε ο απολογισμός της Τράπεζας του έτους 2017 και οι προοπτικές περαιτέρω αύξησης των ετήσιων επενδύσεων στις χώρες-μέλη.
Στην ομιλία του ο κ. Ξανθάκος περιέγραψε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε την ικανοποίηση της Ελλάδας για την ανάπτυξη που παρουσιάζει η Τράπεζα τα τελευταία χρόνια και ζήτησε να εντείνει τις προσπάθειές της για ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση ιδιωτικών έργων καθώς και για παροχή χρηματοδοτήσεων προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προς ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Delikanli, ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του, και ευχήθηκε εξίσου επιτυχημένη πορεία στον νέο Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Pankin.
Από το Γραφείο Τύπου