Τελευταία Νέα
Ιαν 03

Συλλυπητήρια του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα για την απώλεια του πρώην Προέδρου του ΙΤΕ, Βασίλη Δουγαλή

Συλλυπητήρια για την απώλεια του πρώην Προέδρου του ΙΤΕ, Βασίλη Δουγαλή.

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Βασίλη Δουγαλή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την 1η Ιανουαρίου 2022 έχοντας δώσει γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο Βασίλης Δουγαλής υπήρξε διακεκριμένο μέλος του ΙΤΕ, ενώ διατέλεσε Πρόεδρος (2010-2011), και Αντιπρόεδρος (2009-2010 και 2011-2016) του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Στην μακρά θητεία του στις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ανταποκρίθηκε με επιτυχία τόσο στα επιστημονικά αλλά και στα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα που αντιμετώπισε το Ίδρυμα. Παράλληλα, θήτευσε και ως Διευθυντής του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών. Είχε έντονη ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα των εφαρμοσμένων και υπολογιστικών μαθηματικών, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση του τμήματος Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΕΜΠ.

Κατά την διάρκεια της επιστημονικής του πορείας έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ άλλων και το βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Επιτροπή Επιλογής απένειμε το βραβείο στον Βασίλη Δουγαλή διότι «ήταν άριστος δάσκαλος που ενέπνευσε τους φοιτητές με την ενδιαφέρουσα διδασκαλία του, τους καθιστούσε κοινωνούς της ουσίας των εννοιών, ήταν ένας Πανεπιστημιακός δάσκαλος με ήθος».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, έκανε την εξής δήλωση:

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του όπως και στην οικογένεια του ΙΤΕ.»