Τελευταία Νέα
Μαρ 12

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο Mega

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και τους δημοσιογράφους, κ. Νίκο Φιλιππίδη και κ. Μπάγια Αντωνοπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

  • «Παρακολουθούμε πολύ στενά την αγορά. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε έκτακτα μέτρα στην περίπτωση που υπάρξει ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι συνεχώς στο δρόμο».

 

  • «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλλειψη αγαθών. Υπάρχει επαρκής τροφοδοσία της αγοράς σχεδόν σε όλα τα είδη. Στα αντισηπτικά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα διότι η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Και εκεί όμως η αγορά μας λειτουργεί καλύτερα συγκριτικά με τις αγορές άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

 

  • «Η Κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει τα πρώτα μέτρα. Κάθε μέρα που περνάει και εξελίσσεται το φαινόμενο θα ανακοινώνονται επιπλέον μέτρα. Ετοιμάζω ήδη επιστολή στον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. για τα αιτήματα που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση ως προς το πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου φαντάζομαι θα ληφθούν και τα πρώτα μέτρα σε επίπεδο ευρωζώνης».

 

  • «Ένα από αυτά που θα ζητήσουμε είναι μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας πχ. για το πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χρήματα του ΕΣΠΑ για ενίσχυση των επιχειρήσεων. Αυτό σήμερα δεν επιτρέπεται. Σε μία έκτακτη συνθήκη μελετάμε όλα τις λύσεις».

 

  • «Μέχρι στιγμής, ως προς το σύνολο του τζίρου δεν υπάρχει σοβαρή ζημία. Κάποιοι κλάδοι, όπως οι αεροπορικές εταιρίες, τα ξενοδοχεία και άλλοι πολλοί, έχουν μεγάλη ζημία, αλλά κάποιοι άλλοι κλάδοι, όπως τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, έχουν μεγάλη αύξηση. Οι ενισχύσεις ρευστότητας που σχεδιάζουμε και θα κάνουμε θα είναι στοχευμένες χωρικά και κλαδικά».

 

  • «Η Εκκλησία χρήζει σεβασμού. Όσοι νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα εσώψυχά τους στην Εκκλησία, κάνουν λάθος».

 

  • «Φαντάζομαι πως θα πρέπει να απαγορευτούν και οι διαδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την Εκκλησία, αλλά όχι για τις διαδηλώσεις. Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριταί”».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

www.youtube.com/watch?v=vLaiur4G7jA