Τελευταία Νέα
Σεπ 21

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” 105.5

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΆδωνιςΓεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» 105.5 και τους δημοσιογράφους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει σαν να μην έχει κυβερνήσει. Τον άκουσα να λέει ότι θα επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ. Θα πρέπει να μας εξηγήσει πως θα το κάνει. Γιατί ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός που έφτιαξε το Υπερταμείο και του έδωσε αμετάκλητη νομική ισχύ 99 ετών. Ο νόμος του Υπερταμείου έχει ισχύ διεθνούς συμβάσεως καιδεν μπορείς να τον καταργήσεις. Και έχει παραχωρήσει στο Υπερταμείο τις μετοχές της ΔΕΗ του κράτους. Άρα, πείτε μου τεχνικά πως ακριβώς θα επανακρατικοποιηθεί η ΔΕΗ;»

«Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος ωςσυγκυβέρνηση τότε είπαν όχι στο Υπερταμείο και ο Βόλφανγκ Σόιμπλε τους έριξε. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ναι στο Υπερταμείο. Η δημιουργία του Yπερταμείου καθιστά τις μισές από τις εξαγγελίες που είπε ο κύριος Τσίπρας στη ΔΕΘ αδύνατες νομικά. Άρα, ο κύριος Τσίπρας πήγε στη ΔΕΘ και κορόιδεψε πρωτίστως τους Αριστερούς. Γιατί οι Αριστεροί ψηφοφόροι που θέλουν να γίνει αυτή η επανακρατικοποίηση, ο κ. Τσίπρας τους πουλάει τοπαραμύθι της επανακρατικοποίησης, ενώ ο ίδιος την έχει απαγορεύσει».

«H βασική μου διαφωνία στις εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα είναι η δομή των προτάσεών του. Παραδείγματος χάρη, θέλει να εφαρμόσει ξανά την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (Α.Τ.Α.), η οποία οδήγησε στο μεγαλύτερο πληθωρισμό που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα. Το να έρχεται ο κύριος Τσίπρας το 2022 και να επαναφέρει την Α.Τ.Α., που οδήγησε τον πληθωρισμό περίπου στο 30%, είναι κωμικό».

Για την πορεία του πληθωρισμού:

«Η πληθωριστική πίεση που βιώνουμε είναι πολύ μεγάλη και πολύ δυσάρεστη. Αυτό οφείλεται σε ακρίβεια Μητσοτάκη” όπως πολύ συχνά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα αν ήταν ακρίβεια Μητσοτάκη, γιατί έχουν 15% πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά στο Ηνωμένο Βασίλειο; Αυτά είναι αστειότητες. Η οικονομία μας είναι συνδεδεμένη με τις άλλες, άρα είναι σαν φυσικό φαινόμενο. Αν ανεβαίνει ο πληθωρισμός στους άλλους ανεβαίνει και σε εμάς, δεν γίνεται διαφορετικά».

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης:

«Η Κυβέρνηση πάει στοχευμένα σε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα και τους ενισχύει. Γιατί αυτός οι άνθρωποι πρέπει να έχουν χρήματα. Δεν μπορείς να τους αφήσεις στο έλεος της μοίρας και του πολέμου. Από τη μία λοιπόν στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και από την άλλη να το κάνουμε χωρίς να προκαλέσουμε στις αγορές ανησυχία τέτοια που θα οδηγούσε σε αύξηση των επιτοκίων».

Για τη νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη:

«Εάν η νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη θεωρείται μεγάλο σκάνδαλο, έχουμε χάσει τη λογική μας στην Ελλάδα. Δεν μπορεί κάτι που είναι νόμιμο, γιατί εδώ τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, να είναι ταυτόχρονα και σκάνδαλο. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται».

«Ο κ. Δεμίρης είπε ότι “όλα έγιναν νόμιμα και αν θέλει ο κύριος Ανδρουλάκης μπορεί να πάει στην Εισαγγελέα της ΕΥΠ να ενημερωθεί”. Ποιος είναι ο νόμος στον οποίο αναφέρεται ο κ. Δεμίρης ότι τηρήθηκε κατά γράμμα; Του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο νόμος; Όχι, είναι νόμος του Αλέξη Τσίπρα από το 2018. Αν ο κύριος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι κάτι έγινε παράνομα, κατά τη γνώμη μου έχει λειτουργήσει τελείως λάθος. Θα πρέπει να κάνει μία μήνυση στην ΕΥΠ και στον τότε Διοικητή της, να πάει σε ένα δικαστήριο και το δικαστήριο να κρίνει αν αυτό έγινε νόμιμα ή παράνομα. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ:

«Το σημαντικότερο θέμα σήμερα είναι όσα είπε ο κ. Ερντογάν στον ΟΗΕ. Και λυπάμαι που η Αξιωματική Αντιπολίτευση παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας στην Ελλάδα».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=L7LEM5jLXQU