Τελευταία Νέα
Σεπ 12

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή ” Καλημέρα Ελλάδα” και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την πορεία της οικονομίας και αν προβλέπονται νέα μέτρα στήριξης:

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διότι έχουμε ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών, ρεκόρ τουρισμού και τουριστικών εισπράξεων και ρεκόρ εξαγωγών. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τριπλό ρεκόρ στην ελληνική οικονομία από όταν μετράμε τους δείκτες. Αυτό το ρεκόρ των επενδύσεων, όμως, που πετυχαίνουμε πρέπει με κάποιο τρόπο να μεταφράζεται σε όφελος για όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνο για ορισμένους. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με την πολιτική μας. Καταφέρνουμε και κάνουμε την οικονομία μας να πηγαίνει καλύτερα και επιστρέφουμε αυτό το περίσσευμα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και σε όσους περισσότερους μπορούμε.

Νομίζω ότι αυτά τα τρία χρόνια ακόμα και οι πιο φανατικοί μας αντίπαλοι δεν μπορούν να μην παραδεχθούν ότι είμαστε μία Κυβέρνηση που είμαστε απολύτως κοινωνικά ευαίσθητοι και δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η ελληνική Κυβέρνηση, ιδιαίτερα στην ενέργεια είναι τα πιο μεγάλα, τα πιο γενναία, τα πιο ισχυρά μέτρα σε όλη την Ευρώπη Το δείξαμε στην πανδημία, το δείχνουμε στην ενεργειακή κρίση που έχουμε τώρα. Μην ανησυχείτε, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτή τη κρίση».

Για τις αυξήσεις των τιμών στα καυσόξυλα και στο πέλετ:

«Έχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ.  Όσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω.

Έχω συγκαλέσει για αυτή την εβδομάδα σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς και θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία.

Για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

«Όλα τα μέτρα που εξαγγείλαμε αφορούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικά στο λιανικό εμπόριο. Η αύξηση των συντάξεων, η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η αύξηση των μισθών των γιατρών δεν δημιουργεί ρευστότητα στην αγορά που επιστρέφει σε όλα τα καταστήματα που έχουν εργασία;  Ή είναι αδιάφορη για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα;

Χθες το απόγευμα ανακοινώσαμε το νέο ΕΠΑΝΕΚύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ που θα επιδοτεί την αλλαγή εξοπλισμού για ενεργειακή εξοικονόμηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ με επιδότηση από το ΕΣΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Όλες μας οι προεκλογικές εξαγγελίες έχουν υλοποιηθεί» .  

Για τη δήλωση του Πρωθυπουργού περί μη αλλαγής του εκλογικού νόμου:

«Ο κύριος Πρωθυπουργός είχε μία εκπεφρασμένη άποψη από την αρχή, ουδέποτε άλλαξε γνώμη. Πάντοτε η γνώμη του ήταν ότι ο εκλογικός νόμος μπορεί να αλλάξει μόνο την πρώτη χρονιά μιας κυβέρνησης όταν ο πολιτικός χρόνος είναι ουδέτερος. Και σε αυτό το οποίο έλεγε από την πρώτη μέρα έμεινε πιστός.

Ενώ όλοι προεξοφλούσαν – επί σειρά μηνών – πρόωρες εκλογές, ο κύριος Μητσοτάκης έμεινε πιστός στην δέσμευσή του να πάμε στο τέλος της 4ετίας. Ενώ πάρα πολλοί προεξοφλούσαν – δύο φορές μάλιστα, μία το Πάσχα και μία τώρα – αλλαγή του εκλογικού νόμου, και τις δύο φορές ο κύριος Μητσοτάκης έμεινε πιστός στη δέσμευσή του. Έχει μεγάλη σημασία για έναν πολιτικό και δη για έναν Πρωθυπουργό να ξέρει ο κόσμος ότι όταν λέει κάτι το εννοεί. Και αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ:

«Συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με τον κύριο Ανδρουλάκη νομίζω ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι αποκλείεται. Έχω μείνει έκπληκτος με τη στροφή που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα. Φτάσανε να κατηγορούν την κυρία Μενδώνη για αρχαιοκαπηλία στη Βουλή λες και είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  

Η κυρία Μενδώνη ήταν η Γενική Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου ως Υπουργού Πολιτισμού επί κυβερνήσεως Σημίτη και είναι η συντάκτης του αρχαιολογικού νόμου. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει μια αρχαιοκάπηλο να φτιάξει τον αρχαιολογικό νόμο; Αυτού του τύπου η αντιπολίτευση που κάνει πια το ΠΑΣΟΚ που λέει «όχι» στην εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνος και που λέει «όχι» σε όλα για να το παίξει αριστερίστικο κόμμα, το αποκλείει από συνεργασία με εμάς. Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Ανδρουλάκη έχει ήδη μεταβληθεί σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας της Αριστεράς. Τι να κάνουμεεμείς τώρα, μόνοι τους το επιλέξανε»

Για το υβριστικό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού στο επίσημο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Αυτό το αίσχος που έγινε εχθές στο επίσημο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αν το επιτρέψουμε στην πολιτική μας ζωή, δεν ξέρω που θα φτάσει η Ελλάδα. Είναι δυνατόν να βάζουν υποτίθεται σκετς με τον κύριο Πούτιν να βρίζει τον κύριο Μητσοτάκη με αυτό το χυδαίο σύνθημα; Φαντάζεστε να γράφαμε κάτι τέτοιο σε φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ για τον κύριο Τσίπρα και μετά να πήγαινε ο κύριος Μητσοτάκης και να μιλάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα;»

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://youtu.be/ZFf5UyYGBUA