Τελευταία Νέα
Οκτ 06

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Από τις έξι» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και κ. Γιάννη Πιτταρά, στην ΕΡΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τις ανατιμήσεις σε καύσιμα και βασικά καταναλωτικά προϊόντα:

  • «Είμαστε στις τιμές του 2019, πλην των καυσίμων και των νωπών φρούτων γιατί εκεί έπαιξε ρόλο η καταστροφή της σοδιάς από τον παγετό. Ψυχραιμία. Το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου ελληνικού νοικοκυριού σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το πρώτο εξάμηνο του 2021 αυξήθηκε κατά 5,1%».

 

  • «Η ενέργεια είναι μία ειδική κατηγορία. Εκεί έχουμε μία παγκόσμια κρίση διαφορετικού τύπου. Οι αυξήσεις στην ενέργεια που αφορούν στο μέσο νοικοκυριό με τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση θα απορροφηθούν από την Κυβέρνηση. Δεν θα αφήσουμε η αύξηση στην ενέργεια να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή στη ΔΕΗ ή στο φυσικό αέριο».

 

  • «Ως προς το ρεύμα και ως προς το φυσικό αέριο θα καλύψουμε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ως προς το πετρέλαιο θέρμανσης θα καλύψουμε τους δικαιούχους του πετρελαίου θέρμανσης ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια και ούτω καθεξής».

 

  • «Αν κάτι διακρίνει αυτή την Κυβέρνηση και η οικονομία μας πάει τόσο πολύ καλά, οι αγορές μάς εμπιστεύονται και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ανεβαίνει συνεχώς παρά την πανδημία είναι γιατί δουλεύουμε με σύνεση, με σωφροσύνη και νοικοκυρεμένα. Για αυτό έχουμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, γιατί δουλεύουμε σωστά. Αφήστε να μας να κάνουμε την δουλειά μας».

 

Για την διαγραφή του κ. Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας:

 

  • «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε μία απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κύριος Μπογδάνος έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Σε μία εβδομάδα όπου αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή είναι η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και δευτερευόντως οι φρεγάτες, ο κ. Μπογδάνος αποφάσισε να αλλάξει την ατζέντα».

 

  • «Η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη διότι αυτή την περίοδο αυτό που προέχει δεν είναι ούτε τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 1944, ούτε τα γεγονότα του 1946-1949. Αυτό που προέχει είναι η ενδυνάμωση της Ελλάδος, η ενίσχυση της αμυντικής μας θωράκισης, η άνοδος της γεωπολιτικής μας αξίας και το μέλλον το οποίο πάμε να χτίσουμε».

 

  • «Δεν είμαι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και ούτε έχει γίνει τέτοια συζήτηση για να σας πω αν θα διαγραφεί και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ δεν είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=p6gvBGs0TQ0