Τελευταία Νέα
Σεπ 21

Παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία τα έργα των EEA Grants στην 86η ΔΕΘ

 

Παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία τα έργα των EEA Grants στην 86η ΔΕΘ

Το Εθνικό Σημείο Επαφής, EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου), παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα σε δύο εκδηλώσεις προγράμματα και έργα που πραγματοποιούνται για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, εκπληρώνοντας στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως διαβίωση, προστασία, ατομική εξέλιξη, αλλά και προγράμματα για την προστασία των φυσικών πόρων, με state-of-the-art μελέτες και τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν και στην ουσιαστική άμβλυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

Στον χώρο εκδηλώσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, δεκαέξι ομιλητές γνωστοποίησαν σε ακροατήριο και ευρύ κοινό τις δράσεις που λειτουργούν ευεργετικά σε ευάλωτες ομάδες, όπως γυναίκες αιτούσες άσυλο μόνες ή με τα παιδιά τους, εκτοπισθέντα άτομα από την Ουκρανία, και άλλες που αφορούν την ενδυνάμωση των Ρομά.

Επίσης, παρουσιάστηκαν έργα και μελέτες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης υδάτινων πόρων και υπεράκτιας αιολικής ενέργειας που συμβάλλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, στην εξοικείωση των κατοίκων με πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Tόσο οι ομιλητές/τριες όσο και το ακροατήριο προέρχονταν από φορείς που υλοποιούν προγράμματα/έργα στο πλαίσιο των EEA Grants στην Ελλάδα, όπως υπουργεία, πανεπιστήμια, ινστιτούτα και ΜΚΟ. Για πρώτη φορά συμμετείχαν διεθνείς ομιλητές από το Εθνικό Σημείο Επαφής της Βουλγαρίας, που παρουσίασαν τα αντίστοιχα προγράμματα για την βελτίωση των συνθηκών ζωής της κοινότητας Ρομά της χώρας.

 

Λίγα λόγια για τα EEA Grants

Τα EEA Grants 2014-2021 (ΧΜ-ΕΟΧ) εκπροσωπούν τη συνεισφορά της Ισλανδίας, Λιχτενστάιν και Νορβηγίας αποσκοπώντας στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων με 15 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

 

EEA Grants Ελλάδας | Εθνικό Σημείο Επαφής

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων: ΕΕΑ Grants Facebook