Τελευταία Νέα
Ιούν 24

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων

 

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, παρουσίασε στο Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων 2022, που διοργανώθηκε φέτος στην Αθήνα, την δυναμική και τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαθέτει το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και οι νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσω του Elevate Greece.

 

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN) και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

 

Ο κ. Δήμας, μίλησε σε Επενδυτικούς Αγγέλους από πολλά μέρη του κόσμου, για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο οικοσύστημα καινοτομίας, το οποίο προσελκύει πλέον σημαντικές επενδύσεις από το εξωτερικό.

 

Οι επενδύσεις που γίνονται από Επιχειρηματικούς Αγγέλους (ιδιώτες επενδυτές) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και την τεχνολογική πρόοδο. Ο στόχος του συνεδρίου είναι οι “Επιχειρηματικοί Αγγελοι” να γνωρίσουν το ελληνικό οικοσύστημα, να επενδύσουν σ’ αυτό και να το αναδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να γίνονται δράσεις εξωστρέφειας που φέρνουν σε επαφή Επιχειρηματικούς Αγγέλους από όλο τον κόσμο με Venture Capital Funds, Επιταχυντές και φυσικά με τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

 

Δήλωση Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστου Δήμα:

 

«Στο Διεθνές Συνέδριο μίλησα σε επενδυτικούς αγγέλους από πολλά μέρη του κόσμου για τις ευκαιρίες και την δυναμική που έχουν οι Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Το ταλέντο που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, η επιστημονική γνώση και η εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων είναι στοιχεία που μας γεμίζουν αισιοδοξία πως οι Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να πρωταγωνιστήσουν