Τελευταία Νέα
Απρ 15

Ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και με επαγγελματικούς φορείς της Θεσσαλονίκης

Κώστας Σκρέκας: «Η βιοτεχνία και μεταποίηση καταγράφουν ισχυρές επιδόσεις και ανθεκτικότητα στις εξωγενείς κρίσεις»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 με τον Πρόεδρο, τη Διοικητική Επιτροπή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), καθώς και με επαγγελματικούς φορείς της πόλης.

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης συζήτησε με την ηγεσία του ΒΕΘ για τα τρέχοντα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της βιοτεχνίας και της μεταποίησης στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η εγχώρια μεταποίηση, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια, καταγράφει ισχυρές επιδόσεις σε αρκετά πεδία και σημαντική ανθεκτικότητα στις εξωγενείς κρίσεις.

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι ένας από τους λίγους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που έχει ανακάμψει στα προ οικονομικής κρίσης μεγέθη, σε όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας, απασχόλησης και επενδύσεων».

 

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η βελτίωση της παραγωγικότητας και η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

 

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, στα νέα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου θα συμπεριληφθούν νέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης, τα οποία θα αφορούν -μεταξύ άλλων-  τη συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα/πανεπιστήμια για δράσεις έρευνας και καινοτομίας, την κατοχή πατεντών βιομηχανικής ιδιοκτησίας, τον υψηλό δείκτη εξωστρέφειας (αξία εξαγωγών), τις δημοσιευμένες ετήσιες εκθέσεις αειφορίας (ESG), την εγκατάσταση επιχειρήσεων σε βιομηχανικά πάρκα (οργανωμένους υποδοχείς), τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές.

 

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης παραβρέθηκαν οι: Καπνοπώλης Αναστάσιος (Πρόεδρος ΒΕΘ), Παπαδόπουλος Μακάριος (Β’ Αντιπρόεδρος ΒΕΘ), Λυκάρτσης Αναστάσιος (Οικονομικός Επόπτης ΒΕΘ), Καλπακίδης Πέτρος, Γκίνης Χρήστος, Μαρμαρινός Χρήστος, Λιοδάκη Κυριακή, Σαράντου Ευστράτιος, Αντώνης Μαραγκός (Διευθυντής ΒΕΘ), Ιγνατιάδης Σπύρος (Σύμβουλος & Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) και Χάρης Τσιαμούλης (Νομικός Σύμβουλος ΒΕΘ).
Τηλ. Επικοινωνίας: 2103332974

Email επικοινωνίας: press@mnec.gr