Τελευταία Νέα
Απρ 15

Κώστας Σκρέκας: «Μετασχηματίζουμε τα Επιμελητήρια σε πυλώνες προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, βρέθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στην Δράμα και συναντήθηκε με Προέδρους και μέλη των Επιμελητηρίων, αλλά και με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το τοπικό Επιμελητήριο στη βάση της πρωτοποριακής ιδέας του Lab 40, που βοηθά τις νέες και τους νέους της περιοχής να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

 

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε πως είναι σημαντική για την ελληνική οικονομία η στήριξη της καινοτομίας και της έρευνας, καθώς και η σύνδεσή τους με την αγορά, ώστε να μπορέσουμε να διαφοροποιηθούμε από τους ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο και να παραχθούν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

 

Στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως τόνισε, είναι να μετατραπούν τα Επιμελητήρια όλης της χώρας σε πυλώνες προώθησης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας.

 

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επιμελητήρια δημιουργούν μαζί προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης που θα φέρει περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την αναχαίτιση του brain drain.

 

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ακόμα πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 150.000 περισσότερες νέες επιχειρήσεις, γεγονός που αναδεικνύει ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν να επιχειρούν.

 

Τέλος, τόνισε πως η Ελλάδα σήμερα παράγει, δημιουργεί, καινοτομεί και εξάγει. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς ανάπτυξης 4 και 5 φορές υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δεν είναι αυτονόητο και προφανές, όπως είπε. Για να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να συνεχίσει να μετασχηματίζεται το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ιωάννης Μασούτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece, Θεοφύλακτος Φραγκίσκος και ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Φώτης Μάρης.

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2103332974

Email επικοινωνίας: press@mnec.gr