Τελευταία Νέα
Οκτ 03

Κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τη χθεσινή απεργία

  • «Δεν αμφισβητεί κανείς το δικαίωμα στην απεργία. Η χθεσινή απεργία είχε ελάχιστο κόσμο. Τρεις και ο κούκος ήταν. Δεν πρέπει να μας απασχολήσει ότι για λίγους ανθρώπους κλείνει επί ώρες το κέντρο και ταλαιπωρείται ο κόσμος; Αυτό πρέπει να αλλάξει».
  • «Η απεργία έγινε γιατί μέσα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο έχει προστεθεί ένα κομμάτι πολύ επώδυνο για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές. Από εδώ και στο εξής καθιερώνεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία το 50+1 των εργαζομένων σε μια επιχείρηση θα πρέπει να ψηφίζουν για την κήρυξη απεργίας. Δεν θα μπορούν οι έχοντες ένα σωματείο και μια σφραγίδα να κλείνουν την επιχείρηση. Γιατί είναι αντιδημοκρατικό να αποφασίζει την απεργία το 50+1 και όχι τα μέλη του ΔΣ;».
  • «Όλη αυτή η εικόνα της αντεργατικής κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι “παραμύθια”. Οι ρυθμίσεις είναι φιλεργατικές».

Για το μεταναστευτικό

  • «Ποτέ δεν σταμάτησα να λέω τη λέξη “λαθρομετανάστης”. Λένε ότι ο όρος αυτός είναι ρατσιστικός. Μα ο όρος αυτός χρησιμοποιείται στη νομοθεσία του ελληνικού κράτους. Τι είναι δηλαδή η ελληνική νομοθεσία, ρατσιστική;».
  • «Ο όρος λαθρομετανάστης δεν είναι ρατσιστικός διότι δεν δηλώνει αν κάποιος είναι ανώτερος ή κατώτερος. Προφανώς και είναι ίσος άνθρωπος με όλους. Δηλώνει μόνο ένα πράγμα: ότι έχεις έρθει στη χώρα παράνομα. Είτε πεις παράνομος μετανάστης είτε λαθρομετανάστης, είναι το ίδιο».
  • «Οι δήθεν ανθρωπιστές που εκνευρίζονται με τη λέξη «λαθρομετανάστης», είναι αυτοί οι ίδιοι που έλεγαν “Νταχάου” την Αμυγδαλέζα και όταν πήραν την εξουσία έφτιαξαν τη Μόρια. Η Αμυγδαλέζα ήταν Four Seasons σε σχέση με τη Μόρια».
  • «Τα κλειστού τύπου κέντρα θα επανέλθουν για τους μετανάστες. Στέλνουν σήμα στα παράλια της Τουρκίας ότι αν κάποιος έρθει στη χώρα μας, μπαίνει σε κλειστού τύπου κέντρα».
  • «Όποιος νομίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν υποτιμήσει το μεταναστευτικό και έχουν σκοπό να συνεχίσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το ζήτημα, πλανώνται πλάνην οικτράν».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=6sNK4d68xwk