Τελευταία Νέα
Ιαν 25

Επισκέψεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης σε επιχειρήσεις της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής

Τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ξεκινώντας από τα Μέγαρα ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφθηκε τη Βιομηχανία Ρητινών Μεγάρων (MegaraResins). Οι ιδιοκτήτες Κώστας και Χρήστος Φάνης και στελέχη της εταιρείας, ενημέρωσαν τον Υπουργό για την πορεία και τους στόχους της εταιρείας τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε επενδυτικό επίπεδο, ενώ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την γραφειοκρατία και τη χρηματοδότηση. Ο κ. Παπαδημητρίου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης ως προς την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αλλά και για τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων του Υπουργείου, όπως το «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ». Στη συνέχεια ο κ Παπαδημητρίου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις παραγωγής και επεξεργασίας ρητινών της εταιρείας, της οποίας τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών με εξαγωγές 80% σε 53 χώρες.

Αμέσως μετά, ο κ. Παπαδημητρίου βρέθηκε στη μικρή μονάδα μυδοκαλλιέργειας και το κέντρο αποστολής, καθαρισμού και αποκελύφωσης οστράκων του κ. Ιωάννη Σεβαστή. Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Σεβαστή για την διαδικασία εξυγίανσης-καθαρισμού των οστράκων, αλλά και για τον τρόπο προώθησής τους στην αγορά.

Στο Μαρκόπουλο και στις εγκαταστάσεις της MediaStrom, σε ένα από τα 3 πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης, βρέθηκε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο ένας από τους ιδρυτές και πρόεδρος της εταιρείας κ. Ιωάννης Νιάρχος, ενημέρωσε τον κ. Παπαδημητρίου για την πορεία της εταιρείας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά και τους στόχους για ανάπτυξη ιδιαίτερα στον τομέα των εξαγωγών. Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Οικονομίας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε ότι η επαφή της εταιρείας με τον Οργανισμό EnterpriseGreeceθα βοηθούσε στην ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών της επιχείρησης. Στη συνέχεια ο Υπουργός ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου στρωματοποιΐας.

Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου επισκέφθηκε τις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της εταιρείας καλλυντικών APIVITA. Μετά από μια σύντομη περιγραφή της φιλοσοφίας για την κατασκευή του κτιρίου, αλλά και μικρής ξενάγησης στους χώρους των εργαστηρίων, ο κ. Παπαδημητρίου συνομίλησε και συζήτησε με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Νίκο Κουτσιανά και τους συνεργάτες του για την συνολική φιλοσοφία της εταιρείας, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξή της και σε άλλους τομείς δραστηριοποίησης.

Από το Γραφείο Τύπου