Τελευταία Νέα
Μαρ 24

Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη σε δύο καταστήματα σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή αγορά Βριλησσίων

 

 

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, δύο καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Market Ιn» – καθώς την εβδομάδα που πέρασε κατέγραψαν μείωση στις τιμές των προϊόντων του «Καλαθιού του Νοικοκυριού»- και την λαϊκή αγορά στα Βριλήσσια.

 

Μετά την επίσκεψή του στις δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι πολύ καλές οι τιμές στο Σκλαβενίτη αυτήν την εβδομάδα. Ήρθαμε γιατί είχατε μεγάλη μείωση από την περασμένη εβδομάδα και εμείς θέλουμε να επιβραβεύουμε αυτούς οι οποίοι κάνουν καλές τιμές στους καταναλωτές.

Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» βρίσκεται στην 21η εβδομάδα εφαρμογής του κι έχει ξεκινήσει νέος γύρος μειώσεων των τιμών.           Η διαφορά στη συνολική αξία του καλαθιού από την περασμένη εβδομάδα είναι -2,1%. Είναι συγκλονιστικά μεγάλη απόσταση σε 7 μέρες -2,1%. 

Εάν συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό μέχρι τον Μάιο θα έχουμε σημαντικές διαφορές στα ράφια και θα μπορεί ο κόσμος πλέον να βλέπει ότι σιγά – σιγά αυτή η μεγάλη πίεση που δημιουργήθηκε από τον πόλεμο, αρχίζει να ανακουφίζεται.

Πάντως, μέσα στο καλάθι του νοικοκυριού βρήκαμε γάλα ίδια τιμή επί 21 εβδομάδες, ζάχαρη ίδια τιμή επί 21 εβδομάδες, κοτόπουλο ίδια τιμή επί 21 εβδομάδες. Βρήκαμε ελαιόλαδο σε χαμηλότερη τιμή – 5,50 το λίτρο είναι συγκλονιστικά χαμηλή τιμή για το ελαιόλαδο φέτος. Βρήκαμε παστό μπακαλιάρο, 8,90 cod ποικιλίας και φυσικά και πολλά άλλα προϊόντα, όπως μακαρόνια, φρούτα και λοιπά σε λογικές τιμές.

Η μάχη του πληθωρισμού συνεχίζεται. Το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί. Βάλτε και εσείς πλάτη με τα ψώνια σας, να πάμε καλά».

 

Μετά την επίσκεψή του στη λαϊκή αγορά, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε:

«Ήρθαμε και στη λαϊκή αγορά σήμερα για να δούμε εδώ στα Βριλήσσια τις τιμές. Πέραν της γενικής έτσι κατήφειας που επικρατεί για τις τιμές, βρήκαμε πραγματικά πολύ καλές τιμές σήμερα στη λαϊκή.

Βρήκαμε κρεμμύδια για πρώτη φορά κάτω από το ευρώ. Βρήκαμε μελιτζάνα κάτω από τα 2 ευρώ. Βρήκαμε μήλα στο 1 ευρώ. Βρήκαμε πορτοκάλια στα 0,50 λεπτά, βρήκαμε φράουλες στα 3,90 το κιλό, 2,5 από το κεσεδάκι. Οι πρώτες που βρήκαμε 2,5 το κιλό.

Βρήκαμε πολύ καλές τιμές. Είμαι ευτυχής για αυτό. Πάντα το λέω στον κόσμο:  Να προτιμάτε τις λαϊκές αγορές. Οι λαϊκές αγορές κρατάνε τις τιμές χαμηλά και την ποιότητα ψηλά».

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών, κ. Δημήτρης Μουλιάτος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη που είναι κοντά μας για να κάνει και τη δική του αυτοψία στις τιμές, αλλά να παρακολουθήσει και την αντίδραση του κόσμου, η οποία είναι θετική για τις λαϊκές αγορές.

Θέλω να δηλώσω ότι όλος ο κόσμος των λαϊκών αγορών είναι πολύ ευχαριστημένος και ευγνωμονεί τον Υπουργό που έχει μεριμνήσει οι λαϊκές αγορές να λειτουργούν πάρα πολύ καλά και με την δική του μέριμνα καθημερινά να επιλύονται προβλήματα. Εμείς είμαστε εδώ για τους καταναλωτές».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό