Τελευταία Νέα
Νοέ 04

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για την 1η θέση στη βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος

 

 

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την  έκθεση του Economist Intelligence Unit σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την 1η θέση μεταξύ 82 χωρών στη Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η έκθεση του Economist Intelligence Unit για την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, φέρνει την Ελλάδα 1η μεταξύ 82 χωρών στη Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, με άλμα 16 θέσεων!

 

Η κατάκτηση της πρωτιάς στους δείκτες απαίτησε και απαιτεί υπερπροσπάθεια και σκληρή δουλειά, διυπουργικό συντονισμό και προσήλωση στο όραμα της Μεταρρύθμισης για την Απλούστευση και την Ψηφιοποίηση της Αδειοδότησης και Εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, των προϊόντων και της λειτουργίας της αγοράς και των επιχειρήσεων γενικότερα για παραγωγικές επενδύσεις.

 

Η μεταρρύθμιση εντατικοποιείται, επεκτείνεται και εμβαθύνεται και στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συνοδοιπόροι μου σε αυτή την τεράστια προσπάθεια: ο Υπουργός Επικρατείας  κ. Ά. Σκέρτσος, ο νυν Γ. Γραμματέας Συντονισμού κ. Θ. Κοντογιώργης, η πρώην Γ. Γραμματέας Συντονισμού  κα. Β. Λοϊζου, οι πρ. Γενικοί Γραμματείς Βιομηχανίας κ.κ. Πελοπίδας Καλλίρης και Γιάννης Κυριακού, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας κα Θέμις Ευτυχίδου, η πρώην Συντονίστρια των Τεχνικών Κλιμακίων – Προϊσταμένη Τομέα Ανάπτυξης της ΓΓΣ κα Βασιλική Γεωργακοπούλου, οι συνεργάτες μου και τα εξαίρετα υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό