Τελευταία Νέα
Νοέ 23

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»  και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για το άνοιγμα της οικονομίας:

«Δυστυχώς οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν είναι  ακόμα αυτοί που θα θέλαμε. Υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Έχουμε δρόμο ακόμα για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να ανοίξουμε την οικονομία».

 

«Συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία των ανθρώπων που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν, ιδιαίτερα όσοι έχουν κάνει μεγάλες εισαγωγές ή αγορές για να καλύψουν τη ζήτηση των εορτών. Είναι πάρα πολύ φυσιολογικό να πιέζουν, να αγωνιούν και να θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους και ένα 24ωρο νωρίτερα. Όλα αυτά είναι απόλυτα κατανοητά. Το πρώτο μας μέλημα όμως είναι ο έλεγχος της πανδημίας. Όσο τηρούμε τα μέτρα θα ανοίξουμε νωρίτερα. Το πότε θα το αποφασίσουν οι ειδικοί».

 

Για το πως θα ανοίξει η αγορά:

«Οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία προηγούμενη εορταστική περίοδο, τελεία. Ότι έχει να κάνει με τη συγκέντρωση πολύ κόσμου δεν γίνεται να υπάρξει. Πρέπει να σκεφτούμε τώρα έξυπνους τρόπους, όταν ανοίξει η αγορά, για να αποφύγουμε το συνωστισμό σε κλειστό χώρο».

 

Για το “click away”:

«Το “click away” είναι  ένας τρόπος για να μην υπάρχει  συνωστισμός μέσα στα καταστήματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο. Πρόκειται για ηλεκτρονική παραγγελία που πας και την παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα, την ώρα που θα σου πει το κατάστημα, έτσι δεν χρειάζεται να περιμένεις μέσα ούτε να περιμένεις σε ουρά».

 

Για το αν θα ανοίξει η εστίαση την περίοδο των εορτών:

«Είναι πιο δύσκολο πράγμα το άνοιγμα της εστίασης από το λιανικό εμπόριο.  Για να ανοίξουμε οποιοδήποτε κατάστημα εστίασης θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί ο ιός. Μας “κυβερνά” ο ιός. Οι πολιτικές αποφάσεις  που θα λάβουμε, θα έχουν  ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας».

 

Για την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Ο δείκτης που έχει φτιάξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να μετράει πόσο καλά ή άσχημα πηγαίνει η κάθε χώρα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, είναι  οι θάνατοι ανά εκατομμύριο. Τι λένε τα στοιχεία; Βέλγιο, 1.323 ανά εκατομμύριο. Ισπανία, 898 ανά εκατομμύριο. Ιταλία, 793 ανά εκατομμύριο. Γαλλία, 693 ανά εκατομμύριο. Τσεχία, 644 ανά εκατομμύριο. Σουηδία, 616 ανά εκατομμύρια. Ολλανδία, 501 ανά εκατομμύριο. Ρουμανία, 495 ανά εκατομμύριο. Σλοβενία, 461 ανά εκατομμύριο. Ιρλανδία, 406 ανά εκατομμύριο. Ελλάδα, 125 ανά εκατομμύριο.To ότι είμαστε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο, ναι, το “πανηγυρίζουμε”, γιατί σώσαμε ζωές».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=kAeI0sJMcB4