Τελευταία Νέα
Οκτ 12

Χρ. Δήμας: «Άμεση αντικατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών μετά την διάρρηξη του Αυγούστου»

 

Χρ. Δήμας: «Άμεση αντικατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο ΕΚΚΕ μετά την διάρρηξη του Αυγούστου»

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), το οποίο παρέλαβε 18ηλεκτρονικούς υπολογιστές που παρέδωσε ηEurobank.

Υπενθυμίζεται, πως στις 15 Αυγούστου διαρρήκτεςπαραβίασαν τις εγκαταστάσεις του ΕΚΚΕ με αποτέλεσμα να σημειωθούν απώλειες ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η προμήθειαηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν επιτακτική ανάγκη προκειμένου να ανταποκριθεί το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΚΕ στο επιστημονικό του έργο.

Ο πρόεδρος του ΕΚΚΕ, κ. Νίκος Δεμερτζήςευχαρίστησε τον κ. Δήμα και την Τράπεζα Eurobank για την προμήθεια του εξοπλισμού, καθώς και για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα του Κέντρου.

Παράλληλα, συζήτησαν για τις δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 6.868.831 ευρώ, που έχουνσυμπεριληφθεί στις προτάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου προβλέπεται και η μεταστέγαση του ΕΚΚΕ σε ένα νέο, ασφαλές, ιδιόκτητο κτίριο.

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) ιδρύθηκε το 1959 υπό την αιγίδα της UNESCO και αποτελεί το μοναδικό δημόσιο ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην έρευνα και μελέτη των κοινωνικών επιστημών. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας(ΓΓΕΚ).

Όσον αφορά την υπόθεση της διάρρηξης, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και μία ταυτοποίηση στοιχείων συμβάλλοντας στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η Eurobank, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου και παρέδωσε, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, 18 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο ΕΚΚΕ.Η απώλεια εξοπλισμού μετά τις κλοπές, δυσχέραινε το έργο των ερευνητών και του διοικητικού προσωπικού με αποτέλεσμα η άμεση αντικατάσταση του να είναι επιτακτική ανάγκη».

Ο πρόεδρος του ΕΚΚΕ, κ. Νίκος Δεμερτζής τόνισε χαρακτηριστικά πως:

«Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα, καθώς και την Τράπεζα Eurobank, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για την παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μετά και τις διαρρήξεις που έγιναν στο Κέντρο μέσα στο 15 Αύγουστο. Η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού ήταν απαραίτητη προκειμένου να ανταποκριθεί το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΚΚΕ στο επιστημονικό του έργο, καθώς μετά τις κλοπές που μεσολάβησαν οι απώλειες δυσχέραιναν την λειτουργία μας».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

1