Τελευταία Νέα
Μαρ 18

Χαιρετισμοί ΥΠΑΝΕΠ, Α. Γεωργιάδη, Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, G Pyatt και του Γενικού Διευθυντή Ευρώπης της AWS, Cameron Brooks στην τελετή εγκαινίων των γραφείων της Amazon Web Services

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη σήμερα στην τελετή εγκαινίων των γραφείων της Amazon Web Services (AWS) στην Αθήνα. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt και ο General Manager, Europe Public Sector της AWS, κ. Cameron Brooks.

 

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε:

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt και ιδιαίτερα την Amazon Web Services και τον φίλο μου, τον Cameron και όλη την ομάδα εδώ στην Αθήνα. Ο φίλος μου ο Geoffrey, ο οποίος θα μου λείψει πολύ, πρέπει να πω, συνέβαλε καθοριστικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμα στο μέλλον.

Πριν από δύο χρόνια δεν υπήρχε απολύτως τίποτα ως προς την παρουσία της Amazon Web Services. Δύο χρόνια μετά, νέα μεγάλα γραφεία, 45 ήδη εργαζόμενοι, πολλοί πελάτες και το κυριότερο εκπληκτική προοπτική για το μέλλον.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Μας ενδιαφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στο νέο κόσμο που δημιουργείται. Για να το πετύχουμε αυτό, η παρουσία της Amazon έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κι είμαστε εδώ να βοηθήσουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη».

 

Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt υπογράμμισε:

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, τον Υπουργό, κ. Γεωργιάδη και όλη την Κυβέρνηση για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν αναπτύξει με όλες τις τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ.

Η AWS είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως οι εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ με τις επενδύσεις τους αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Αλλά και πως η Ελλάδα αξιοποιώντας την τεχνολογία διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την παγκόσμια πανδημία και πως –εξαιρετικά σημαντικό – ξεκινά να προσελκύει πίσω στην Ελλάδα έλληνες επιστήμονες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης.

Αυτήν την δύναμη μετασχηματισμού αυτών των ψηφιακών εργαλείων την έχουμε διαπιστώσει και στις ΗΠΑ κατά την πανδημία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα, στα 5,5 χρόνια της θητείας μου ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, να βλέπω πως αξιοποιείται η αμερικανική τεχνολογία καθημερινά, για παράδειγμα στο ψηφιακό πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Επίσης, άκουσα με ιδιαίτερη χαρά τον Cameron ότι σήμερα δεν είναι απλά η ημέρα των εγκαινίων αυτών των νέων γραφείων στην Αθήνα αλλά ότι έχει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο όραμα ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση».

 

O General Manager, Europe Public Sector της AWS, κ. Cameron Brooks δήλωσε:

 

«Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρέσβη, ευχαριστώ, κύριε Γεωργιάδη, που βρίσκεστε σήμερα εδώ μαζί μας. Αυτά είναι τα νέα γραφεία της Amazon Web Services. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με έναν αριθμό Ελλήνων πελατών στον εμπορικό αλλά και τον δημόσιο τομέα, οι οποίοι επωφελούνται από την πληροφορική και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Η πρόοδος την οποία βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα είναι συναρπαστική. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία και το Υπουργείο να συνεχίσουμε να έχουμε ευκαιρίες εδώ».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό