Τελευταία Νέα
Απρ 13

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την υπαγωγή επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016

 

Σχετικά με άρθρα που δημοσιεύθηκαν χθες, Κυριακή 12 Απριλίου, στον τύπο και εμπλέκουν τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη, με την προηγούμενη δικηγορική του ιδιότητα, με την απόφαση υπαγωγής της εταιρείας Βασάκου στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων διευκρινίζει για την αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής:

 

Η εταιρεία Βασάκου εντάχθηκε στα καθεστώτα ενίσχυσης (φορολογικές απαλλαγές) του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 τον Απρίλιο του 2019 επί Υπουργίας του κ. Γιάννη Δραγασάκη. Για τη συγκεκριμένη αλλά και όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που εντάχθηκαν βάσει του εγκεκριμένου τον Απρίλιο 2019 πίνακα, εκδόθηκαν τώρα, όπως ο Νόμος ορίζει, οι ατομικές πράξεις υπαγωγής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η μετέπειτα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την οικοδομική άδεια της εν λόγω επένδυσης, δεν επηρεάζει την υπαγωγή της καθώς οι φορολογικές απαλλαγές παρέχονται για μετά την έναρξη της νόμιμης λειτουργίας της. Δηλαδή, όταν κι αν λάβει νόμιμη άδεια.

Η λογική του Αναπτυξιακού Νόμου που ψηφίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει – και σωστά – ως προαπαιτούμενο την έκδοση άδειας καθόσον μιλάμε για επενδυτικά σχήματα εν εξελίξει που λαμβάνουν τις απαιτούμενες άδειες κατά την πορεία.

Κατά συνέπεια, τα σχετικά δημοσιεύματα είναι απολύτως ψευδή, η ένταξη της συγκεκριμένης επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο νόμιμη και ισχυρή και η έκδοση της ατομικής πράξης υπαγωγής απολύτως υποχρεωτική από τη Διοίκηση.