Τελευταία Νέα
Δεκ 05

Σ. Γιαννακίδης στην Επιτροπή Παρακολούθησης Interreg: Για πρώτη φορά ενισχύσεις για μικρομεσαίους στη νέα Πρόσκληση

Η 5η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας “INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στην Ξάνθη παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη ενώ συμμετείχε η ομόλογός του Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης & Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας Denitsa Nikolova.
Κατά το χαιρετισμό του ο Στάθης Γιαννακίδης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά στην Πρόσκληση που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση, προβλέπεται η άμεση ενίσχυση, σε πιλοτικό στάδιο, με 10 εκατομμύρια ευρώ, συνεργατικών σχημάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής. Παράλληλα, στις αρχές του νέου χρόνου προγραμματίζεται η έγκριση και έκδοση μίας ακόμη Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους συλλογικούς φορείς από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Οικονομίας, οι ενέργειες αυτές σηματοδοτούν και τη διαφορετική πολιτική φιλοσοφία της κυβέρνησης για τα προγράμματα εδαφικής συνεργασία, προς την ενίσχυση δημόσιων υποδομών και ιδιωτικών επενδύσεων προκειμένου να υπάρχει πιο χειροπιαστό και μετρήσιμο αποτέλεσμα στις τοπικές κοινωνίας και την οικονομία.
Παράλληλα, στην ομιλία του ο Στάθης Γιαννακίδης αναφέρθηκε στις ευρύτερες συνεργασίες και προοπτικές για τη Βαλκανική, όπου πρωταγωνιστεί η Ελλάδα με ιστορικές αποφάσεις, όπως και η Βουλγαρία, με την οποία είναι σε εξέλιξη σημαντικές κοινές πρωτοβουλίες. ««Πατριωτισμός είναι να φροντίσουμε για την ευημερία των πολιτών μας και όχι να εξυπηρετήσουμε ξένα συμφέροντα που αναβιώνουν παρωχημένους βαλκανικούς εθνικισμούς για να διχάζουν το εσωτερικό μας” είπε μεταξύ άλλων.
Τέλος ο Υφυπουργός αφού αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει καταθέσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την ελληνική οικονομία και το πλήθος χρηματοδοτικών εργαλείων και ρυθμίσεων που υπάρχουν για τη διευκόλυνση των επενδύσεων, έκανε κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο, σημειώνοντας ότι το νομοθετικό αποτύπωμα της κυβέρνησης έχει εξαλείψει τις στρεβλώσεις και τις εξαρτήσεις του παρελθόντος ανάμεσα στην Πολιτεία και τις επιχειρήσεις.
Από το Γραφείο Τύπου