Τελευταία Νέα
Μαρ 01

Σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο του Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α , κ. Δ. Μουλιάτο για τις λαϊκές αγορές

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης  πραγματοποίησε σύσκεψη σήμερα, Δευτέρα 1η Μαρτίου, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Πάνο Σταμπουλίδη, του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου της ΠΟΣΠΛΑ, κ. Δημήτρη Μουλιάτου, για το νέο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν να δούμε και να συμφωνήσουμε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου που θα προτείνει προς ψήφιση, στη Βουλή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περάσουν οι λαϊκές αγορές σε μία νέα εποχή.

Είμαι ευτυχής που υπήρξε πολύ θετικό κλίμα και ταύτιση απόψεων ως προς τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, έτσι ώστε από αύριο να ξεκινήσω και τη διαβούλευση με όλους τους υπόλοιπους φορείς και να είμαστε σύντομα έτοιμοι προς την έναρξη της νομοθετικής διαδικασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Η σημερινή μας συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης, ήταν σε πολύ θετικό κλίμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όπως διαπιστώθηκε από την παρουσίαση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου που μας έκαναν ο Υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Ν. Παπαθανάσης, υπήρξε ταύτιση απόψεων και υιοθετήθηκαν οι προτάσεις που είχαν γίνει από τις Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών και κυρίως από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ,  κύριο Μουλιάτο.

Είναι ανάγκη και προτεραιότητα να διασφαλιστεί πως οι Λαικές Αγορές θα προσφέρουν στους καταναλωτές ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σε χαμηλές τιμές, σε συνθήκες απόλυτης νομιμότητας και διαφάνειας και φαίνεται πως το νομοσχέδιο, αυτό το κατοχυρώνει. Είμαι αισιόδοξος λοιπόν πως αυτό το νομοσχέδιο θα αλλάξει προς το καλύτερο τις λαϊκές αγορές, προς όφελος των εμπόρων αλλά και των καταναλωτών».

Τέλος, ο κ. Μουλιάτος είπε:

«Από την αρχή της συνεργασίας μας με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας, είχαμε θέσει επιτακτικά την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών.

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή και μεγάλη μέρα για τον κλάδο των λαϊκών αγορών κατόπιν συμφωνίας του Υπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή Υπουργού, κυρίου Νίκου Παπαθανάση, του Γενικού Γραμματέα, κυρίου Πάνου  Σταμπουλίδη και του ΠεριφερειάρχηΑττικής, κυρίου Γιώργου Πατούλη.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πλέον πραγματικότητα. Ευελπιστούμε ότι οι λαϊκές αγορές, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αλλάξουν μορφή για το καλό της οικονομίας και της κοινωνίας. Ευχαριστώ πολύ όσους προανέφερα, για όλο αυτό το έργο που έχει γίνει».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό