Τελευταία Νέα
Απρ 13

Συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη, στο OPEN TV

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σύνδεσή του από τη Νέα Υόρκη μετην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη, στο OPEN TV, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το Capital Link Forum:

«Το Capital Link Forum, στο οποίο συμμετείχαμε με τον κύριο Σταϊκούρα, τον κύριο Παπαθανάση και τον κύριο Τσακλόγλου, είχε πάρα πολύ κόσμο και απέπνεε από όλους τους επενδυτές μία πρωτόγνωρη εμπιστοσύνη για την Ελλάδα. Άκουγα συνεχώς από ξένους επενδυτές, εύγε για την πρόοδο της χώρας αυτά τα τελευταία 2,5 χρόνια».

«O κύριος Albert Bourla της Pfizer έκανε μία συγκλονιστική ομιλία και ως προς τον Covid, το εμβόλιο και όλα όσα προηγήθηκαν, αλλά και ως προς την εμπειρία της Pfizer για το πως πήγε η επένδυσή της στη Θεσσαλονίκη και ποια είναι η εμπειρία μιας πολυεθνικής εταιρείας που αποφασίζει να επενδύσει στην Ελλάδα. Στο κλείσιμο της ομιλίας του, αφού είπε πόσο καλά έχει πάει η επένδυση και πόσο υψηλής ποιότητας εργατικό δυναμικό βρήκε η Pfizer στη χώρα μας, κατέληξε λέγοντας: όποιοςξένος επενδυτής σκέφτεται να πάει στην Ελλάδα και διστάζει, να έρθει σε εμένα εδώ στη Pfizer να του δείξω τι πετύχαμε σε δύο χρόνια στην Ελλάδα και να πάει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Ήταν μία καταπληκτική διαφήμιση για την Ελλάδα και τις δυνατότητές μας».

Για το αν υπήρξαν συμφωνίες στη Νέα Υόρκη:

«Οι συμφωνίες δεν ανακοινώνονται στην τηλεόραση, αλλά όταν πέσουν οι υπογραφές. Η αλήθεια όμως είναι ότι ναι, πάρα πολλά Αμερικάνικα funds και άλλα, θέλουν να επενδύσουν – με πάρα πολλά χρήματα- κυρίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και στον τουρισμό και το Real Estate. Τους περιμένουμε. Και όταν λέμε τους περιμένουμε, εννοούμε τις επόμενες μέρες, όχι τους περιμένουμε γενικά».

Για την επένδυση της Microsoft:

«Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για να εγκρίνουμε και την επένδυση της Microsoft, η οποία αγόρασε τη γη και ξεκινάει να χτίζει τα datacenters».

Για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για την ακρίβεια:

«Συνεχώς εξετάζονται μέτρα και η Κυβέρνηση κοιτάει να δει πως θα βοηθήσει τον κόσμο, ο οποίος περνάει πάρα πολύ δύσκολα. Κι επειδή ο κόσμος περνάει πάρα πολύ δύσκολα είναι καθήκον μας να βρούμε και το τελευταίο ευρώ και την τελευταία λύση για να κάνουμε τη ζωή του καλύτερη. Όμως, τα μέτρα θα ανακοινώνονται κατά κύματα, όχι κάθε μέρα και ένα καινούριο μέτρο. Έχουμε βάλει μέτρα,θα τα ψηφίσουμε, θα εφαρμοστούν και μετά θα δούμε τα επόμενα».

Για την αντίδραση της Ευρώπης στη λήψη νέων μέτρων:

«Ο Πρωθυπουργός έχει θέσει το πλαίσιο. Ποιο είναι το πλαίσιο; Εάν η Ευρώπη δε δώσει χρήματα, όπως εμείς διεκδικούμε, θα δώσουμε χρήματα από τον κρατικό μας προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον ελληνικό λαό μόνο του και αβοήθητο σε αυτή τη θύελλα που έχει έρθει για την οποία ο ελληνικός λαός δεν φταίει, η Ελλάδα δενφταίει, αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις για να βοηθήσουμε τον κόσμο και αυτό θα κάνουμε».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=q5dIhCbz5C0