Τελευταία Νέα
Φεβ 18

Συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM”

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ΆδωνιςΓεωργιάδης, σε   συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1 FM » και τον δημοσιογράφο, Παναγιώτη Τζένο, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την ελληνική οικονομία και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όποιος ισχυριστεί δημόσια ότι η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά, ή έχει κομματικό συμφέρον ή δεν καταλαβαίνει τι λέει. Το επιχείρημα ότι όταν ευημερούν οι αριθμοί δεν ευημερούν οι άνθρωποι είναι ένα αριστερίστικο επιχείρημα το οποίο δεν είναι αληθές. Εγώ δεν ξέρω καμία χώρα που να μην ευημερούν τα νούμερα και να ευημερούν οι άνθρωποι».

«Η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά, ασφαλώς η κρίση της ενέργειας μας βλάπτει. Δεν σας λέω ότι ως Υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδος είμαι ευχαριστημένος που υπάρχει αυτή η κρίση.  Προφανώς και θα προτιμούσα να μην υπάρχει. Τη ζωή την παίρνεις όπως έρχεται και την αντιμετωπίζεις όπως έρχεται. Εγώ ως Υπουργός Ανάπτυξης είχα να αντιμετωπίσω την κρίση της πανδημίας, την πληθωριστική κρίση και τώρα την κρίση της ενέργειας. Δεν θα κάτσω να σας πω: «αμάν, τι άτυχος που είμαι».  Θα βρούμε λύσεις για να πάμε παρακάτω».

 

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης:

 

«Όταν το 2017 ανέβαιναν η τιμή των καυσίμων και ο πληθωρισμός, όχι μόνο δεν μείωσαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης αλλά τον αύξησαν κιόλας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα μας ζητάει να κάνουμε το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έκανε αυτός ως κυβέρνηση.  Άρα, η αξιοπιστία του είναι μηδενική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να υποκρίνεται ότι είναι άσπιλος, αμόλυντος και παρθένος όπως το 2012, διότι δεν είναι.  Έχει κυβερνήσει 5 χρόνια και τώρα ξέρουμε».

«Όπως εκείνοι είχαν κάποιους λόγους να τον αυξήσουν, δημοσιονομικούς προφανώς, έτσι και εμείς έχουμε κάποιους λόγους να μην τον μειώνουμε, δημοσιονομικούς προφανώς.  Είναι τόσο απλό».

Για το περιστατικό με την ηλικιωμένη σε supermarket:

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δώσω βήμα σε συμπεριφορές τύπου Ρουβίκωνα που πήγαν σήμερα εκεί και έσπασαν το κατάστημα. Η κυρία συνελήφθη να κλέβει τρόφιμα. Οι υπάλληλοι του καταστήματος ακολούθησαν την τυπική διαδικασία του νόμου. Η κλοπή δεν είναι καλό πράγμα, αλλά ασφαλώς υπάρχουν και ανθρώπινα χαρακτηριστικά στο κάθε περιστατικό. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι πρέπει να προτάξουμε την ανθρωπιά. Η κυρία είναι προφανές ότι είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη ανάγκη».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

 

https://www.youtube.com/watch?v=5ZYyeZSbVv0