Τελευταία Νέα
Σεπ 21

Συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον Υφυπουργό Επιχειρηματικότητας της Πολωνίας

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Πολωνίας κ. Marcin Ociepa.

Ο κ. Στάθης Γιαννακίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταύτιση απόψεων που διαπίστωσε και τις προοπτικές που διανοίγονται στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και σημείωσε ότι μετά την έξοδο από τα προγράμματα, η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις συνεργασίες με τους εταίρους της. Όπως είπε, η σύνδεση του πρωτογενούς με τον δευτερογενή τομέα και η ενίσχυση του εξαγωγικού χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας είναι ένας σημαντικό στόχος και στον τομέα αυτό η καινοτομία και ο ερευνητικός τομέας έχουν ισχυρό ρόλο να διαδραματίσουν.

Ακόμη, οι δύο Υφυπουργοί συζήτησαν τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές και προοπτικές και την ενδυνάμωση της επενδυτικής συνεργασίας, ενόψει της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την επίσημη έναρξη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών το 2019. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας, η πρόοδος της οποίας επιβεβαιώθηκε με την πρόσκληση της Ελλάδας στη σύνοδο της Βαρσοβίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η νεοφυής επιχειρηματικότητα και  καινοτομία, όπου εμφανίζονται σημαντικές προοπτικές, καθώς οι δύο χώρες διαθέτουν πολύ ισχυρό δυναμικό και σχεδιάζουν τη δικτύωση ανθρώπων και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, μετά από πρόταση του Έλληνα Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις τεχνικών κλιμακίων σε διάφορους τομείς με στόχο την αναγκαία προετοιμασία, εν όψει της Συνόδου για την Περιφερειακή και Οικονομική Διπλωματία.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο για την Περιφερειακή και Οικονομική Διπλωματία που διοργανώνεται στη Βαρσοβία τον Ιούνιο του 2019.

Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Δημήτρης Αυλωνίτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων και την εξωστρέφεια “Εnterprise Greece” Γρηγόρης Στεργιούλης, και από πολωνικής πλευράς, η Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα Αnna Barbarzak.

Από το Γραφείο Τύπου